Priprave so zakon

Tik preden se zopet podajo v šolske klopi, so se naši mladinci odpravili še na priprave v Italijo. V priobalnem mestu Riccione ne manjka squasha, zabave, kopanja…

V nedeljo se je ekipa 11 članov našega kluba odpravila na poletno Figs akademijo squasha v italijanski Riccione, kjer se s trenerjem Marcusom Berrettom podajajo novim zmagam naproti. Pot je bila prijetna, še posebej, ko so se ustavili v Imoli na dirkališču formule 1, kjer so ravno ujeli trening masters motociklistv in se fotografirali na tragičnem “ovinku”, kjer se je ponesrečil svetovni dirkač Ajerton Sena.


1. dan :: ponedeljek, 26. 8. 2019

V ponedeljek se je začelo zares. Zjutraj se je ekipa zbrala v Tehnološkem športnem centru v mestu in predstavili so jim plan treningov za ta teden, ko se bodo veselili po italijansko. Prvi trening so opravili že takoj po predstavitvi in naslednjega v popoldanskem času. S trenerji se odlično razumejo, tudi treningi so malo drugačni, kar jim daje motivacijo za uspešen teden.

2. dan :: torek, 27. 8. 2019

V nacionalnem tehnološkem centru imajo 7 squash igrišč in še veliko drugih športnih dvoran, kjer razvijajo šport kot celoto. Tudi squash ima tukaj bazo in v tem centru se odvija tako italijanski Jo, kot drugi večji evropski turnirji, gostili so že Evropsko ekipno prvenstvo, pa Evropsko klubsko prvenstvo idr. Naši mladinci so navdušeni in všeč jim je tudi, da so le korak od morja, kjer se lahko namočijo in ohladijo, saj je tam še pravo poletje in 32°C.

3. dan :: sreda, 28. 8. 2019

Treningi so kar naporni, zato je v sredo dopoldan sledil kratek počitek. Ekipa se je odpravila na ogled San Marina, ki je 10. najmanjša država na svetu in z današnjimi mejami obstaja že vse od l. 1463. Staro mesto, ki sega v 4. stoletje našega štetja sosi ogledali z veseljem in bili navdušeni nad starostjo.

Popoldan je seveda sledil še trening in po njem še relaksacijsko raztezanje v hotelskem bazenu.

4.dan :: četrtek, 29. 8. 2019

Po poldnevnem počitku in izletu se je ekipa spočila in bila naslednji dan pripravljena na nova spoznanja v squashu. Vsi so navdušeni nad akademijo in se že nadejajo prenosa novih znanj na turnirje.

5. dan :: petek, 30. 8. 2019

Polno informacij in veliko intenzivnih treningov v italijanski angleščini je otroke kar utrudilo, a vseeno so bili pripravljeni še na oba petkova treninga. Dopoldan so dopolnili še nekaj podrobnosti pri vsakemu posamezniku, popoldan pa je sledil še klubski obračun. Nika je proti 2 leti starejši Lotti odigrala dobo, a ne tako zelo kot prejšnji dan. Timu se je utrujenost poznala in zato v igrišču ni bil najbolj prepričljiv proti 18letni mladinki Marii. Nanja naj bi dobila enakovrednega nasprotnika, za glavo večjega in starejšega Mattea, ki pa to ni bil. Ko ona v žaru pokaže svojo bornbenost tudi to ni problem. Lorenzo je bil za Zojo premočan, a je pokazala velik napredek. Še največji napredek sta v tem tednu absolutno pokazala Julija in Lean. Finalni tekmi sta odigrala kar vsak z enim trenerjem in Juliji se je po odigrani igri kar smejalo. Zelo je bila navdušena. Leana pa še nihče ni videl, da bi tako tekel po igrišču in dal toliko od sebe, igral je vrhusnko. Po tekmi je bil sicer čisto izmučen, a nadvse zadovoljen s svojimi voleji in premikom na T.


In če naredimo še povzetek. Akademija Figs je uspela v polni meri. Otroci so bili zadovoljni in uspešno so “posrkali” italijansko znanje. Nadvse navdušen nad njihovo motivacijo je tudi trener Franc Langus, ki je ekipo odpeljal po nova znanja. Zelo sta bila vesela udeležbe na akademiji tudi tamkajšnja trenerja Marcus Berrett in Tim Simpson. Za pomoč hvala tudi Rožletu Langusu, ki je spodbujal in spremljal otroke.

September je tu in čas je za novo sezono. Ekipa je pripravljena, zato naj se squash začne 🙂 Srečno vsem v novi sezoni!