Bled, z 10 medaljami, najboljši – Mladinsko DP13

NEJC JAN in MIHA JAN zopet pometla s konkurenco in postala MLADINSKA DRŽAVNA PRVAKA vsak v svoji starostni kategoriji!

V petih starostnih skupinah imamo skupaj kar 10 medalj! Čestitke vsem!

MEDALJE Squash kluba Bled:

NEJC, MIHA

KRISTINA, TIAM, TINA, NEJC

TAŠA, TINA, MIHA, KRISTINA

Sp. Besnica, 19. maj 2013 – Blejci pometli s konkurenco na njihovi 7 udeležbi mladinskega squash državnega prvenstva. Člani osvojili kar 10 medalj v 5 kategorijah z enajstimi udeleženci. Odlično delo se je vsem obrestovalo in poleg zabave v igrišču so prejeli še potrditev z osvojenimi 2 zlatimi, 4 srebrnimi in 4 bronastimi odličji.

Blejski mladinci so na doslej največjem prvenstvu, s 35 udeleženci, nastopili v skoraj vseh starostnih kategorijah in jih je bilo na turnirju skupaj kar 11. Pesti smo držali za Tašo Mihelčič, Matija Kozamernika, Nejca Jana, Tino Tavčar, Kristino Novak, Miho Jana, Jaka Rakovca, Evo Trseglav, Jaka Kozamernika, Jana Tomana in Tiam Škodlarja.

Prav vsi naši mladinci so se na prvenstu izkazali kot odlični. Ker iz dneva v dan kažejo napredek in željo po še več znanju, sta jih z veseljem podprla tudi glavna pokrovitelja ASP Jesenice in Lesce ter Grajska gostilnica in picerija Radovljica, zato gre njim še posebna zahvala, da podpirajo mlade upe v squashu.

SKUPINA 11let – mešano (6) :: DRŽAVNI PRVAK NEJC Jan, 3. mesto TAŠA Mihelčič

Najmlajših 6 squashistov se je pomerilo v skupni kategoriji, kjer sta tudi dekleti pokazali odličen squash. Prvo mesto je suvereno osvojil Nejc, ki je že z lanskoletnim naslovom dokazal, da je nepremagljiv. Bronasto medaljo si je z borbenostjo priigrala Taša Mihelčič, ko je, v igri za 3. mesto, premagala Mašo Demšar. Nekaj smole pri žrebu je imel Matija Kozamernik, saj se je že v prvem krogu pomeril s finalistom Luko Kustecem. Sta pa edina, ki sta tekmo zaključila z rezultatom 3:2, kar dokazuje, da so fantje in dekleta zelo izenačeni.

SKUPINA 13let – deklice (6) :: DRŽAVNA PODPRVAKINJA KRISTINA Novak, 3. mesto TINA Tavčar

V maljši kategoriji deklic, se je med seboj pomerilo kar 8 squashistk, kjer je bila najboljša Lina Kopše, ki je bila v finalu boljša od naše Kristine Novak. Kristina je s tem, k naslovu državne teniške prvakinje dodala še naslov viceprvakinje v squashu. Za bronasto odličje se je še enkrat pomerila Taša, tokrat s Tino Tavčar, slednja je z zmago priigrala že 4. medaljo za Squash klub Bled.

SKUPINA 15let – dečki (8) :: DRŽAVNI PODPRVAK TIAM Škodlar, 3. mesto MIHA Jan

Sedaj že fantje in ne več dečki, so pokazali pravi squash, saj so prvi trije izstopali od konkurence. Podobno kot lani sta si zlato in srebro nadela okoli vratu Andraž Demšar in Tiam Škodlar, na tretji stopnički se jima je pridružil Miha Jan, še en član blejskega kluba. Miha je v polfinalnem dovoboju proti Andražu pokazal kako je dozorel in se je njegov squash dvignil na višji nivo, Andraž je bil sicer boljši, a mu je Miha vztrajno sledil. Tukaj smo imeli najštevilčnejšo zasedbo, kar 5 fantov, preostali trije so osvojili zasluženo in borbeno priigrano 5. Jaka Kozamernik, 6. Jaka Rakovec in 7. mesto Jan Toman.

SKUPINA 15let – deklice (6) :: DRŽAVNA PODPRVAKINJA TINA Tavčar, 3. mesto KRISTINA Novak

Zanimiv preobrat se je zgodil pri dekletih v starejši skupini. Kristina in Lina sta se pomerili že v prvem krogu, kjer je bila tokrat uspešnejša naša Kristi, žal je v polfinalu izgubila proti starejši in prvo postavljeni nosilki, Nini Kustec, ki je postala tudi zmagovalka skupine. Tina je bila v tej skupini boljša od naše Eve Trseglav. S 3:1 sta odigrali zelo dobro in dolgo tekmo. Eva je na svoj debitantski nastop osvojila odlično 5. mesto na prvenstvu. Veliko lažjo pot je Tina imela skozi polfinale, z zmago nad Tašo Križnar, in s tem osvojeno srebrno medaljo. 

SKUPINA 17let – dečki (4)

1. Andraž Demšar, 2. Mark Hafner, 3. Domen Livk, 4. Sebastijan Kmet

SKUPINA 19let – dečki (5)

1. Mark Hafner, 2. Dominik Balaško, 3. Žan Bombek, 4. Miha Simonič, 5. Domen Livk

SKUPINA 13let – dečki (12) :: DRŽAVNI PRVAK MIHA Jan, DRŽAVNI PODPRVAK Nejc Jan

Najštevilčnejša skupina z najbolj obetajočimi je v finalu postregla z bratoma Jan. Vsak na svoji strani sta bila prevelik zalogaj za nasprotnike in se brez težav prebila v finale, kjer sta obračunala ne samo klubsko ampak tudi “bratsko”. Boljši je bil starejši in izkušenejši Miha, Nejc pa je poleg zlata sedaj dobil še srebro. Za tretje mesto sta se borila dva Žiga, tokrat je bil Merčun boljši od Lorgerja. Odlično igro je s 5. mestom potrdil naš Jaka Buča, 11. je pripadlo Matiji, ki je debitiral na prvenstvu. Največja skupina je zaključila zadnja in vsi so z navdušenjem pogledali fante, ki so se tako vztrajno borili.