Dve državni prvakinji in 7 medalj za Bled :: Mladinsko DP 2020

Imamo dve državni prvakinji, Nika in Nanja,  tri podprvake, Nika, Tim in Zoja, in dve 3. mesti, Nanja in Zoja. Čestitke za vseh 7 medalj in vsem  za super squash.

Ta vikend je bilo v ljubljanskem Squashlandu na sporedu mladinsko državno prvenstvo v squashu, kjer je nastopilo tudi 8 naših mladincev in osvojilo 7 medalj. S trenersko podporo Franca Langus, Milana Todoroviča in Rožleta Langusa so zopet dokazali kako vrhunski so.

V soboto, 20. 6. 2020, se je v najnovejšem squash centru z zamikom odvilo DP za mladince. Zaradi letošnje situacije z virusom, je bila tudi naša zveza primorana prestaviti vsa uradna tekmovaja. A vseeno se je dobro izšlo in slovevnski mladinci so nam pokazali kaj vse so se naučili do sedaj.

Nika Urh, Nika Demšar, Lara Demšar, Timotej Jenko, Lean Castaldi, Nanja Urh, Julija Vidic in Zoja Berce

Blejska zasedba

Mladinci so bili pripravljeni, da se preizkusijo z ostalimi slovenskimi squashisti in uspelo jim je osvojiti kar 7 medalj. Sestri Urh sta posegli po nazivu državnih prvakinj in obe osvojili še po eno medaljo. Starejša Nika je v starejši kategoriji osvojila še naslov podprvakinje, mlajša Nanja pa v gu17 osvojila 3.mesto. Srebrno medaljo in naziv državnih podprvakov sta osvojila še Zoja Berce in Timotej Jenko Tim. Zoja pa si je poleg te medalje priigrala še bronasto v starejši kategoriji.

Tudi drugi naši mladinci so pokazali kar nekaj super predstav. Julija Vidic in Tim sta zasedla 5.mesti, pri obeh bi z malo športne sreče imeli še dve polfinali. V najmočnejši kategoriji deklic do 17 let sta dvojčici Demšar zasedli, Lara, 6.mesto, in Nika, 8.mesto. Lean Castaldi se ni predal kljub močni konkurenci in osvojil 9.mesto.

Za ogled kliknite na zavihek DRAWS in pod njim izberite kategorijo pod seznamom CLASSES.

Medalje blejskih mladincev:

Nanja Urh DRŽAVNA PRVAKINJA gu15

Nika Urh DRŽAVNA PRVAKINJA gu17

Zoja Berce DRŽAVNA PODPRVAKINJA gu13

Nika Urh DRŽAVNA PODPRVAKINJA gu19

Timotej Jenko DRŽAVNI PODPRVAK bu17

Nanja Urh 3. mesto gu17

Zoja Berce 3. mesto gu15

Poleg 7ih medalj se pohvalimo še s:

  • 5.mestom Julije Vidic gu15
  • 5.mestom Tima v bu19
  • 6.mestom Lare Demšar gu17
  • 8.mestom Nike Demšar gu17
  • in 9.mestom Leana Castaldija med fanti do 17 let

Posnetki nekaterih tekem naših junakov: