S skupno uvrstitvijo do vseh treh stopničk

Saša Rakovec je zasluženo osvojila prvo mesto v Mladinski mednarodni ligi in za le 2 točki zgrešila še eno. Čestitke tudi vsem ostalim našim članom za izreden napredek skozi ligo in dokaz, da se na Bledu igra pravi squash.


 

V soboto, 15. maja 2010, se je v Sl. Brodu odvil zadnji izmed 6 turnirjev Lige, od koder so 3 medalje odpotovale na Bled. Saša Rakovec si je priigrala kar dve, najžlahtnejšo, ki ji je prinesla tudi ligaško zmago ter srebrno, s katero je osvojila 2. mesto v skupnem seštevku lige do 19 let. Pia Erjavec je ravno tako z osvojeno bronasto medaljo pridobila naziv 3. najboljša igralka Lige v U19.

Deževna majska sobota je bila kot nalašč prava za razburljive dvoboje v 6,4 x 9,75 metra velikem prostoru, kjer se gledalci skozi stekleno steno vedno znova nadejajo nepredvidljivega squasha. Tokrat so se smejali, jokali, kričali, spodbujali, bodrili in še vse kar spada zraven, vsem najboljšim mladincem Slovenije, Srbije in Hrvaške. Squash klub Bled so uspešno zasatopali 3 fantje in 2 dekleti.


Turnir se je pričel s kvalifikacijami v skupini U13, kjer sta se uspešno prebila v glavni del turnirja tudi naša Tiam Škodlar in Nejc Jan. Slednji je pokazal izjemno igro proti Domnu Livku. Ko sta fanta stopila v igrišče so vsi zmago pripisali višjemu in starejšemu Domnu, ko pa je še ne 8 letni Nejc pokazal svoj squash, so vsi obnemeli in mu z veseljem čestitali ob njegovi prvi zmagi na mednarodnem turnirju. Sam je po tekmi zaradi navdušenja ostal kar brez besed in samo pokimal, da se počuti odlično. Na koncu je po 6 odigranih tekmah osvojil 8. mesto, bil z rezultatom zadovoljen, a zelo utrujen, saj je pokazal nekaj izjemnega.

Tiam in Miha Jan sta se v prvem krogu močno prepotila proti nasprotnikoma Aleksandru Šofrancu in Viktorju Milosavljeviću, kjer žal nista bila uspešna, a je zmaga sledila v razigravanju. Tukaj sta se najprej pomerila brata Jan, kjer je bilo videti nekaj spektakularnih točk. Igra je bila zares razburljiva saj je pritegnila večino tamkajšnjih gledalcev. In ko je Tiam suvereno premagal Marka, sta se z Mihom srečala v boju za 5. mesto. Lepo in bolj umirjeno igro je pokazal Miha, kar mu je pripomoglo, da je Tiamu vzel en set. 5. mesto z rezultatom 3:1 osvojil Tiam.

Med puncami so začele najprej najstarejše. Prva nosilka Paulina Radoš je svoj naziv tudi opravičila, a njen korak do zmage sedaj ni bil vač tako lahek in hiter kot na začetku sezone. Tokrat je morala narediti vmes še nekaj manjših, saj ji je kar nekaj dobrih žog v polfinalu poslala v “nik” Pia, ki se je uspešno borila proti njej. Ravno tako je v finalu Saša ni pustila ravnodušne. Pred tem je bila za Sašo še ena uganka, v polfinalu je igrala proti Anji Trifunović, katere v sezoni še nobena naših punc ni premagala. Saša je to uganko uspešno s 3:2 rešila. Obe naši dekleti sta pokazali izreden napredek. Tudi Pia je v tekmi za 3. mesto proti Anji pokazala, da je njena igra iz dneva v dan boljša, močnejša in hitrejša. S Sašo sta tako skupaj stali na 2. in 3. stopnički v skupini U19.

Ko so se med seboj pomerili 13 in 14 let stari fantje, so zopet v igrišče stopila skupino starejša dekleta. Saša Rakovec je tukaj potrebovala zmago nad Ano Kamenski, saj bi le tako osvojila tudi ligaško zmago. Punci sta se med seboj pomerili v napetem finalu, kjer je svojo močno željo, z odlično igro uresničila Slovenka.

 

Liga se je s tem zaključila in vse pohvale v prvi vrsti prinesla SAŠI RAKOVEC za osvojitev 1. mesta v MML, takoj za njo pa tudi izreden napredek in občudovanja vredno igro vsem ostalim našim nastopajočim: Nejcu in Mihu Janu, Tiamu Škodlarju in Pii Erjavec. Ne smemo pa pozabiti tudi na naše ostale mladince, ki se žal tega tekmovanja niso udeležili a vseeno prinesli veliko k skupnemu napredovanju. Zato čestitke tudi Jaku, Špeli, Sabini in Sanji.

Končna vsota točk z upoštevanjem vseh odbitkov – na lestvici MML