Državno squash prvenstvo 2010

Prvenstvo je minilo v znamenju zaključka squash kariere.

Squash klub Bled je imel kar 11 svojih varovancev, ki so nastopali na državnem prvenstvu za člane in članice. Nekaj mest je bilo osvojenih že v soboto, poslastica pa se je odvila v nedeljo. Naš najuspešnejši član je bil Rožle Langus s 4. mestom in članica Pia Erjavec s 5., kar nekaj ostalih pa tik za njima.

 


 

 

Državno prvenstvo v squashu za člane in članice 2010 se je odvijalo v soboto 10. in nedeljo 11. aprila 2010 v Ljubljani. Na prvenstvo se je prijavilo 38 fantov in kar 13 deklet, pri katerih je večino predstavljal naš klub. Prvenstvo je bilo zaznamovano z zaključkom squash kariere Klemena Gutmana.

Klemen ob prejemu pokala za najboljšega Slo igralca

V soboto se je odvila večina tekem. Med članicami so ravno naše punce predstavljale največje število udeleženk, skupaj 5 jih je prvič nastopilo na članskem prvenstvu. Kar 4 od teh so mladinke, ki pa so na mladinskem DP pobrale skupaj 4 medalje, od tega 2 prestižna naslova. Vse so se uspešno borile proti starejšim in izkušenejšim igralkam, katerim so pokazale, da jim bodo kmalu kos. Špela Grilc, Saša Rakovec in Pia so se prebile v drugi krog tekmovanja in nato z nosilkami turnirja izgubile, a osvojile so odlična mesta. Pia je v dvoboju za 5. mesto s 3:1 premagala klubsko kolegico Sašo. Špela je 8. najboljša igralka v Sloveniji. Odlično igro je v razigravanju pokazala še ena članica SqKBled Sabina Možina in bila 9. Darinka Jerala pa je z borbenostjo po le 3 mesecih igranja squasha pokazala, koliko naredi volja in osvojila 12. mesto. Najboljša v državi pa je Nada Bambič.

Tudi 6 naših fantov je pokazalo odlično igro, vsak na svojem nivoju. Jaka Bajt in Rok Repovž sta po izpadu iz predkola dobro igrala v razigravanju in tako osvojila 35. in 33. mesto. Goran Djukič je po napeti in izenačeni igri proti Slemenšku nažalost izgubil 2:3 in bil na koncu uvrščen na 25. – 32. mesto. Nekaj mest više, od 21. do 24. mesta, sta si z dodatno zmago priigrala Aleš Štendler in Blaž Kunšič. Fantje so s svojo predstavo zaključili že v soboto.

V nedeljo sta se pokalov veselili tudi Nada in Andreja

V nedeljo pa so igralce čakale najpomembnejše tekme, polfinalni in finalni boji. Verjetno najbolj zanimiv in napet dvoboj na prvenstvu je bil ravno polfinale med našim favoritom Rožletom in Martinom Mošnikom. Z rezultatom 9-11, 11-9, 4-11, 6-11, se je tekma zaključila v prid mlajšega, po kar nekaj “kočljivih” odločitvah sodnika. Čestitke fanta za odlično predstavo!!! Slednji se je tako uvrstil v finale, kjer se je boril z Gutmanom, a njemu ni bil kos, saj ga je Rožle že dodobra izmučil. Z zmago je tako Klemen zaključil svojo dolgoletno kariero in bil s strani organizatorja deležen posebnega pokala. Naš odlični Rožle se je utrujen skušal boriti proti bolj spočitemu Mihi Kavašu in s 4. mestom zaključil prvenstvo.

Ob 10.00 uri sta prvi polfinale odigrala Klemen in Miha

Prvenstvo se je zaključilo s podelitvijo nagrad najboljšim, mi pa se že oziramo naprej, saj tako mladinke kot člane čaka še nekaj dobrih turnirjev. Do naslednjega prvenstva vsem želimo obilo odličnega squasha.