Srebro in bron za Slovence na BEP 2011

Slovenci ponovili lanskoletno 2. mesto in osvojili odlično SREBRNO medaljo, dodatek k odličnim pa še BRONASTA medalja za žensko ekipo. Martin Mošnik, Damir Bežan in Rožle Langus so zaključili tekmovanje proti zmagovalcem Srbiji z 1:2, Saša Praprotnik, Saša Rakovec, Nada Bambič in Pia Erjavec pa so zadnjo tekmo dobile z enakim rezultatom.

Z dvema medaljama smo bili na prvenstvu najuspešnejša država.

alt 

Objave v medijih:

V Grafitih na strani 17. Na radiu Triglav v ponedeljek 26. 9. ob 15. uri v oddaji Špon.

  alt      

2. dan – sobota, 24. 9. 2011






alt SLO1 s SREBRNO medaljo

SLO2 5. mesto in SLO3 7. mesto

SLO3 vs. TUR 3:0 – V prvem boju za 7. – 9. mesto tokrat za Slovensko navezo Kavaš – Miličevič – Adlešič – Osrečki očitno boljši od turških nasprotnikov.

četrtfinale – SLO2 vs. BOL x:2 – Bolgari so v skupini D izgubili proti Hrvaški, da bi premagali II. slovensko ekipo in njihova strategija do tukaj je uspela, na njihovo žalost pa nič dlje. Boljši so bili od Jurija, Robnika in Pečjaka, ki se bodo sedaj borili za 5. mesto.

polfinale – SLO1 vs. BOL 1:0 – V polfinale so se taktično prebili Bolgari, kjer je Martin premagal 1. “dilo” Steliana, 3:0. Nikolai je bil edini boljši Bolgar, ki mu je uspelo premagati Damirja. Odločilno tekmo polfinla je odločil Rožle Slovencem v prid, ko je po sicer razburljivem dvoboju, tudi za tiste na tribuni, ravno tako z rezultatom 3:0 odpravil najboljšega Bolgara Stoila Zhileva.

finale – SLO1 vs. SRB 1:2

Martin vs. Dennis 3:0 (11-3, 11-2, 11-x) – Martin brez večjih problemov do zmage nad prvo oviro do slovenske zmage.

Damir vs. Daniel 1:3 – Drugo je bila za Damirja žal malček pretežka, a je vseeno odligral odlično. Tudi vzdušje na tribunah je napeto.

Rožle vs. Ivan 1:3 (11-5, 9-11, 6-11, …) – Rožle je bil tisti, ki je pri fantih odločal o zmagovalcu, a žal so mu moči pošle in je izgubil proti dobro znanemu nasprotniku Ivanu.

Zmagovalci tokrat Srbi, Slovenci obranili 2. mesto iz lanskega prvenstva.

alt   SLO1 3. mesto in SLO2 7. mesto

Dan, ko se je odločalo o medaljah, se je nasmehnil tudi slovenskim dekletom, ki so si po porazu z domačinkam priigrale odlično bronasto medaljo, po fantastičnih dvobojih proti dekletom iz Srbije. Darinka, Sara in Pija so dosegle 7. mesto. Najboljše med dekleti pa tudi letos Grkinje, ki so bile v finalu bolše od domačink.


za 5. mesto – SLO2 vs. BOL 1:2 – Eno zmago je II. ekipi priigrala Pija, Sara in Darinka sta se odlično borili, proti zelo izenačenim Bolgarkam, a žal za las izgubili. Sara in Denica sta se v igrišču “klali” skoraj 60 min. Za uvrstitev bo treba počakati še na tekmo med Turkinjam in Bolgarkam.

polfinale – SLO1 vs. HR 1:2 – Polfinalno tekmo sta otvorili Saša P. in Katarina, kjer je bila slednja z rezultatom 3:0 boljša od Blejčanke. Tudi druga Saša ni bila kos hrvaški nasprotnici nasprotnici Josipi. Tokrat je zmagala Nada, ki se je postavila po robu Paulini in bila s 3:1 uspešnejša.

za 3. mesto – SLO1 vs. SRB 2:1 – Napetost narašča v ozračju SquashTower centra kot tudi v igrišču št. 2, kjer je Saša P. po dramatičnem dvoboju v 5. nizu uspešno priigrala tekmo Sloveniji v prid. Še bolj se je stopnjevalo po izenačenju ekip, ko je Saša R. pokazala najboljšo svojo igro na prvenstvu in Jeleni vzela en niz. Vse je bilo na ramedih Nade v dvoboju z Anjo, ki pa jo je brez večjih težav premagala in s tem slovenski ekipi deklet prinesla bronasto medaljo.

finaleGRE vs. HR 2:x – Grkinje obranile lanskoletni naslov.

