Naši mladinci pometli s konkurenco :: Heroes squash open 2021

Kljub 1.5 letni pavzi od turnirjev, so bili naši mladinci na Styria Junior Openu nepremagljivi.

V graškem squash centru Heroes so od 14. do 19. sept. 2021 potekali kar trije vzporedni turnirji. Na članskem in mladinskem so igrali tudi štirje naši mladinci: Zoja Berce, Nanja Urh, Timotej Jenko Tim, Nika Urh.

Heroes squash open turnir je odprl mesta za 15 članic in 27 članov. Zelo smo ponosni, da se je med najboljše zavihtela naša Nika, ki si je priigrala 3. mesto. Styrian junior open pa omogoča igro skupaj 33 mladincem. Tukaj so bili naši mladinci nepremagljivi, vsi štirje, Zoja, Nanja, Tim in Nika so osvojili zlato. Poleg njih so se v centru borili za mesto najboljšega tudi profesionalni igralci na PSA Heroes open challenger turnirju.
Prvi dan – 18. 9. 2021 – sobota

MLADINSKI TURNIR

Med svojimi vrstniki so naši mladinci zelo dobro začeli turnir. Zoja je v GU15 požela dve zmagi in osvojila kategorijo. Nanja je odigrala eno tekmo z izkupičkom zmage v GU17. Tim je med fanti do 17 let v soboto požel dve gladki zmagi brez izgubljenega niza in se uvrstil v finale.

ČLANSKI TURNIR

V članski vrsti Timu ni šlo tako gladko kot pri mladincih, čeprav je trener mnenja, da ga je v prvi tekmi izdala trema in bi lahko tekmeca premagal. A leto in pol so squashisti že brez tekem, zato je to tudi del treninga. Že v naslednji tekmi se je zbral in odigral neprimerno bolje. V tretji tekmi je bila sreča na strani nasprotnika, saj je izgubil z 2-3.

Nanja in Zoja sta tekmovanje pričeli kar skupaj v isti tekmi, kjer je v višji krog napredovala starejša. Nanja se je nato pomerila proti 2. nosilki turnirja Franki Vidovič, ki ji ni bila kos. Zoja pa je vzela zmago domačinki Karini Seiner. V tretjem krogu sta se zopet obe pomerili z domačinkama in izgubili.

Niki se je prvi dan izšel z dvema zmagama, najprej je bila boljša od Katharine Gastel in nato je premagala še Piko Rupar.


Drugi dan – 19. 9. 2021 – nedelja

MLADINSKI TURNIR

Zoja je že imela zlato medaljo v žepu, zato je navijala za ostale. Tudi Nanja je osvojila zadnjo tekmo v skupini in osvojila 1. mesto. Tim je najprej odigral suvereno v polfinalu, nato pa se je v finalu pomeril s 1. nosilcem Winklerjem in ga uspel premagati s 3-2. Še eno zlato v žepu. Tudi Nika je v najstarejši kategoriji deklet z zmago osvojila zlato.

Torej osvojili so vse najboljše kar se osvojiti da.

ČLANSKI TURNIR

Polfinalni članski dvoboj je Nika odigrala proti 1. nosilki in tudi končni zmagovalki turnirja Jacqueline Peychär in ji ponosno vzela niz. Nato jo je čakal slovenski obračun za 3.mesto, kjer je bila suvereno boljša od Nine Kustec in tako osvojila bronasto medaljo.

Nanja se je v boju za 5.mesto morala malo bolj potruditi, a je na koncu bila vseeno boljša od še ene Slovenke Sare Rojnik.

Tudi Zoja je turnir zaključila z zmago proti Begebi in z nasmeškom zapušča Gradec z 9. mestom.

Tim je odigral dve tekmi, najprej je zmagal 3-0, nato z istim rezulatom izgubil. Končni izkupiček turnirja je 22. mesto. Zmagovalec članskega turnrja je Aqeel Rehman.


Vzporedno je potekal tudi PSA odprti turnir, kjer se je pomerilo 24 profesionalnih igralcev. Na turnirju je bilo kar nekaj presenečenj, saj je v drugem krogu že igubil 2. nosilec Španec Jaume, v 3.krogu pa 1.nosilec Indijec Mangaonkar. V polfinalu so si naši mladinci ogledali zanimive in kar napete dvoboje, ki pa sta jih na obeh straneh dobila Egipčana, ki sta se nato v nedeljo pomerila med seboj. Zmagovalec tokratnega turnirja je Mustafa El Sirty, ki je bil s 3-0 boljši od Yahye Elnavasanya.