Grand Prix Serija s srebrom za Slovenijo

Rožle si je v Beogradu priigral odličje, ki se je svetilo srebrno. Pia je žal tokrat ostala brez, saj ji je zopet zagodlo koleno in se s tem uvrstila na 4. mesto med 15. dekleti.


V Beogradu, v soboto 29. 11., se je odvijal 1. turnir Grand Prix Serije, kjer si je Rožle za Squash klub Bled priigral 2. mesto. Na tekmovanju so se odlično odrezala tudi dekleta, Pia je osvojila 4. mesto, Saša Rakovec 7. in Saša Praprotnik 8. in Darinka Jerala 14. Ostali fantje so pokazali odlično borbenost a so tokrat imeli nekaj smole v prvem krogu. Roky si je piigral 15. mesto, Đuka si je priboril 18. mesto, Miha pa je osvojil 38. mesto.


Moška konkurenca – 38

je bila tokrat zelo močna, saj so jo sestavljali odlični squash igralci. Najboljša sta bila tokrat Manuel Fistonič iz Hrvaške in Rožle Langus iz Slovenije. Nobene medalje tokrat niso osvojili domačini. V finalnem boju je bil od našega člana boljši odličen squashist, ki živi in igra v Nemčiji, kjer je igranje z najboljšimi na svetu njegov vsakdan, in to se je poznalo pri premoči Manuela nad Rožletom. Ostali naši fantje so se ravno tako odlično odrezali. Rok Repovž je bil 2. najboljši med fanti, ko je v prvem krogu premagal Oreščanina, nato v drugem izgubil proti Matanoviču. Svoje tekmovanje je zaključil z zmago proti domačinu Farkašu in se zavihtel na 15. mesto. Malček smole je imel Goran Djukič, ko je v prvem krogu žal izgubil proti Bracanskemu, a je v nadaljevanju vse tekme dobil, le zadnjo je izgubil in si tako priboril 18. mesto. Iz kvalifikacij se žal ni uspel prebiti Miha Primožič, ki mu ob tako dobri konkurenci ni uspelo zmagati, a si je vseeno nabral odlične izkušnje, saj je bil to njegov debi na tako velikem turnirju.


alt kvalifikacije – REZULTATI

polfinale: Rožle 3:1 Maksimovič, Fistonič 3:x Švonja

finale: Rožle 0:3 Fistonič

glavni del – REZULTATI



Ženska konkurenca – 15

je tokrat postregla s presenetljivim številom, kar 15 se jih je pomerilo med seboj, kar je odličen uspeh za vsa dekleta in tudi odličen povod za razvoj ženskega squasha. Tudi med dekleti je bila najboljša Hrvatica, Josipa Peršun, ki je izstopala od ostalih igralk saj je njen nivo igre boljši in se ji pozna prednost nastopanja na turnirjih evropskega ranga. V finalu je bila boljša od klubske kolegice Katarine Milas, ki je v polfinalu premagala našo Pio Erjavec. Pia se je nato borila za 3. mesto, a ji je žal zopet zagodlo koleno in ni mogla več dobro igrati, pa vendar je osvojila 4. mesto. Napredek v igri in koncentraciji sta pokazali tudi Saši, ki sta se kot že mnogokrat poprej zadnjo tekmo pomerili med seboj. Saša Rakovec je bila 7., Saša Praprotnik pa 8. Na prvenstvu velike nagrade se je pomerila še ena naša igralka, Darinka Jerala, ki je tokrat zasedla 14. mesto.

polfinale: Pia 1:3 Katarina, Josipa 3:1 Pija

za 5. mesto: Rakovec 2:0 Praprotnik

za 3. mesto: Pia 3:0 Pija

finale: Josipa 3:2 Katarina

glavni del – REZULTATI

Seveda naše tekmovalce bodri tudi številčna spremljevalna ekipa, kateri so še posebej hvaležni igralci za bučne aplavze in moralno podporo.

Naslednji turnir Grand Prix Serije vas čaka 10. 12. v Konexu v Ljubljani…pripravite se:)

Skupna lestvica serije

Foto utrinki iz tekmovanja in sprehajanja po Beogradu:


Grand Prix Serija, BG