Dekle, ki je osvojilo srca vseh

Zavidanja vreden uspeh je dosegla Nanja Urh, ob katerem si zasluži vse pohvale. Lahko bi rekli kar zgodovinski dosežek za naš squash.

9. teden v squashu, ponedeljek, 24. 2. 2020, najprej čisto običajen dan, ko pa smo se zazrli v lestvico na europeansquash.com, je postal vesel dogodek, ki si ga bomo zapomnili za vse čase. Nanja je osvojila vrh evropeskega squasha!

Mala punčka Nanja pride s sestro Niko v Feniksa in opazuje trening squasha ter pravi: “Tega jaz ne bom počela”, stara komaj 8 let. Čas teče in kar naenkrat se pridruži ekipi na nadeljski kondiciji. Nato ni bilo potrebno več veliko, ko je že prijela za lopar.

Prvo leto trenira 1x tedensko, naslednjo sezono treninge podvoji. Rezultati še niso bili blesteči, vendar je počasi napredovala.

Prelom se je zgodil s prvo zmago na Slovaškem 21. 10. 2018 v kat. GU13. In ker dobra energija vedno raste, je sledilo še 1. mesto na Madžarskem. L. 2019 prestopi v višjo kategorijo, konkurentke so starejše zato je začetek malo težji: Češka 11. mesto, a v Sloveniji se ji že nariše nasmeh na usta saj je zopet osvojila vrh.

Od tukaj naprej se ni predala, ostala je na vrhu.

In če človek pogleda rezultate (desno/spodaj), prav gotovo ne more ostati ravnodušen. Človeku kar zapoje srce, ko pogleda kako vrhunske rezultate je doseglo dekle iz male Slovenije v športu, kjer vrh običajno krojijo velike nacije, Anglija, Egipt…

Osvojena mesta, ki jih je Nanja osvojila na zadnjih odigranih turnirjih:

Avstrija 3. mesto

Hrvaška 1. mesto

Slovaška 1. mesto

Madžarska 1. mesto

Švica 1. mesto

Češka 7. mesto

Slovenija 1. mesto

Z izkupičkom samih izvrstnih rezultatov si je v 9. tednu tega leta priigrala tudi 1. mesto na evropski lestvici ESF, kar jo je poneslo v zgodovinski zapis slovenskega squasha.

.

Imeli smo kar nekaj odličnih squashistov, a česa takega še ni osvojil nihče. Zato Nanji BRAVO!

V kategoriji deklic do 15 let je na lestvici kar 180 igralk iz vsega sveta in Nanja se je povzpela čisto na vrh. Z letošnim letom so na ESF začeli voditi tudi lestvico vseh mladincev ne glede na starost (over all girls), kjer Nanja zaseda 53. mesto med 720 igralkami, ki jih na lestvici vodi evropska zveza.

Ker ji želimo vse dobro in da bi se uspeh še nadgradil in ostal vrhunski, je trenerjev plan, da se poda tudi na turnirje najvišjega ranga, poletni Amsterdam, jesenski Zürich in decembrski Boston v Ameriki. Do konca l.2020 bo še nastopala v kat. GU15 in s trenerjem se bosta potrudila, da do takrat ostane številka 1 v Evropi.