Vrhunec squasha na Bledu

Lepa sončna sobota je prinesla še več sončne igre, čudovito zmago in na koncu še praznovanje rojstnega dne. 13. marca 2010 smo z boji v Zapužah in na Bledu odigrali 4. turnir PSA Closed Satellite v Sloveniji. V sproščenem vzdušju je kar 15 tekmovalcev na 2 igriščih kazalo svoje znanje squasha in prikazalo veliko zanimivih ter napetih bojev. Veliko gledalcev si je z veseljem in navdušenjem ogledalo kar 30 tekem vrhunskega squasha. Vzdušje je bilo najbolj napeto ob maratonski igri Martina in Rožleta v polfinalu.

O turnirju si lahko preberete in ogledate tudi na 24ur.com

Prvi krog turnirja, ki šteje tako za svetovno kot tudi slovensko lestvico, se je pričel na Bledu s 7 in v Zapužah z 8 squashisti. Favoriti so se nemoteno prebili skozenj, nekaj več moči je pobralo njihovim nasprotnikom, ki so se jim skušali približati in odvzeti vsaj nekaj točk ali celo niz. Na turnirju je vladalo dobro razpoloženje in brez presenečenj se je odigral tudi drugi krog.

v zapužah je bil od Saša Radiča boljši Jurij Jakše

Potem so fantje pričeli z razigravanjem, tukaj ni šlo vse tako zlahka, saj so bili zelo izenačeni, pokazali so odlične borbe in kar nekaj tekem se je igralo z rezultatom 2:1. Tako je 9. mesto zasedel Aleš Štendler, ki je bil boljši od Martina Fišerja. Za 11. mesto sta se pomerila naša klubska kolega Blaž Kunšič in Rok Repovž, kjer je slavil slednji. Kar nekaj potu je steklo v igri med Alfom Moolmanom in Jakom Bajtom, prav tako člana SqKBled, kjer pa je zmagal starejši Alf, kljub Jakovi odlični predstavi. 15. mesto je osvojil Sašo Radič, ki je tekmo poprej za las izgubil proti Alfu z rezultatom 2:1.

Martin Fišer in Jaka Bajt sta s svoji igro naredila pravi

Malo pred 17. uro sta v igrišče stopila prva polfinalista Klemen Gutman in Miha Kavaš. Klemen je v 28 minutah premagal Miho z rezultatom 3:0. Prikazala sta odličen squash, njuna igra je bila dovršena, mlajši se je sicer uspešno upiral, a to ni bilo dovoj, da bi zmagal.  Kot je Klemen povedal sam že 20 let svoje življenje vsak dan posveča squsahu, zato dvoma o njegovi kvaliteti ni.

Prvi polfinalni boj med Mihom Kavašem in Klemenom Gutmanom

Pravi spektakel in res neizmerno dolg boj, ki je trajal kar 1 uro in 3 minute, sta prikazala Rožle Langus in Martin Mošnik. Že ob prvi točki se je videlo, da nihče ne bo popustil, borila sta se prav vse sekunde boja. Jaka je v 10 točki drugega niza naštel kar 43 izmenjav, le ta verjetno ni bila edina in niti ne najdaljša. V tem setu je Rožle pokazal izjemno igro, Martina je premagal 12-10. Bila sta izenačena tudi v naslednjem nizu, ko je z 11-9 zopet povedel domačin. Nato je Martin prevzel igro v svoje roke, dvignil je koncentracijo na višji nivo in skušal narediti čim manj napak. Igral je odlično v naslednjih dveh nizih, tako je izenačil rezultat na 2:2 v setih. V res napetem boju, po že 50 minutah igre, so gledalci ves čas z odprtimi usti gledali v igrišče in niso pustili, da bi jih kdorkoli lahko zmotil ob tako napetih trenutkih. Popolna koncentracija je vladala tudi med njimi. Navijači tako Martina kot tudi Rožleta so bili vzhičeni nad njuno predstavo. Odlično je bilo. Začel se je peti niz, Rožle je že vodil 6-4, ko je Martin osvojil 4 točke zapored in prišel do rahle prednosti, mogoče je že kazalo na to, da bo Martin zmagal, a Rožle se ni predal. Na svoj rojstni dan je pokazal res vrhunsko igro. Martinu se je zopet približal in ostala sta izenačena vse do 10-10. Res vsi smo bili na trnih, kdo bo drugi finalist 4. PSA turnirja v Sloveniji. Nekaj nesreče ob manjši napaki je Rožleta stalo zmage. A Martin si je zasluženo priigral to mesto z rezultatom zadnjega niza 12-10. Vesel je bil zmage, saj se je moral pošteno potruditi, da je prišel do finala.

