Na svetovno prvenstvo s treningi v Feniksu

Nermin Mahmutovič - kronometerNermin Mahmutovič,

odličen amaterski kolesar in član Feniksa, se je pomeril na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu. Odličen čas in dobra tekma sta mu prinesla zadovoljstvo in nov zagon za nadaljnje treniranje.

Nermin čestitke!

Od 27. do 31. avgusta 2014 v Ljubljani poteka svetovno prvenstvo v kolesarju za amaterje, katerega se je udeležil tudi član našega fitnesa, Nermin Mahmutovič. Eno leto sistematičnih priprav in trdega dela, se je izplačalo. Predvsem pa izjemna priložnost, da svetovno prvenstvo odpelješ na domačih tleh.

Svetovno prvenstvo v kolesarstvu za amaterje 2014 Ljubljana

Nerminova strast do kolesarstva je šteta v letih, njegova najljubša disciplina je kronometer, v kateri se je pomeril tudi na prvenstvu. Z zanimivo štartno številko 333, si je na ljubljanski 18,6 kilometra dolgi trasi, privozil odličen čas 27 min 7,7 s. To ga je uvrsilo na 9. mesto med Slovenci v svoji starostni kategoriji, katera je ena boljših, saj sta zmagovalec in 2. v skupini, tudi Sloveneca, Rok Tekavec in Igor Kopše, osvojila 2. in 3. absolutni čas.

Nermin Mahmutovič - kronometer

Vedno nasmejan in prijazen, se Nermin veseli vsake dirke, vsakega treninga in seveda uspeha, ki pride za tem. Skupaj s Primožem Hribarjem sta to leto vztrajno delala v našem fitnesu in rezultat je prišel. Za spočito glavo se je Nermin z družino velikokrat sprostil tudi v našem bazenu in na odlični športni masaži pri Frenku.

Nermin Mahmutovič - kronometer

V nedeljo je našega fanta čaka še cestna preizkušnja na 156 km, ki sicer ni njegova specialiteta, a se je vseeno preizkusil tudi v tej. Odpeljal jo je s časom 4 h 10 min 7,2 s in se tako prebil na 23. mesto med Slovenci v starostni kategoriji 40 – 44 let, kjer je nastopilo kar 130 tekmovalcev. Slovenci so v tej disciplini pokazali kdo je pravi in posegli po prvih štirih mestih tako v starostni kategoriji kot tudi z absolutnimi časi, kar kaže, da Nermin tekmuje v najboljši in najtežji konkurenčni skupini. Zato si še toliko bolj zasluži vse čestitke in pohvale za odpeljani tekmi.

Nermin, srečno novim ciljem naproti!