Člansko DRŽAVNO PRVENSTVO 2019

Nika Urh je ohranila lanskoletno 4. mesto na državnem prvenstvu med članicami. Zmagovalka Nina Kustec. Na vrhu pri članih brez prave konkurence še vedno Martin Mošnik. Tudi ostali naši štirje klubovci uspešni!

Ljubljana, 1. in 2. junij 2019 – V Squashlandu se je odvijalo 28. člansko squash državno prvenstvo, kjer je nastopilo tudi 5 članov našega kluba. Najvišje se je uvrstila Nika Urh, ki je ubranila lanskoletno 4. mesto. Med članicami je svoj debitantski nastop žal zapravila Nanja Urh v prvem krogu in na koncu osvojila 9. mesto. Fantje so se uvrstili kar drug za drugim. Z dobro prikazano igro si je 10. mesto zaslužil Blaž Kunšič. Še en debitant na prvenstvu je bil Timotej Jenko Tim, ki je osvojil 11. mesto. In še eno za njim je pripadlo Alešu Štendlerju Šteklu.

Končne uvrstitve naših članov:

4.m Nika Urh
9. m Nanja Urh
10.m Blaž Kunšič
11.m Timotej Jenko
12.m Aleš Štendler

Zahvala trenerjema Francu Langusu Frenku in Rožletu Langusu, da sta bodrila naše člane na državnem prvenstvu.

Turnir je potekal po predvidenem urniku, žal pa so ga zaznamovale slabe sodniške odločitve, predvsem zaradi neznanja v sojenju in nepozornosti. Upamo, da se bo to pri igralcih lahko dvignilo na višji nivo čim prej, saj je to tudi pogoj za dvig slovenskega squasha.

neuradni rezultati

članice

člani


podrobnosti po dnevih

1. dan :: sobota, 1. 6. 2019

Z igro so prvi dan pričeli člani, saj jih nastopa več kot članic. Zmagovalno so začeli vsi trije naši. Štekl je izkoristil neprisotnost igralca in prvo tekmo imel brez boja. Nato se je v boj podal Blaž, ki je premagal Fišerja s 3:1. Tudi mladinec Tim je z enakim rezultatom brez dvoma premagal Čampo.

Vsi trije so v drugem krogu naleteli na najvišje postavljene nosilce. Štekl je igral proti Mošniku na svojem nivoju igra je bila vredna ogleda kljub porazu (3-,5-,6-). Tudi pri Blažu se zmaga proti Hafnerju ni pričakovala, vendar je izkoristil tekmo za dober trening. Ravno tako tudi za Tima je bila druga tekma proti drugemu nosilcu Hafnerju pretežka.

Nanja je ob 13.uri odigrala tekmo proti legendi slovenskega squasha Nadi Bambič. Mladinka skokovito napreduje, a vseeno se je mogoče malo ustrašila pritiska nivoja tekmovanja. Na najvišjem rangu prvenstva je proti naši Nadi izgubila 3:2. Nika je prvi krog kot nosilka bila prosta tekme, nato je brez problema odpravila z Mojco.

Fantje so se nato preselili v del za razigravanje od 9. do 16. mesta. Štekl je imel zopet srečo, saj mu je Jeraj predal dvoboj.

Blaž se je pomeril z organizatorjem turnirja, Mičotom, in pokazala sta tesen dvoboj ter izkoristila vseh pet nizov za igranje. Na konču je šla zmaga na Bled. Tudi Tim je zadnjo tekmo prvega dne dobro izkoristil in požel zmago.


2. dan :: nedelja, 2. 6. 2019

Drugi dan sta začela Kustec in Tim, ki sta konkurenta tudi v mladinski vrsti, in Ločan je zopet pokazal boljšo igro. Nato je sledil klubski obračun med Blažem in Šteklom, kjer je bil boljši Blaž.

Nanja se je v razigravanju poigrala s Tiano in nato še s Saro. Žal jo je prva tekma stala višje uvrstitve kot le 9. mesto. Vseeno pa je to njeno prvo člansko prvenstvo in že je pokazala konkurenci, da z njo ni šale in da bo drugo leto ogrožala sam vrh.

Nika je v polfinalu izgubila proti prvi nosilki Rojnik. Žal so jo sporne sodniške odločitve preveč prizadele, da bi lahko bolj sproščeno odigrala. A vseeno odigrala korektno tekmo z rezultatom 1-3.

Vsi zgoraj našteti so se malo pomešali in pomerili za mesta od 9 do 12.

Najvišje se je priigral Kustec, nato so sledili naši trije fantje v zaporedju Blaž, Tim in Štekl. Blaž je proti Luku izgubil, Štekl pa je tekmo proti Timu predal.

Sledile so še tekme za medalje. Naši Niki se ni izšlo v boju za bron, zato je na najnižjo stopničko stopila Pika Rupar, na drugo Sara Rojnik in državna prvakinja je Nina Kustec. Pri fantih je na vrhu še vedno Martin Mošnik, za njim pa sta se uvrstila Blaž Porenta in Mark Hafner.