Bodite dobrodelni, nič vas ne stane! Podprite squashiste!

Bodite dobrodelni, nič vas ne stane in namenite 0.5 % igralcem squasha. Izpolnite svoje podatke v za to namenjen obrazec in omogočite športu, da se razvija v še boljši meri.

nič vas ne stane

bodite dobrodelni

in namenite 0.5% mladim igralcem squasha!

Kako podarite 0,5 % dohodnine

Donacija je za vas brezplačna. Z donacijo boste omogočili, da bo Squash klub Lesce Bled kot nevladna organizacija prispevala h kakovosti bivanja v naši družbi, predvsem pa k najboljšemu razvoju mladih v športu.

Izpolnite svoje podatke v OBRAZEC. V obrazcu določite, koliko boste namenili posamezni organizaciji – skupno največ 0,5 % in ga prinesete v Feniksa ali ga sami pošljete na davčni urad (Finančna uprava Republike Slovenije, Šmartinska 55, 1000 Ljubljana ali p.p. 631, 1001 Ljubljana)

Obrazec lahko dobite tudi v Feniksu!

Dobrodelnost za SQUASHiste!

Z akcijo “Nič vas ne stane, da ste dobrodelni” promoviramo možnost, ki jo ima vsak, ki plačuje dohodnino v Sloveniji, da lahko do 0,5 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam kot je Squash klub Lesce Bled.

Vsak davčni zavezanec lahko izbere do največ pet organizacij in s tem pol odstotka svoje dohodnine nameni za njihovo delovanje. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v proračun. Gre za nevladne organizacije, ki delujejo v javnem interesu, med katerimi je tudi Squash klub Lesce Bled, ki skrbi za še boljšo športno mentaliteto Slovencev in s tem pripomore k doloročnemu zdravju igralcev. Želi si na čim višji ravni vzdrževati tako profesionalni, mladinski kot rekreativni šport in s tem zadovoljiti čim več posameznikov.

Zakonodaja

Zakonsko podlago za donacije predstavljata 142. člen Zakona o dohodnini in Uredba o namenitvi dela dohodnine za donacije. Seznam tistih, ki jim je mogoče doniratii, določi vlada na predlog Ministrstva za finance; in sicer vsako leto do 31. julija za leto, za katero se namenja dohodnina. Možnost donacije imate vsi, ki oddajate dohodninsko napoved. Posamezni organizaciji/upravičencu lahko namenite 0,1 %, 0,2 %, 0,3 %, 0,4 % ali 0,5 % dohodnine. Skupaj pa največ petim upravičencem. To lahko storite kadarkoli preko sistema eDavki ali pisno oziroma ustno na zapisnik pri davčnem organu.