6. Odprto Prvenstvo Bleda za ženske

Vsa slovenska dekleta so se vkup nabrala,

da bi en super turnirček odigrala.

S klubov petih so se nasmejale

in nam dobro igro pokazale.

Zmagovalka je tokrat Mojca postala

in pred Saro in Nado se na vrhu bahala.

Ji blizu so še Pia pa Saša in Sara bile,

tut Urška in Nina sta na pot jim stopile.

Da turnir lahko popoln bi bil,

je za vsa dekleta še sponzor poskrbel.

Darinko, Andrejo, Metko in Marinko je ASP obdaril,

še Triago je Tini, Evi in Taši sladice priskrbel.

Bled, 8. februar 2015 – Malo za šalo, malo zares je za uvod ena pesmica nastala, ko smo ravno na največji kulturnir praznik priredili naš 2. turnir v letošnji sezoni. Kot je razbrati iz nje je za nami je še en odličen ženski squash turnir, ki nam ga je zaigralo 15 deklet iz petih slovenskih klubov. V boju za 3. mesto je bila od naše Pie Erjavec tokrat boljša Nada Bambič. V finalu pa sta se pomerili Sara Rojnik in Mojca Blažič, kjer je bila uspešnejša slednja.

alt

Po sistemu repesaž so se tokrat dekleta manjkrat znašla v tekmi kjer bi odigrale 3 nize. Z malo statistike: tokrat se je to zgodilo le v 4 tekmah od skupaj 33, na prejšnjem turnirju pa kar 13 krat od 34 tekem. In še en zanimiv podatek: tokrat je bilo odigranih 10 podaljšanih nizov, prejšnjič pa kar 19. Kaj je temu botrovalo težko določimo, a mogoče je žreb nanesel ravno tako. No pa pustimo statistiko, važno je, da so dekleta uživala in da smo za njih pripravili turnirček kakršnega si zaslužijo. Pri tem so nam pomagali tudi pokrovitelji. ASP Jesenice in Lesce skrbi, da so pnevmatike na jeklenih koničkih igralk vedno tipi top, Gostilna Triago, da so želodčki polni in dekleta vedno z zadosti energije za igranje, tokrat pa je še g. Prešeren poskrbel za presenečenje po lastnem izboru.

5. mesto sta si tokrat priigrali naša Saša Rakovec in Sara Hafner. Krog prej sta s tekmovanjem zaključili Urška Ferjan in Nina Kustec, slednja se je prvič udeležila turnirja na Bledu in jo zato lepo pozdravljamo še kdaj, z Urško pa sta tokrat osvojili 7. mesto. Na 9. se je tokrat zavihtela naša Darči Darinka Jerala, ki je bila v zadnjem dvoboju prepričljivejša in odločna že, ko je stopila v igrišče. Mesto si je delila z Andrejo Kovač, ki je za uvrstitev više izgubila eno izmed tistih tekem odigranih v treh nizih proti Nini. 11. sta bili Metka Kozamernik in Marinka Hrovat, kateri sta tekmo prej iz nadaljnih dvobojev izločili Saša in Pia, ki sta se od blejk uvrstili najviše. A kljub temu sta se M&M uspešno borili in nabirali novih izkušenj za nadaljna tekmovanja. 13. mesto so si zaslužile naše najmlajše, ki so v razigravanju za določitev mesto odigrale tako, da so vsaka eno teko zmagale in eno izgubile, kar dokazuje, da so zelo izenačene n je prav, da si mesto delijo, bravo za Tino Ferjan, Vevi Evo Trseglav in Tašo Mihelčič.

Sedaj pa vse skupaj povabimo še na 3. letošnji turnir OPB, ki bo 18. aprila.