Klubski turnir + brezplačni sodniški seminar

Za vse člane Squash kluba Lesce Bled smo priredili klubski turnir in brezplačni sodniški seminar v squashu. Mednarodni ESF sodnik Marko Podgoršek nam je predstavil novosti v squashu in nas poučil o vseh pravilih sojenja. Zmagovalca velikonočnega turnirja sta postala Matjaž Erat in Pia Erjavec.

Bled in Zapuže, 27. marec. 2016 – Velikonočni klubski turnir za punce in fante je zapolnil pirhasto popoldne in nam prinesel 2 zmagovalca. Pri dekletih je bila najuspešnejša Pia. Druga najboljša je bila Saša Raakovec in tretja Urška Ferjan. Pri fantih je v finalu slavil Matjaž, ki je premagal Roka Repovža Rokya. Tretje mesto je v “petkovem” obračunu dobil Jaka Bajt, ki je bil močnejši od Blaža Kunšiča. Prijetneu turnirju, ki se je odigral na en dobljeni niz do 15, je sledil še sodniški seminarček. Marko Podgoršek je predstavil že znane točke pravilnika in tudi tiste manj znane. Predvsem pa dobro razložil vse nejasnosti okrog vedenja, oviranja, odmorov, ukrepov.

Kratko obnovo seminarja, bomo v kratki obliki predstavili v kratkem tudi na naši spletni strani. Tako bodo pravila v jedrnati obliki na enem mestu dosegljiva za vse, skušali jih bomo predstaviti čimbolj razumljivo.

Kar nekaj dvomljivih situacij se je zgodilo tudi pred seminarjem na turnirju in po njem so bile stvari bolj jasne. Tako da vsi že nestrpno čakajo naslednje dvoboje, da jih dopolnijo s svežim znanjem. Na turnirju so dekleta odigrala v dveh skupinah po 4. Nato so sledili obračuni za določitev mest. Za 7. sta se pomerili Darinka Jerala Darči in Kaja Železnik, kjer je bila boljša slednja. Tudi za 5. mesto je Tina Ferjan, ki je igrala skupinski del na Bledu prevzela višje mesto pred Evo Trseglav Vevi. Za najvišja mesta pa sta bili boljši nasprotnici zapuškega skupinskega dela. Za 3. mesto je bila boljša Urška od Marinke Horvat in za 1. Pia od Saše. Pri fantih se je odigral sistem repasaž. V prvem in drugem krogu niti ni bilo velikih presenečenj. Za določitev končnih mest pa so se pričeli zelo izenačeni dvoboji. Andrej Osterman je premagal Luka Završnika za 9. mesto, ki si ga je delil z Jakom Rakovcem Bučo. Najvišje število točk na tekmi sta osvojila ravno Buča in Milan Todorovič Čička, ki sta zaključila niz z rezultatom 24-22. Za uvrstitev na 7. mesto je Samo Urh premagal Miha Primožiča. Za 5. sta se pometila Andrew Kelly Andy in Goran Djukič Đuka, kjer je Andy kot debitant na naših turnirjih pokazal elegantno angleško igro in zmagal. Zanimiv prepeličji dvoboj se je tokrat prevesil na Jakovo stran. V tej tekmi je bil tudi odličen prikaz različnih možnosti oviranj, predvsem zanimiv za gledalce. V finalu sta Roky in Matjaž odigrala 3 nize, vse tri v prid slednjega. Zanimive točke, hitre izmenjave in fair-play je bil zanimiv tudi za gledalce.

Čestitke vsem za super igre in dobre predstave. Hvala Maretu za predstavitev podrobnosti squasha in za poučni urici.

Sedaj pa veselo treniranje in odlično na nadaljnjih turnirjih.

Rezultati na naslednji strani->