Rožle Langus 3. najboljši squashist v državi

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Ljubljana, 18. in 19. april 2009. Squash klub Bled uspešen na Članskem DRŽAVNEM PRVENSTVU v squashu 2009 s svojimi ïčani: Rožle Langus 3. mesto, Gašper Špec 11.-121. mesto in Goran Djukič 13.-16. mesto.

V ljubljanskem Konexu je prvi dan državnega prvenstva za člane in članice, ki je del turneje Cloudy tour turnirjev za PSA lestvico, bilo videti kar nekaj zanimivih dvobojev in presenečenj.
Že v prvem krogu sta se od bojev za visoka mesta poslovila dva nosilca, Tomaž Peïčjak in Andrej Robnik. Prvega je presenetil Andrej Sosiïč, ki je 6. igralca na SJL premagal z rezultatom 3:1. Robnik je moral premoč priznati izkušenejšemu Goranu Miličeviću, ki je dokaj zlahka prišel do še prepriïčjivejše zmage z rezultatom 3:0. Med ostalimi tekmami 1. kroga velja omeniti še najkakovostnejši dvoboj. Ta je potekal med 3. nosilcem Rožletom Langusom in Igorjem Pejićem. Rožle je slavil brez izgubljenega niza. Z enakim rezultatom je njegov klubski kolega, Gašper Špec, nadigral Luka Špojlarja. Primož Pintar pa je priznal premoč boljšega Gorana Djukiča z 1:3.
V 2. krogu presenečenj ni bilo, zato pa smo imeli priložnost uživati v četrtfinalnih tekmah. Najbolj napeto in rezultatsko negotova je bila tekma med Martinom Mošnikom in Damjanom Adlešičem. Izkušeni Adlešič, je dodobra izkoriščal neizkušenost mlajšega Mošnika in tekmo privedel do 5. niza. Na koncu je Mošnik le uspel dvigniti raven svoje igre in kljub vsemu zasluženo zmagal. V ostalih dvobojih nosilci niso dovolili presenečenj in nasprotnike premagali brez izgubljenega niza. Gašper Špec je izgubil boj proti Mošniku in tako nadaljeval v razigravanju s tekmo prosti Povodnu, kjer je bil uspešnejši s 3:0 in nato še proti Podgorniku, proti kateremu je po zelo izenačenem boju izgubil 2:3 in se s tem uvrstil na odlično 11.-12. mesto. Goran Djukič je naletel na zmagovalca, kjer ni imel moči, in tako osvojil 13.-16. mesto.
Sklepni del tekmovanja so v nedeljo dopoldan pričeli polfinalnisti in pričakovati je bilo kakovostne tekme. Prvi polfinale sta odigrala Rožle Langus in Martin Mošnik. Zaćčtek tekme je sicer kazal na izenačen dvoboj, ki pa se je kmalu povsem obrnil v prid Mošnika. Ta je točke dobival zaradi neprisiljenih napak Rožleta in si s tem zagotovil finale. V drugem polfinalu je Klemen Gutman premagal Miho Kavaša 11:6, 11:3, 11:3.
V tekmi za 3. mesto je vse svoje moči napel Rožle proti Mihu in obrestovalo se mu je. Z zelo napadalno igro in odlično taktiko je prepriïčjivo zmagal s 3:0. V tekmi je pokazal svoje odlično znanje in tako osvojil bronasto medaljo. Finale je bil zanimiv, a je na koncu vendarle postal Gutman 1. v državi.
Tudi ženske so pokazale, da je squash ravno tako igra za nežnejši spol. Najboljša je tokrat Nada Bambič, ki se je v finalu uspešno borila proti Maji Obrulj.
Vsem, še posebej našim članom, iskreneč čestitke za uspešno igro in super uvrstitve. Želimo vam se več dobrih rezultatov in squashevskih užitkov!