BGM 1 se je zaključil z zmagovalci Rokijem, Nanjo, Leonom in Julijo

Zmagovalci prvega BGM letošnje sezone so: Roky, Nanja, Leon in Julija. 32 tekmovalcev, ki so se razporedili v štirih kategorijah, se je pozabavalo v nedeljskem dnevu. IV. kat. je bila vsa vesela že dopoldan na Bledu, v pozitivnem vzdušju so nadaljevali kat. III popoldan s tremi novinci. Tudi v RC Vogu so se popolan poveselili najboljši, kjer sta se jim pridružila še dva fanta iz kranjskega kluba. Med dekleti v II.kat je bilo tudi  kar pestro  in izenačeno.

Letošnja sezona je zaznamovana z novimi igralci, z novo energijo in seveda s še večjo tekmovalnostjo. V ligi pozdravljamo dva Kranjčana, Tomaža Jenkota Jeneta in Gregorja Kozinca, ter štiri naše nove tekmovalce, mladinca Leona Leha, ter člane Tino Lukanc, Primoža Hribarja in Juša Gmajnarja. Veseli nas, da bodo popestrili dogajanje v ligi.

In če začnemo na Bledu, so v IV. kat. Metod in ostala dekleta pokazali napredek od lani. Novinka Tina je bila navdušena nad turnirskim sistemom, všeč ji je bilo, ko je lahko preizkusila igro z več različnimi igralci in se že veseli naslednjega. V finalu sta  se pomerili Zoja in Julija, kjer je tokrat z 1:2 slavila slednja. Nato je III.kategorija odigrala prav zanimive dvoboje, kjer se je med petimi fanti pomerilo eno dekle, Eva. Na koncu se je naredil krog treh, a zaradi večjega števila izgubljenih nizov je najkrajšo potegnila ona. Zmagovalec je bil Leon, ki ni izgubil nobenega niza.

Med tem so s turnirjem že pričeli tudi v RC Vogu. Najprej kat. II, ki je bila še najbolj izenačena in seveda v najbolj napeti energiji s samimi dekleti. Na vrhu je bila Nanja, takoj za njo pa zopet krog treh, kjer so odločali dobljeni proti izgubljenim nizom. Največ tekmovalcev je bilo v prvi kat., kjer je Roky obranil svoj vrh. Med 13-imi tekmovalci se je pomerilo tudi  edino dekle, Nika. Z malo slabe volje je izpadla v prvem krogu, a vseeno pokazala, da je vrhunska, tudi ko igra z moškimi. V tej kategoriji sta odigrala še dva mladinca, Buča in Tim. Dogajanje sta popestrila še novinca Grega in Jene, ki sta zasedla 6. in 8. mesto.

Naslednji BGM turnir je Tradicionalni Miklavžev turnir, ki bo potekal 1. decembra za člane  in 2. decembra za mladince.

rezultati po kategorijah

kat. iv

 1. Julija
 2. Zoja
 3. Ida
 4. Lara
 5. Nika
 6. Tina
 7. Metod

kat. III

 1. Leon
 2. Juš
 3. Lean
 4. Vevi
 5. Primož
 6. Tin

kat. II

 1. Nanja
 2. Karla
 3. Urška
 4. Tina
 5. Saša
 6. Kaja

kat. I

 1. Roky
 2. Đuka
 3. Blaž
 4. Štekl
 5. Miha
 6. Grega
 7. Rozy
 8. Jene
 9. Buča, Samo, Čička, Nika, Tim (naknadno)

analize tekem