Odličen začetek sezone – Rokiju bron

Rok Repovž je na uvodnem turnirju v RC Vogu osvojil odlično 3. mesto, kar je njegov najvišji uspeh do sedaj. Z odlično predstavo squasha je presenetil marsikoga in dokazal, da se je poletno delo obrestovalo. Čestitke!

Sp. Besnica, 6. oktober 2012 – Na 1. turnirju za slovensko jakostno lestvico je največji napredek pokazal član blejskega squash kluba Rok Repovž, ki je osvojil bronasto medaljo. Poleg njega so se turnirja udeležili še 4 člani: Blaž Kunšič, Miha Primožič, Ludvik Košelnik, katerim se ni uspelo uvrstiti v četrtfinale in Aleš Štendler, ki naj bi se za v polfinale pomeril z Rokom, a ga je izdal hrbet ter zaradi bolečin žal ni uspel več igrati. Finalista, domačin Jurij Jakše in Damjan Adlešič, sta se v večernih urah pomerila za zlato medaljo, katero je osvojil slednji.

Najprej se je 16 fantov in 2 dekleti pomerilo v 4 skupinah. Blaž je v prvi skupini, kjer je igralo 5 fantov, zmagal eno tekmo in tri izgubil ter na koncu osvojil skupno 14. mesto. Miha se je v drugi skupini dobro boril, a žal so bili nasprotniki premočni, zato je bil 4. v skupini. V skupini C sta igrala dva predstavnika našega kluba, Košo, ki je bil seveda močnejši od 2 deklet, Tomaž Pečjak in Roky sta bila zanj prevelik zalogaj, in Roky, ki je s 1. mestom v skupini pokazal odlično igro, ko je že s prvo tekmo premagal Pečjaka z rezultatom 8-11, 11-7, 11-4. V zadnji skupini so bili štirje tekmovalci in med njimi je Aleš zmagal dve in izgubil eno tekmo, a ni nadaljeval s tekmovanjem zaradi že omenjene poškodbe hrbta.

Po izgubljenem polfinalu proti Juriju je Roky za tretje mesto ponovno igral s Pečjakom in pokazal, da prva tekma ni bila zgolj naklučje in ga zopet premagal, tokrat s 3:2, ter s tem osvojil bronasto medaljo, kar je odlična odskočna deska za visok napredek v letošnji sezoni.