Ekološko pridelan KOKOSOV SLADKOR PlanetBio v prazničnem mesecu 15 % CENEJE!
Da boste pripravili odlične božične in novoletne slaščice z okusnim sladilom, da vas bodo vaši najbližji še bolj pohvalili, ko jim boste spekli pregrešno dobre piškotke:)
Kokosov sladkor je popolnoma naravni sladkor, pridobljen z izparevanjem soka mladih socvetij kokosove palme. Ima nežen okus po karameli, zato predstavlja odlično alternativo običajnemu sladkorju. Uporabljamo ga lahko kjerkoli kot nadomestilo za običajni sladkor: pri peki priškotov, izdelavi pudingov, odličen za biskvite tort in mafine, kot posipni sladkor, za poseben okus kave, v smutijih, napitkih, sadnih solatah …
Kokosovega sladkorja ne gre zamenjati s palmovim sladkorjem. Izraza se velikokrat uporabljata kot sinonima, vendar gre v resnici za sok različnih vrst palm in le tisti iz kokosove palme (Cocos nucifera) je resnično kokosov sladkor. Le ta je lahko v obliki sirupa, kristalov ali paste, odvisno od količine vode odstranjene z dehidracijo. Namen izsuševanja je seveda odstraniti večino vode, ki jo svež nektar vsebuje kar 80 %.
Z dehidracijo začne nektar spreminjati strukturo in barvo. Iz prozorne tekočine se začne spreminjati v gost rjav sirup, ki ga lahko dehidrirajo do kristalne oblike. Kokosov sladkor pri nas največkrat kupimo ravno v tej obliki, okus pa spominja na rjavi trsni sladkor s pridihom karamele.
Kokosov sladkor odlikujejo naslednje lastnosti:
- nizek glikemični indeks – 35
- visoka vsebnost mineralov – predvsem kalija, magnezija, cinka in železa
- visoka vsebnost vitaminov B kompleksa.
500 g = redna cena 9 €, praznična cena 7,6 €
Še več popolnosti PlanetBio KOKOSOVEGA SLADKORJA
Še hitri recept:
SLADKI KOKOSOV NAMAZ
- 2 dl na pol stopljenega kokosovega olja
- 1 jž okosovega sladkorja
- 2 jž masquita v prahu
- 1 čž vanilije v prahu
- ščepec soli
Vse sestavine zmešajte z žlico in uporabite kot namaz na kruhu, pecivu ali sadju. Hranite v hladilniku.