Mladinci SqKBled najboljši na državnem prvenstvu

V Squash klubu Bled imamo kar 4 državne prvake. Z 8 medaljami je klub najuspešnejši v mladinski konkurenci in ponosni smo na njih. Čestitke vsem.


V nedeljo, 14. marca 2010, se je v RC Vogu v Sp. Besnici odvijalo mladinsko državno squash prvenstvo. Med dekleti sta ta laskavi naslov prejeli Saša Rakovec in Pia Erjavec, med fanti pa Miha Jan in Tiam Škodlar. A ne le to, mladinci so osvojili še dodatne 4 medalje.

Dekleta so se pošteno borila in uspela jim je odlična squash predstava. V skupini U17 je bila Saša tista, ki je narekovala svoj tempo skozi vse igre. Najprej v igranju po skupinah in nato suvereno še skozi polfinalni ter finalni boj proti Piji Brglez. Z rezultatom 3:0 si je priigrala zlato. Sabina Možina je tukaj pokazala svojo življensko igro. Takrat še aktualno državno prvakinjo Urško Mošnik je stisnila v kot in ji ni pustila niti, da bi ji vzela niz. S tem si je zasluženo prisvojila res neprecenljivi bron na DP.

V skupini do 19 let je bila konkurenca močnejša, a je z njo gladko pometla Blejka Pia, ki svoje igre nikakor ni prepustila naključju. V polfinalu je zelo hitro opravila s svojo klubsko kolegico Špelo Grilc in se tako prebila v finale. Drugi polfinale je bil zelo napet, saj so Saši popustile moči, ko je v skupini A izgubila proti Špeli. Tokrat je bila Pija boljša z rezultatom 3:1. Tako sta se Saša in Špela ponovno pomerili v boju za 3. mesto. Saša se je zbrala in po popolnem razočaranju nad prejšnjo igro ni hotela izgubiti medalje. S Špelo sta zamenjali vlogi in Saša je osvojila drugo, tokrat bronasto, medaljo na prvenstvu. Pričel se je finale. Vsi so že mislili, da Pia ne bo dovolj močna za Pijo, saj je v skupini B proti njej izgubila 1:2. A temu ni bilo tako, Pia je pokazala svoj pravi jaz in s svojo konkurentko opravila zelo hitro in suvereno, z rezultatom 3:0 (-6,-2,-x). Špela je bila na koncu 4., Sabina je bila uvrščena na 5. – 6. mesto.

Med fanti je bilo čutiti še več napetosti, saj so bile njihove tekme zelo izenačene, a to ni zmotilo Mihe, da je s svojim znanjem squasha dokazal, da je najbolši do 11 let. Najprej je bil prvi v skupini A, kjer sta se z njegovim bratom Nejcem Janom oba prebila v polfinale, kjer je gladko opravil s Tilnom Kadličkom nato pa še v finalu z Žigom Lorgerjem. Nejc je v polfinalnem boju kljub porazu v drugem setu pokazal svojo zares odlično igro, saj sta z Žigom igrala “na razliko” 10-12. V boju za 3. mesto, bi potreboval nekaj več sreče, a vseeno je bil na koncu odličen 4. Tudi tukaj ni manjkalo presenečenj. Na veselje vseh je Jaka Rakovec osvojil 5. – 6. mesto med 7 nastopajočimi v skupini U11.

Tudi v skupini U13 sta naša fanta, Tiam in Miha, prevladovala. Oba sta se borila do zadnjega. Istočasno sta igrala finale in boj za 3. mesto. Na eni strani so stali blejski na drugi škofjeloški navijači. Vsak na svojem igrišču sta najprej prvi set izgubila, a ko sta se izven njega spogledala, sta vedela, da zmoreta. V naslednjih dveh nizih sta postala drugačna, močnejša, nepremagljiva. Tiam je bil močnejši od Andraža Demšarja, Miha pa od Marka Hafnerja, oba z 2:1 sta osvojila medalji. Bled je tako dobil ta boj. Tiam je že tretje leto zapored postal državni prvak v tej skupini, Miha pa je osvojil svojo drugo medaljo na prvenstvu, tokrat bronasto.

V finalnih tekmah je bil Bled močnejši od Škofje Loke

Z 11 leti je Tiam dokazal, da se lahko uspešno bori tudi s starejšimi fanti, saj je v U15 osvojil še bron. Bolezen je sicer botrovala utrujenosti v polfialu, a je bil nadvse vesel 3. mesta v tej konkurenci.

Veseli fantje z zmagovalcem Mihom Simoničem na čelu


Ponosni smo na naše mladince, ki so za leto 2010 osvojili 4 prestižne naslove in 4 bronaste medalje. 5 junakov Squash Kluba Bled je slavilo še pozno v noč ob tem neizmernem dosežku, saj so bili veseli tudi tega, da jim noben klub ni prišel blizu.

(: ČESTITAMO!!! 🙂

Slikice pa klik klik

Mladinsko državno prvenstvo 2010