4 medalje za naše mladince na Reki

Naši mladinci so iz Reke prišli z zlato, dvema srebrnima in eno bronasto medaljo. Odigrali so borbeno in zadovoljili svoje želje.

Na Reki se je 13. in 14. 10. 2018 odvilaj 6. Start Fun JO turnir kjer so se pomerili dečki in deklice do 13 in do 15 let. Blejsko ekipo je odlično zastopalo 7 igralcev. Najuspešnejša je bila Nanja Urh, ki je v konkurenci GU15 pometla s konkurenco in osvojila zlato. Srebro sta si priigrala 2 igralca. Zoja Berce ga je osvojila v mešani kategoriji do 13 let, Timotej Jenko pa med fanti do 15 let. Še eno medaljo si je priigrala Julija Vidic, ki se je bronaste medalje zelo veselila. Odlične nastope so podkrepili še Lean Castaldi s 4. mestom, ki bi z malo sreče prišel na stopničke, ter Lara Demšar, ki si je priigrala 5. mesto in Nika Demšar, ki je osvojila 6.mesto med dekleti do 15let. Ekipo je bodril naš trener Milan Todorovič Čička.

končna uvrstitev naših mladincev

zmagovalka Nanja Gu15

2. Zoja u13

2. Tim Bu15

3. Julija u13

4. Lean Bu15

5. Lara Gu15

6. Nika Gu15

2. dan :: nedelja, 14. 10. 2018

Dan za medalje. Najprej sta se v polfinalu pomerila med seboj naša klubovca Lean in Tim. Boljši je bil Tim, a tudi Lean je pokazal borbeno igro in prijetno sta se pozabavala v polfinalnem obračunu. V finalnih tekmah sta oba preveč popustila, tako da jima žal ni uspelo požeti zmage na koncu. Vseeno sta bila fanta zadovoljna z osvojenima 2. in 4. mestom.

Nato sta se med seboj pomerili naši najmlajši. Zoja in Julija sta odigrali kot vedno tudi tokrat “na nož”. Z rezultatom 2:1 je bila boljša Zoja. Njej se je zlata madalja izmuznila iz rok v prvi tekmi, ko je še spala in ni pokazala svoje prave igre. A to je šort.

Nika in Lara sta odigrali še dve tekmi za uvrstitev deklet do 15 let za 5.-7.mesto. Obe sta premagali Hrvatico, med seboj pa odigrali 3:1 za Laro.

Nanja je bila v finalu prepričljiva in med starejšimi dekleti nadigrala vse ter osvojila zlato.

1. dan :: sobota, 13. 10. 2018

Ekipa se je zjutraj odpravila na pot in v Reki so jih pričakali z veseljem. Takoj so stopili v boj. Prvo tekmo je odigrala naša najmlajša, Zoja. To tekmo je sicer izgubila, saj je v prvem nizu še malo spala, nato se je že v drugem zbrala in igrala bolje, a žal prepozno za zmago. Nato je v igrišče stopil Lean, ki je bil s svojo prvo tekmo zadovoljen, le drugi niz mu je malo ušel izpod nadzora. Tudi Tim je z lahkoto odpravil nasprotnika, saj je bil dosti slabši. V igro je šla Nika, a žal s slabim sprejemom servisa, zato je tekmo izgubila. Julija je prvo tekmo zmagala, ko je upoštevala trenerjev nasvet je igrala neprimerno boljše.

Nato je šla v igro tudi Nanja, ki je bila močnejša od nasprotnice in izkoristila tekmo za trening natančnih udarcev. Nika je v drugi tekmi bila veliko boljša pri sprejemanju servisov in se tudi premikala po igrišču hitreje, to ji je prineslo zmago. Lara in Nanja sta se pomerili skupaj v skupini, kjer je bila boljša mlajša. Zoja je šla v igro v drugi tekmi bolj samozavestno in z večjo potrpežljivostjo, to se je obrestovalo z zmago. Lean je tudi drugo tekmo odigral z dobrim nadzorom nad igro in slavil z rezultatom 2:0. Tim je šel v igro z Rokom, ki je bil v tej skupini edini nasprotnik, ki bi lahko ogrozil Tima, a se on ni dal motiti, klub temu, da so ga umes malo zmedle sodniške odločitve je na koncu zmagal s 3:1. Nika je šla v tretjo tekmo z mešanimi občutki, naredila je napredek pri sprejemu in pri servisu, manjka pa še nekaj boljših zaključkov.

Lean je dokazal, da se z natančnimi žogami, da biti vzporeden tudi z močnejšimi nadsprotniki. Pokazal je res kvalitetno igro in bil ves čas za petami Vidu, ki je bil na koncu prvi v skupini dečkov do 15 let. Zoja je igrala z Luče,v prvem nizu 11:2, v drugem nizu je bilo zelo napeto pri 10:10, a se je Zoja vendarle zbrala in požela zmago. Lean je tudi zadnjo tekmo v skupini odigral korektno ter se tako uvrstil v polfinale. Lara je imela malo smole, a je igrala kar zanimivo igro, kljub temu, da je proti Mateji izgubila, je v enem nizu uspela voditi in obdržati igro in tempo v svojih rokah. Nanja je to nasprotnico hitro odpravila in jutri igra v polfinalu. Enako tudi Tim, ki je vse tekme dobil in zaključil kot prvi v skupini.

Pohvale vsem!

polfinalisti:

Lean

Tim

Nanja