5. OPB za ženske Mojci

Bronasta medalja je ostala doma. Po letnem premoru jo je osvojila naša Pia Erjavec. Na svetovni dan squasha je zlato odnesla na Dolenjsko Mojca Blažič, 2. mesta pa se je veselila vedno nasmejana Nada Bambič. Tudi ostala dekleta so pokazala odličen napredek v igri in pravo borbenost.

5. Odprto Prvenstvo Bleda za ženske tokrat Mojci

Bled, 18. oktober 2014 – svetovni dan squasha smo na Bledu popestrili z ženskim turnirjem in dokazali, da so ženske odlične igralke in s tem želimo spodbuditi tudi druge, da se nam pridružijo. Zanimiva igra, ki v Sloveniji in svetu dobiva vedno večjo veljavo in se želi uvrstiti tudi na olimpijske igre. S prijetnimi prireditvami tudi Squash klub Bled prispeva za košček odličnega k še boljšemu SQUASHU.

No pa pojidimo še na podrobnosti turnirja. Na tokrat že 5. odprtem prvenstvu Bleda za ženske se je pomerilo kar 16 tekmovalk iz petih različnih klubov. Nasmejana dekleta so v sistemu repasaž pokazala, da so resnično napredovala, saj se je od 34. odigranih tekem kar 13 končalo po 3 odigranih nizih (igrake so na 2 dobljena niza). Nekatere od njih pričakovano, a večina nepričakovano in ogleda vrede.

Že prvi krog je polepšal začetek turnirja z nekaj poslasticami, naša Ida Sedušak je s polno paro odigrala prvo tekmo in z osvojila niz proti Metki. Pia in Sara Hafner sta pričeli s prednostjo slednje in tudi zaključili po treh nizih. Pester dvoboj sta imeli tudi Andreja Kovač in Mojca, saj druga grugo zelo dobro poznata. V drugem krogu zmagovalk je šlo bolj suvereno. Sara Rojnik je premagala našo Sašo Rakovec, Mojca je premagala Metko Kozamernik, Pia klubsko kolegico Darinko Jerala in Nada Urško Ferjan. Ta štiri dekleta so si na koncu tudi razdelila prva 4 mesta. V drugem krogu poraženk je bilo bolj pestro. Največ preglavic je Tini Jurič povzročila mladinka Eva Trseglav, ki ji je vzela 2. niz in ni veliko manjkalo, da bi ji še zadnjega. Obe sta močno grizli, a Eva je pokazala svojo elegantno igro in močno ovirala Tino, da bi prišla do lahke zmage. V tretjem krogu poraženk, sta še eno zelo borbeno tekmo pokazali Marinka Horvat in Darči, vsaka s popolnoma svojo taktično igro sta si pili kri do zadnjega, rezultat 4-11, 11-8, 3-11.

Nato smo že dobili nekaj končnih uvrstitev. Za 15. mesto sta se pomerili Ida Sedušak in Taša Mihelčič, kjer je z malček razočaranja po prejšnji temi, vendarle zmagala svojo zadnjo, slednja. Ida se je pošteno upirala in pokazala nekaj zelo tehnično pravilnih, ali kot radi rečemo “šolskih udarcev”. Za mesti više sta se “udarili” sošolki in dobri prijateljici Tina Ferjan od Eva, ki skupaj trnirata in sta zelo izenačeni, a na turnirju je tokrat prvič bila boljša Tinca. Dekleta, ki so v tretjem krogu izgubila so osvojila 9. mesto, to pa so: Metka, katere odlika je vztrajnost in predvsem veliiiika borbenost in nikoli ne odneha, čeprav ve, da je nasprotnica boljša, Saša, ki je zelo zadovoljna s svojo igro v dveh težkih tekmah s Saro in Andrejo, ne pa sicer z uvrstitvijo, a pravi, da do državnega ima še čas, Urška, katera je svojo zadnjo tekmo odigrala s Saro H. in pokazala svoje prave zaklade, le še izpiliti jih bo treba in Marinka, ki iz tekme v tekmo napreduje, čeprav ji je včasih malo težko, vedno dokaže, da zmore več.

