8. OPB za ženske 17. 10.

Tudi tokrat je zlato z odprtega prvenstva Bleda odnesla Mojca Blažič v Sevnico. Srebro si je priigrala Nada Bambič, 3. mesto je osvojila Sara Hafner.

alt
Nasmejan sobotni turnir je z zmago okronala Mojca

Bled, 17. oktober 2015 – Na tokrat že 8. OPB za ženske sta 1. in 2. nosilka upravičili svojo pozicijo in osvojili medalji najžlahtnejšega sija. Tretja je bila tokrat Ločanka Sara, ki je v zadnji tekmi premagala našo najboljšo, Sašo Rakovec. Saša je odigrala nekaj svojih vrhunskih točk, ki kot celota žal še ne zadostujejo za zmago, a njihovo vedno večje število kaže na napredek in stremenje k cilju po odličnem rezultatu na vrhuncu sezone. Tokrat največji napredek je pokazala mladinka Tina Ferjan, z odločno in samozavestno igro jo je bilo prav užitek pogledati. Iz rednega dela jo je izločila Pia Erjavec, s katero sta si na koncu delili 5. mesto, v repasažu pa je po dveh zmagah zaključila z dvobojem proti Saši. Prijazno smo na turnirju pozdravili tudi naši novinki Kajo Železnik in Saro Čučnik. Na svojem prvem turnirju sta osvojili 10. oz. 12. mesto in zdi se, da se bosta pridružili naši squash četici.

Nova sezona squasha je že v polnem teku in naš prvi letošnji turnir je zopet gostil kar 13 deklet iz 4 slovenskih klubv ter številčne navijače z veliko dobre volje. Prav prijeten turnirček se je odvil v dobrih osmih urah in zopet pokazal, kako prijetno je sodelovati z dekleti, jih gostiti in obdarovati. Najboljše tri smo že omenili  in jim še enkrat čestitamo! Za nagrade vseh tekmovalk je poskrbel naš stalni pokrovitelj ASP Jesenice in Lesce, hkrati smo ob tem dogodku pozdravili novega klubskega pokrovitelja, RONDO Bar Senožeti, ki je poskrbel, da so bila dekleta stilsko dovršena 🙂 Hvala obema! In seveda vabljeni, da jih obiščete tudi vi!

Turnirski sistem repasaž vedno dopušča, da lahko po izgubljeni tekmi v rednem delu še vedno napreduješ nazaj v polfinale. Hkrati omogoča, da so dekleta odigrala skupaj kar 29 tekem in pokazala svoje znanje skozi najmanj 4 tekme. In naj omenimo še odlično borbenost naših preostlih tekmovalk. Marinka Hrovat je tokrat izgubila proti Tini, kateri je v svoji zadnji tekmi mogoče malo preveč popustila in naredila preveč neprisiljenih napak. S tem se je uvrstila na 7. mesto, ki si ga deli skupaj z Urško Ferjan, katero je v rednem delu izkločila Saša, nato pa v zadnjem dvoboju bronasta dobitnica. A igra je bila zanesljiva in kaže napredek. Zanimiv dvoboj sta za 9. mesto pokazali Sanja Milijaš in Kaja. Debitantka je odigrala odlično, a vseeno so izkušje Sanje prinesele premoč po treh nizih. Njena močna volja je njen velik adut, ki mu zaenkrat še dajemo prednost pred tehniko. Še ena mladinka, Eva Trseglav, 11. mesto, je tudi na tem turnirju pokazala kako “dolga” zna biti. V zadnjem dvoboju je z rezultatom 11-6, 8-11, 11-7 ugnala Darinko Darči Jerala. Darči se tokrat dan ni posrečil, saj ga je pričela z vnetim ušesom, a se je vseeno odločila za nastop in podprla squash.

Še enkrat čestitamo vsem dekletom in jih hkrati že vabimo na 9. OPB, ki se bo zgodil na največji kulturnir praznik, v ponedeljek 8. febraurja 2016.

Hvala glavnima pokroviteljema ter Hotelu Kompas Bled, ki je tokrat razvajal naše brbončice.

Rezultati in fotogalerija na naslednji strani ->>

alt