Maratonsko predstavo Martina in Rožleta si je ogledalo kar 50 gledalcev.

Nato je sledilo še razigravanje za 5. mesto, kjer sta se pomerila Andrej Robnik in Jurij Jakše. Za njima je bilo že kar nekaj odigranih tekem, a ko sta stopila v igrišče, sta se še vedno močno preigravala. Na koncu je bil boljši Kranjčan. Za 7. mesto sta igrala dva Gorana In zmagal je Goran 🙂 No pustimo šalo ob strani, v tej igri je našemu Goranu Djukiču že pošlo kar veliko moči in Goran Miličević je pokazal zanimivo predstavo za gledalce ter zmagal.

Andrej in Goran sta bila še dva izmed tistih, ki so podaljšali igro s 5 nizom

Okrog 20.30 ure sta v igrišče stopila finalista tega velikega turnirja Klemen, ki je upravičil svoj sloves favorita in drugi nosilec, Martin. Pokazala sta nam še dodatnih 26 min lepe igre. Martinu se je poznala utrujenost po res dolgotrajni igri v polfinalu, zato ni mogel pokazati toliko dobre igre proti Klemenu, ki je bil bolj spočit. Klemen se je na koncu veselil že 4. zmage na PSA CS turnirjih.  Pokazal je, kako se igra res dober squash in vsi gledalci ter igralci so finalno igro gledali z navdušenjem ter se iz igre zmagovalca marsikaj tudi naučili.

15 igralcev je nasmejano igralo na blejskem turnirju

Čestitamo vsem squashistom, odličnim fantom, ki so se pošteno borili, potili in tudi utrudili. 🙂

Veseli smo, da se je tako uspešno končal 4. PSA Closed Satellite turnir na Bledu. Vsem igralcem hvala za odlične predstave. Na podelitvi pokalov in nagrad smo videli same nasmejane obraze, čeprav so nekateri kakšno tekmo tudi izgubili. Pripravili smo tudi manjše presenečenje za igralce, ki igrajo z Dunlop loparji in za našega najboljšega klubskega igralca Rožleta, ki je ravno na ta dan dopolnil 24 let. Squash torte ni pričakoval, zato se je veselje po odlični predstavi v polfinalu le še stopnjevalo. Brez tako dobre navijaške podpore, tudi igralci ne bi doživeli tako dobrega turnirskega vzdušja. Zato hvala vsem, ki ste navijali za svoje favorite.

brez gasilske fotke ne gre 🙂

Kot vedno, pa ne gre brez sponzorjev in donatorjev. Za denarni sklad 500$ je zaslužen Izoteh d.o.o. Hvala tudi nasmejanim: SKB d.d., Janus Trade, Samsung, Obenauf, GM Jagodic, Korona Hit casinos, proteini.si, Atelje Rozman, LSM trgovina in storitve d.o.o., Dunlop.

Rožle, vse najboljše!

Igrajte squash 😉

Podrobni rezultati TUKAJ

Malo večji šopek fotografij, ki so nastale v rokah Blaža Kunšiča in Sabine Možina, si oglejte na spodnji povezavi.

PSA Closed Satellite turnir na BLEDU