MIKLAVŽEV tradicionalni klubski turnir 2010

Odličnost v igri, prefinjenost v dobrotah, strast v udarcu … in še bi lahko naštevali v presežnikih, še posebej, ko omenimo zmago Jake Bajta.

 

Na Miklavževem turnirju smo se zabavali kot se za praznični mesec spodobi. Miklavž je za turnir spekel odlične torte, poskrbel za še boljše nagrade in seveda veselje v dvorani. Tokrat je iz svoje pekarne prinesel tudi medalje in jih podelil Jaku, Goranu Djukiču in Alešu Štendlerju.

Miklavža se je tokrat z osvojenim odličjem najbolj veselil Jaka Bajt

V nedeljo, 5. decembra 2010, se je zbralo kar 30 tekmovalcev in še vsaj toliko gledalcev, ki so glasno navijali za svoje favorite. Turnir smo tokrat odigrali po zelo zanimivem sistemu, ko so se tekmovalci glede na njigovo uvrstitev na Ligaškem prvenstvu, pridruževali sistemu, tako so torej začeli tekmovalci iz IV. Lige, nato se se jim počasi pridruževali tekmovalci iz višjih lig in na koncu so prišli še tisti iz I. S tem smo poskrbeli, da so bili vsi boji na podobnem nivoju in da smo lahko videli kar nekaj pretreslijvih tekem.

V prvih krogih so naši mladinci pokazali svoj napredek in prepričljivo igro, s katero so bili nekateri kos tudi starejšim in misleč močnejšim, ki so seveda priznali premoč nadvse prepričljivi mladinski šesterici. Najvišje od njih je prišel Tiam Škodlar, ki je s končnima zmagama nad Urošem Pančurjem in Simonom Janom zasedel 13. mesto. Pia Erjavec je proti Simonu izgubila, a pometla z ostalo konkurenco za osvojitev 17. mesta in bila s tem najvišje uvrščeno dekle. Njena zadnja tekma je bila polna smeha, saj je začela igro z rezultatom 0-5 za Luka Završnika, kjer je odličen košarkar kljub prednosti ni uspel premagati. V borbi za 21. – 24. mesto je bilo vse prej kot pričakovano, zelo izenačene boje in izvrstne točke so tu pokazali Saša Praprotnik, Miha Jan in Saša Rakovec, z njimi se je dostojno a ne zmagovalno boril tudi golfist in naš zvesti fitneser Jaka Vidmar. Tudi Vito, Darinka, Nejc, Čička, Jaka in Leon so med seboj odigrali pravo poslastico in bili zadovoljni tudi z Miklavževimi nagradami, majčkami in bidoni.

Od tod naprej so se pomerili le še fantje. S pridihom teniške igre, si je 16. mesto, po porazu proti Gregorju P. Kirschu, priigral odličen teniški trener David Lenar Leni. Kirsch pa je v izenačenem boju z Blažem Kunšičem zasedel 10. mesto z rezultatom 13-15. Tudi Gašper Šanca je tu pokazal zakaj se je prebil do predzadnjega kroga. Presenetil je tudi Košo, ki je v Ligaškem prvenstvu ravno izpadel ligo nižje, tukaj pa se prebil med prvoligaše. Vse kaže, da je praznično razpoloženje naredilo svoje.

Tekmovalci so se veselili majic Ligaškega prvenstva in bidonov

Nato se je začelo presenečenje, Jaka Bajt je najprej premagal Frenka Langusa, nato v polfinalu Gašperja Špec in po vsem razburljivem dogajanju je bil na koncu v finalu z 2:1 boljši še od Gorana Djukiča. Tretje mesto je v bolju Špec – Štekel osvojil slednji. 5. mesta so se nadejali Roky, Mitja, Alf in Frenk. Čisto na koncu smo dobili še te zmagovalce malih final: na 5. mesto je stopil Frenk, ki je bil boljši od Mitja, na 7. pa Roky, ko je tik pred tem vadil ob barvanju zelene stene pri stranki. 🙂

Na turnirju smo odigrali skupaj kar 50 tekem

Vso podrobno statistiko in ostale končne uvrstitve si oglejte tukaj: Rezultati

Smeha ni manjkalo, niti ne pohval odlične igre in napredka, zato vsem še enkrat čestitamo za odličnost v squashu in vam želimo, da boste z nami lahko zrasli v tem športu še višje. Zahvala gre tudi Petri Rakovec, ki je poskrbela za najslajše doborte dneva.

Spodaj še povezava do fotografskih utrinkov miklavževe zabave 🙂

Tradicionalni MIKLAVŽEV klubski turnir 2010