Nepremagljiva Nika :: SJO 2016

Ponosni smo, da je Nika Urh osvojila prvo zlato mednarodno medaljo za SqK Lesce Bled. Bronasto medaljo je med dekleti do 13 let osvojila še naša Taša Mihelčič in 4. mesto Karlina Piber. Prva tri mesta so v kategoriji BU15 ravno tako zasedli Slovenci. Skupaj 8 medalj za slovensko mladinsko reprezentanco.sjo2016_GU13

Ljubljana, 23. – 24. april 2016 – Letos se je v prestolnici odvijalo tretje mednarodno mladinsko squash prvenstvo. V soboto in nedeljo so se v Konexu pomerili mladinci iz Madžarske, Polske, Avstrije, Hrvaške, Srbije in seveda Slovenije. Skupaj 67 mladincev je igralo na 4 igriščih in osvojilo skupaj kar 8 medalj. Dve zlati, dve srebrni in 4 bronaste.

Med nastopajočimi je bilo tudi 7 predstavnikov SqK Lesce Bled. Prvič je na mednarodnem turnirju nastopila najmlajša Nanja Urh, ki se je pomerila v kategoriji deklet do 13 let, kjer je pokazala svojo borbenost. Kljub 2 leti starejšim konkurentkam je osvojila 12. mesto med 16. dekleti. V tej kategoriji je slavila njena starejša sestra Nika. Samozavestno in poslušno je igrala vse do zadnje točke finala proti Manci Demšar, kar se ji je obrestovalo z osvojeno zlato medaljo, katere se veseli ves klub, saj je prva takega sija iz mednarodnih turnirjev. Za bron sta se pomerili klubski kolegici Taša in Karlina, v zelo izenačenem dvoboju je na koncu do medalje prišla Taša. V kategoriji najštevilčnejših deklet, je z zadnjo dobljeno tekmo, 9. mesto osvojila Lana Omovšek. Pri fantih do 13 let je Timotej Jenko osvojil 8. mesto in bil najvišje uvrščen Slovenec v katagoriji. Iz vsakega turnirja v turnir vedno bolj napredno igro kaže Jaka Rakovec in je tokrat osvojil 5. mesto.

Naj omenimo še druge slovenske reprezentante, ki so osvojili medalje. Pri fantih do 15 let je bil 1. Blaž Porenta, 2. Žiga Merčun in 3. Maj Rakovec. Bronasti medalji sta osvojila še, Erik Slemenšek v kategoriji BU17 in Andraž Demšar med BU19. Vsem tekmovalcem čestitamo za super squash predstave in želimo borben nastop tudi na mladinskem DP, ki bo 21.-22. maja v Konexu.

Hkrati bi radi poudarili tudi korektno delo naših dveh trenerjev Franca Langusa in Milana Todoroviča, ki mlade vodita v tem zanimivem športu in jim pomagata, da osvajajo čim višje cilje. Njun trud in čas se vedno poplača s prikazom igre na tekmi, ki jo tekmovalec zmore na treningu. Čestitke še enkrat vsem našim zmagovalcem!