Pomlajšajmo se z aminokislinami

Aminokisline upočasnjujejo procese staranja in s tem podaljšujejo življenje.


Italijanski znanstveniki so odkrili, da lahko beljakovinski napitki, po katerih sicer najpogosteje posegajo športniki, podaljšajo življenje do deset let. Čudežne sestavine v njih so aminokisline, ki nase vežejo škodljive proste radikale v telesu in tako upočasnijo procese staranja.

Italijanski raziskovalci so eksperiment izvedli na miših in pokazal je, da so tiste živali, ki so redno dobivale proteinske napitke, živele do 80 dni dlje kot skupina miši, ki proteinskih dodatkov ni prejemala. Po preračunui v človeška leta in so ocenili, da lahko tisti, ki redno uživajo tovrstne prehranske dodatke, živijo tudi do deset let dlje. A beljakovinski praški, zmešani v vodo ali mleko, so se izkazali za koristne, če jih uživajo ljudje v srednjih letih ali pozni starosti, medtem ko pri mlajših očitnih sprememb še niso ugotovili. ”Mislim, da naša dognanja kažejo na to, da je za ljudi v srednjih letih priporočljivo, da začnejo jemati tovrstna prehranska dopolnila,” je povedal raziskovalec Enzo Nisoli in dodal, da naj bi proteinski napitki krepili mišice in kosti ter s tem zmanjšali možnost padcev in zlomov v starosti, hkrati pa naj bi pripomogli k boljšemu ravnotežju, koordinaciji in vzdržljivosti.

Znanstveniki, ki so svoja dognanja objavili v znanstveni publikaciji Cell Metabolism reports, pojasnjujejo, da so čudežne sestavine v njih aminokisline, ki v telesu lovijo škodljive proste radikale – ti med drugim povečujejo tveganje za nastanek nekaterih bolezni in vplivajo na hitrejše staranje. Aminokisline so sicer osnovni gradniki beljakovin in so torej v vseh beljakovinskih živilih, na primer v mesu, ribah, jajcih,… A prednost aminokislin iz beljakovinskih praškov je po mnenju italijanskih raziskovalcev v tem, da se absorbirajo naravnost v kri, namesto da se najprej prebavljajo, kot se to zgodi z aminokislinami, ki jih zaužijemo v obliki klasičnega obroka.

Aminokisline AMsport

  • Razvito posebej za tekmovalce in ambiciozne multidisciplinarne športnike.
  • Hitr razpoložljivost izgubljenih snovi za telo
  • optimalen za dvigovanje uteži
  • brez pridobivanja mase na račun kopičenja, povečevanja maščob oz. tekočine
  • laboratorijsko potrjena izravnava primanjklaja aminokislin (Saluto)
  • hitrejša možnost regeneracije
  • glede na naše izkušnje ljudje občutijo manj bolečine v mišicah

Formula za uspeh, brez pervina, kolesterina, brez barvil in ojačevalcev okusa, brez zgoščevalcev – nobenih umetnih dodatkov.

Izdelek vsebuje originalne AMSPORT aminokisline, kot jih je zasnoval dr. Mark Warnecke. Izdelek je testiran s kliničnimi poskusi.Izdelek Fitness Nutrition aminokisline je posebna peptidna kombinacija, sestavljena je iz oligo-, poli- in dipeptidov in optimalno prilagojenih izoliranih aminokislin, ki prihajajo iz farmacevtske proizvodnje in so kar se da čiste.

vir: vizita.si