Največja zasedba Bleda na Ladies Only v Konexu



V največjem številu, s kar 7 igralkami so se Blejke pomerile proti ostalim tekmicam na Ladies Only turnirju v Konexu.

Zmagovalka je Nada Bambič, najvišje od naših članic se je uvrstila Saša Rakovec, na 4. mesto, ki pa bi bilo za las lahko tudi 3.

Ljubljana, nedelja, 18. 1. 2015 – V Konexu so organizirali turnir samo za dekleta, katerega se je udeležilo 11 članic. Najboljša je bila Nada, ki je v finalu ugnala Mojco Blažič. Tesen dvoboj za 3. mesto, s 5 odigranimi nizi je tokrat dobila Nataša Žmuc pred našo Sašo, ki pa še ni pokazala vseh svojih adutov, in pravi do državnega je še čas. Z rezultatom 3:2 je pokazala, da lahko konkurina izkušenejšim in starejšim nasprotnicam.

Tudi ostala naša dekleta so se odlično borila. Nekaj smole z žrebom je imela Urška Ferjan, ki je že v 1. krogu naletela na boljšo Andrejo Kovač. Zato se je za 9. mesto pomerila s hčero Tino Ferjan in Evo Trseglav in ga seveda osvojila. Od Eve je bila v 1. krogu boljša Darinka Jerala Darči, od Tine pa Metka Kozamernik s 3-1. Mladinki sta se za 10. mesto “pošteno udarili” kot bi rekli v športnem žargonu. Eva je že vodila 2:0, ko je bilo že vse na tem da zmaga, je na plin stopila Tina in zmagala z rezultatom 3:2 (11-9, 11-6, 9-11, 7-11, 6-11). Zares odlično igro in napredek kažeta naši mladinki, ki počasi a vztrajno plezata navzgor.

V drugem krogu so bile nosilke prepričljive, zato so si polfinale priigrale Nada proti Žmucevi in Mojca proti Saši, kjer sta bili obe prvi napisani boljši. Ostala dekleta pa so se pomerila za 5. – 8. mesto. Andreja je bila uvrščena najviše po zmagi nad Darči in Marinko Horvat. Zelo napeto je bila tudi igra med Metko in Marinko, kjer sta obe zagriženi odigrali 5 nizov, pa naj rezultat pove svoje: 12-14, 7-11, 11-3, 11-8, 8-11. Marinka je bila 6. Za 7. mesto sta odigrali tekmo še Darči in Metka, ki tudi ni bila kar tako. Slednja je bila 7., Darči pa si je priigrala 8. mesto.

Za končno razvrstitev na stopničke je sledila odlična in izenačena tekma med našo Sašo in izkušeno Natašo. Saša je prvi niz začela malo plaho 2-11, nato se je le opogumila saj je videla, da lahko zaigra, da Nataša vendarle ni tako “strašna” in drugega dobila z 11-7. Spet sta zamenjali rezultat, 6-11, 11-5 in pričel se je 5 niz. Nekaj trepetajočih udarcev in malček pomankanja koncentracije pri Saši, odlično zadete žoge Nataše v pravih trenutkih in zmaga se je prevesila slednji v prid. Saša je po turnirju nasmejano dejala: “Odigranih pet nizov, že samo po sebi kaže na izenačen dvoboj. Žal tokrat sreča ni bila na moji strani. S svojo igro sem zadovoljna, definitivno je tak poraz velika motivacija za nadaljni trening.”

V finalu sta z lepo predstavo postregli Mojca in Nada, slavila je slednja.

Bravo vsem dekletom! Naslednja preizkušnja vas čaka zopet na Bledu, 6. OPB, ki bo 8. 2. 2015.


Končna uvrstitev:

  1. Nada Bambič, SqKKonex
  2. Mojca Blažič, SqKIgraj
  3. Nataša Žmuc
  4. SAŠA Rakovec, SqKLesceBled
  5. Andreja Kovač, SqKMS
  6. MARINKA Horvat, SqKLesceBled
  7. METKA Kozamernik, SqKLesceBled
  8. DARČI Jerala, SqKLesceBled
  9. URŠKA Ferjan, SqKLesceBled
  10. TINA Ferjan, SqKLesceBled
  11. EVA Trseglav, SqKLesceBled