Prepelica obvarovala svoja jajčka pred sokoljimi kremplji

Včerajšnja nedelja se je končala v prid prepelice Jake Bajta, ko mu sokola Blaž Kunšič in Gregor Poljanec nista mogla do živega. Pošteno sta se borila, a njuni kramplji niso bili dovolj močni, da bi prepelici prestregli njena jajčka iz gnezda. Prepelica je tako svobodno odletela v I. ligo.


Na dan samostojnosti se je na Bledu pestro godilo. Osamosvojila se je prepelica in s svojimi jajčki odletela na varno.

Prvi napet dvoboj je bil v znamenju loparjev, najprej počene strune in nato še polomljenega loparja. Kirsch je bil tisti, ki je pripravil napeto predstavo proti Blažu, ko je sicer z rezultatom 10-12, 11-4 podlegel bratskim krempljem, a z nemalo kaskaderskimi prizori prepričal publko in jo celo privedel do kričanja.

Nato sej je pomeril še proti Jaki, ko so strune in lopar držali, se je odlično boril v prvem nizu in mu ga prepričljivo vzel z rezultatom 11-7, a nato je prepelica zletela visoko v nebo in po izenačenju ter dobljenemu tretjemu nizu je bil Jaka tisti, ki si je priboril prvo zmago.

Ko sta si Blaž in Jaka že priigrala vsak svojo zmago proti Kirschu, se je začel njun odločilni dvoboj. Izenačenj med nizi  ni manjkalo, po rezultatu 9-10 v drugem nizu je prišlo do manjše zmede, saj je Blaž videl dvakrat odbito Jakovo žogo, sodniki pa ne. Tako je drugi niz za izenačenje na 1:1 osvojil Jaka. Zadnji niz je bil izenačen do 5 točke, nato je Jaka do 10 močno povedel, Blaž mu je uspel vzeti še dve žogi za igro, tretja je šla na žalost zadeta v tin in s tem odločila Jakovo drugo zmago.

Jaka si je tako priboril 1. mesto v II. ligi in s tem edino mesto za napredek v I. ligo.

Ob koncu pa dejal: Sokolčki naj se poskrijejo v svoja gnezda in malo krempeljčke nabrusjo, zima bo dolga brez prepeličjih jajčk.

Sokola seveda nista ostala brez besed in dostojno priznala svoj poraz: “Ob lasten krempelj lačen sokol brusi naj svoj klun! Vsa čast prepelica!

Rezultati II. lige – december

 

 

Iz Sokol Kirsch v akciji proti sokolu Blažu