1. dan – petek, 23. 9. 2011

Prvi dan je postregel s kar nekaj presenečenji, taktiziranji in žal tudi poškodbami. Niti pri Slovencih to ni bilo izjema, saj si je Pia poškodovala koleno in žal ne bo nadaljevala s tekmovanjem, bo pa še naprej bodrila svoje igralke. S presenečenjem je postregla III. ekipa, ki ji ni uspelo priti v 1/4 finale. A na koncu se je kljub vsemu odlično izšlo v prid kar trem slovenskim ekipam. I. ženska in I. moška ekipa sta se uvrstili v polfinale, II. moška pa v četrtfinale, kjer bo skušala premagati Bolgare in se ravno tako prebiti med prve 4.

alt I. slovenska ekipa v polfinalu, kjub ne ravno rožnatim razmeram, saj so Saša, Saša in Nada ostale brez Pie, ki si je že v prvi tekmi poškodovala koleno. A kot pravijo “slab začetek, dober konec”, se je izšlo po načrtih in dekleta se bodo jutri borila za medaljo. Žal malo manj sreče za II. ekipo, ki je prišla v krog treh, kjer je štela razlika v nizih. Tako so bile Srbkinje boljše od Turkinj in Slovenk.

SLO1 vs. GRE 1:2 – Prvo tekmo na prvenstvu sta pričeli Pia in Elisa, ki se je žal končala s poškodbo naše varovanke. Po bolnišničnem pregledu so ugotovili, da ima nategnjeno kolensko vez, Pia je tako morala tekmo predati, na žalost pa tudi vse ostale tekme, saj s poškodbo ne bo mogla nadaljevati na prvenstvu. Drugo tekmo je kot 3. dila proti Zeti dobila Nada. Napeta tekma je imela kar 5 nizov in v zadnjem je bila prepričljivejša Nada z rezultatom 16:14. Zadnji sta se za odločitev o zmagi pomerili še Saša R. in Nikol, kjer je bila slednja boljša s 3:0.


SLO2 vs. HR 0:3 – Dekleta v drugi ekipi so se močno borile proti Josipi, Katarini in Paulini. Sicer niso bila močnejša od njih, a so se dodobro ogrele za naslednji boj.

SLO2 vs. SRB 2:1 – Odlično so se v drugo tekmo podale naša dekleta in so z zmago bližje polfinalu. Pija je bila s svojim teniškim udarcem neizprosna do Jelene, ki se ji je sicer dobro upirala, a na koncu je bila s 3:2 boljša Mariborčanka. V drugi tekmi je dala vse od sebe Darinka, ki je igrala proti Aleksandri. Sara je odločila tekmo Sloveniji v prid, ko je bila močnejša od Anje in s tem II. slovensko ekipo verjetno pripeljala do polfinala.

SLO1 vs. BOL 2:1 – Saša R. se je proti 1. dili Bolgarije, Teodori, odlično borila, kljub porazu 0:3. Prvič je v igrišče stopila tudi Saša P., ki je pokazala svojo športno moč in bila po 5 nizih boljša od Anelije. Nada je bila v drugo bolj suverena in s 3:0 premagala Denico ter tako tudi I. slovenska ekipa z zagotovostjo v polfinalu.

SLO2 vs. TUR 1:2 – Turkinji Melda in Tulc sta bili premočni za Pijo in Darči, a zopet je vse na Sari. Kljub temu a so to tekmo izgubile je Sara s svojo zmago 3:1 pripomogla k temu, da se bodo lahko dekleta lahko uvrstila naprej. Saj se je ustvaril krog 3 in bo za napredek štela razlika v nizih. Močno držimo pesti za naše punce.

