Nika državna podprvakinja :: Člansko DP 2020

Nika Urh je kot mladinka osvojila naziv državne podprvakinje med članicami za sezono 2019/2020.

V ljubljanskem Squashlandu je, v petek 3. in soboto 4. 7. 2020, potekalo državno prvenstvo za člane in članice za zaprtimi vrati. A prvenstvo ste lahko spremljali preko spleta v živo. Vsi smo se razveselili Nikinega uspeha – 2. mesta.

Na prvenstvu so se pomerili 4 člani našega kluba in z njihovim uspehom smo zadovoljni:

  • 2.mesto Nika Urh
  • 8.mesto Rožle Langus
  • 8.mesto Nanja Urh
  • 10.mesto Zoja Berce

Zaradi ponovne zaostritve ukrepov v državi, so organizatorji primorani omejiti prvenstvo na max 50 ljudi, zato gledalci žal niso dovoljeni. A poskrbeli bomo, da boste obveščeni preko spleta in takoj izvedeli aktualne rezultate.

Kliknite na zavihek “Draw” in potem v “Classes” lahko izberete MOŠKI ali ŽENSKE za ogled rezultatov.


Podrobno dogajanje po dnevih

Prvi dan, petek, 3. 7. 2020

V petek se je prvi pomeril s konkurentom Rožle, tekma ni bila presežek zalogaj, zato je z nasmehom odšel še v drugo tekmo. S starim znancem Miho Kavašem sta se pomerila v treh odličnih nizih, kjer je seveda lovoriko pobral naš Rožle.

Punci sta začeli malček kasneje. Nanja je bila uspesna proti Lani, kljub temu, da se ji je v enem nizu malo zatresla roka, a se je zbrala in zmagala.

Najmlajša med članicami je naša Zoja, ki se je prvič udeležila članskega prvenstva z 12.leti. Dobro se je upirala 5.postavljeni nosilki Manci in ji vzela kar 18 točk.

Nika prvi dan ni imela nobene tekme, saj je postavljena kot 4.nosilka.

Ekipa, srečno tudi drugi dan💪

Drugi dan, sobota, 4. 7. 2020

Na sobotni dan se je vsa energija usmerila v še več zmag. Začela je Nanja s polfinalnim dvobojem in uvod je bil res odličen, saj je dobila 1.niz. nato pa je bilo malo več sreče na strani Nine, ravno tako so izkusnje starejše prevladale. A naša mladinka nanja se je odlično borila vse do konca.

S prvo svojo tekmo je pričela tudi Nika, ki se je morala kar boriti proti stalni tekmici Manci, velikost prvenstva vendarle odraža nek pritisk, a ji je vseeno v 5ih nizih uspelo zmagati.

Nato se je z aktualnim drzavnim prvakom pomeril Rožle. V prvem nizu je bil kar malo zmeden, saj že nekaj let ni nastopil na prvenstvu v squashu. V drugem se je zbral in ga dobil, a sledila sta še dva niza, ki se nista izšla našemu članu v prid.

Nato je nastopila tudi Zoja, ki v prvih dveh ni dala dihati Sari, v tretjem jo je nekaj zmedlo, a se je nato uspela vrniti in zakljucila tekmo z zmago 3-1.

Nato je sledila polfinalna tekma pri članicah in naša Nika je poskrbela, da je bilo zelo napeto v drugem nizu, ki pa je bil tudi edini, ki ga je izgubila s 17-19.

Kontra je odigrala njena mlajša sestra Nanja, ki je proti tekmici le 2.niz dobila. Nato je odigrala še zadnjo tekmo na prvenstvu in na svojem debiju osvojila 8. mesto.

Z 8.mestom je prvenstvo zaključil tudi Rožle, ki je tekme v razigravanju predal.

Zoja je zadnjo tekmo zelo dobro odigrala kljub porazu in s tem osvojila 10.mesto.

Ob 19.ih smo dočakali še ženski finale, kjer smo pogledali Niko, ki se je borila proti članici Nini Kustec, aktualni državni prvakinji. Nika je nasprotnici vzela niz in se prvič povzpela tako visoko na prvenstvu, kljub temu, da bo še 2leti igrala v mladinski konkurenci. Njen uspeh je zavidljiv in ji cestitamo za naslov podprvakinje!