Začel se je razplet za 7. mesto, na eni strani Tina J. z Andrejo in na drugi Sara H. z Darči. Prvi dve sta se kar namučili, da smo dobili zmagovalko, Andreja tokrat z velikim nasmehom v igrišču in Tina z mišljenjem, “nič ne morem izgubiti”. Po treh nizih je bila sicer boljša Andreja, a Tina je bila zelo zadovoljna, saj je dala vse od sebe in se odlično borila proti boljši nasprotnici. Sara je premagala Darči v dveh nizih, slednja je pokazala nekaj odličnih točk, kljub temu, da jo je Sara napadala z močno in hitro igro, njen odličen dolg doseg jo je večkrat pripeljal do točke. Tako sta si 7. mesto razdelili Tinčica in Darči.

Zahvala tudi našim krasnim sponzorjem:

Darči, ki vedno poskrbi za inovativne in uporabne praktične nagradice za vse tekmovalke,

Grajski Gostilnici, brez katere naše brbončice ne bi bile vesele

in ASP Jesenice in Lesce, ki poskrbi, da se tekmovalke vedno varno pripeljejo na tekmovanje.

Še enkrat hvala!

Dvobolji za najvišja mesta so bili zares zanimivi, najprej prva polfinala. Sara R. in Mojca, slednja je pokazala svojo dominantno igro in nekaj odličnih zaključnih udarcev, kjer Sara žal ni mogla nič. Na drugi strani pa zopet trije odligrani nizi med Pio in Nado. Prvi podajšan niz za Pio in njeno odlično prvič samozavestno predstavo, druga dva za Nado, rezultat 12-10,  5-11, 6-11. Mojca in nada sta imeli nekaj časa da se spočijeta, med tem pa repasažni del za uvrsttev na 5. mesto oz. nazaj v zadnji polfinale. Pia je odligrala še eno zanimivo tekmo z Andrejo in jo premagala z 2-1. Sari sta ste z zelo podobno igro na tesno borili in tokrat v prid Rojnikovi. Andreji in Hafnerjevi Sari tokrat 5. mesto.

Zaključek je bil zanimiv, zopet 6 odigranih nizov v polfinalu. Naša Pia se je prvič pomerila z Mojco, ki se je tokrat drugič udeležila blejskega turnirja in bila z organizacijo zelo zadovoljna, dobro vzdušje ji je prineslo tudi uvrstitev v finale, Pii pa odlična tema z veliko izkušnjo proti novi nasprotnici in zadovoljstvo. težak dvoboj in izčrpanje na obeh straneh, sta nam uprizorili Sara in Nada, prva z napadom in druga z umirjeno igro, tokrat več sreče pri slednji.

3. mesto in s tem bronasto medaljo je, z velikim nasmehom in brez pričakovanj, osvojila Pia, ki je bila, po že petič odigranih treh nizih, zelo vesela svoje zmage nad dobro tekmico Saro. Po letu in pol premora, je to še večji uspeh, saj je squash začela igrati zopet letos septembra in se že na prvem turnirju zavihtela na 3. mesto ter premagala aktualno državno prvakinjo. V finalu smo pogledali Mojco in Nado. Nada je bila zelo izčrpana od prejšnjega dvoboja, ker je imela težko nalogo premagati Saro, ker jo je verjetno stalo zmage v finalu. Zbranost se je malo porušila, Mojca pa je le to izkoristila in osvojila zlato. Po koncu je dejala, da je zelo zadovoljna in da bo vzela žogico za spomin na super prvensvo, ki ji je na svetovni squash dan prinesel zmago.

Vsem dekletom čestitamo za čudovite predstave in vas hkrati vabimo že na 6. OPB za ženske, ki bo 8. februarja 2015.