Women Pool A
Women Pool B
Grčija 1. Srbija 2. – 2.
Bolgarija 3. Hrvaška 1.
Slovenija 1 2. Turčija 2. – 3.
Slovenija 2 2. – 4.

alt I. moška ekipa brez izgubljenega niza v polfinalu, kar opravičuje njihovo mesto favorita. II. ekipa se je odrezala odlično in se prebila do četrtfinala od koder se bodo skušalli uvrstiti v polfinale. Žal nekaj manj sreče za III. ekipo, ki ni mogla izkoristiti svojega potenciala, saj so jih Bolgari preveč izčrpali.

SLO1 vs. HR2 3:0 – Dve prepričljivi zmagi Martina in nato še Rožleta, obe s 3:0, sta že po 2. tekmi zagotovili zmago nad hrvaško II. ekipo. Damir je le še dodal piko na i.

SLO3 vs. BOL 0:3 – Bolgari se vzpenjajo v evropskem squashu, to so dokazali tudi v igri proti SLO3, ki bodo skušali premagati Hrvate, da se bodo uvrstili v nadaljne boje.

SLO2 vs. HR3 3:0 – Tako Jurij kot Goran sta premagala nasprotnika brez večjih problemov. Tudi Tomažu je šlo odlično saj je zmagal 3:0.

SLO1 vs. TUR 3:0 – Martin in Damir sta tudi s Turki opravila brez problemov. Kljub že dobljeni tekmi je Rožle odigral še tretjo tekmo, kjer kot pravi naš reporter Niko “začenja in načenja še tretjega Turka kot potrditev, da so upravičeno favoriti prvenstva saj so se v tej tekmi komaj spotili”.

SLO2 vs. SRB 0:2 – Ivan je bil s 3:0 pretrd oreh za Jurija. Trenutno v igrišču še en član SqKBled Đuka, ki tokrat ni bil dovolj močan, da bi premagal Markota.

SLO3 vs. HR1 0:3 – Preveč naprezanja v privi tekmi, je fante preveč izželo in tako niti Miha niti Goran in niti Damjan niso mogli pokazati svojih adutov.

Men Pool A
Men Pool B
Men Pool C
Slovenija 1 1. Srbija 1. Bolgarija 2.
Turčija 3. Slovenija 2 2. Hrvaška 1 1.
Hrvaška 2 2. Hrvaška 3 3. Slovenija 3 3.

alt

Info

Znan je razpored igranja tako za fante kot za dekleta na BEP 2011. Ogledate si lahko tudi seznam prijavljenih igralcev in igralk.

alt RAZPORED IGRANJA

alt MEN – seznam prijavljenih igralcev

alt LADIES – seznam prijavljenih igralk



Letos bo drugo balkansko ekipno prvenstvo gostil SquashTower v Zagrebu, kjer se bodo pomerile ekipe iz 6 držav Balkana za najvišji naslov. Pri dekletih se bo pomerilo 7 ekip, v moški konkurenci pa 9., kjer so se nastopu odpovedali lanskoletni zmagovalci, Grki.

Tudi Slovenci bomo branili svoje barve z največ ekipami. S prvo moško ekipo, ki jo sestavljajo Martin Mošnik, Rožle Langus  in Damir Bežan, ciljamo na najvišji naslov. Ravno tako tudi s prvo žensko in le malenkost manj z drugo ekipo deklet. Z državno prvakinjo Nado Bambič in najboljšo na SJL Pio Erjavec se bodo v Zagrebu borile še Andreja Kovač, Sara Rojnik in Pija Brglez ter še dve naši članici Saša Praprotnik in Saša Rakovec. Da sta ekipi res odlično pripravljeni, smo poskrbeli z ženskim turnirjem na Bledu 10. 9. 2011. Na prvenstvu bodo II. moško ekipo sestavljali Goran Djukič, Jurij Jakše, Andrej Robnik in Tomaž Pečjak, III. ekipo pa sestavljajo Miha Kavaš, Goran Milićevič, Damjan Adlešič, Primož Osrečki. Zaradi odpovedi Andreje bo namesto nje na prvenstvo odšla še ena varovanka blejskega kluba Darinka Jerala – hvala Darči.

Ker zveza ne namenja denarja za tako velika tekmovanja nam je v veselje, da nam pri tem stoji ob strani glavni pokrovitelj ekip ASP Lesce – Jesenice. Vsem želimo čim boljšo uvrstitev ter seveda odličeno igro.

alt RAZPIS – 2. Balkansko ekipno prvenstvo 2011

Uradna spletna stran prvenstva cro-squash.hr