Rožle in Martin na vrhu tudi v Italiji

Rožle Langus in Martin Mošnik tokrat v Italiji odvojila 3. mesto. Igrala sta v finalu italijanske državne ekipne lige, kjer sta nastopila kot privi dve “dili” za Squash klub Pegaso Cornedo. Čestitke!

 

Od 10. do 12. junija 2011, se v Italiji, v obmorskem mestecu Riccione, odvija zaključno dejanje državne lige. Na to tekmovanje so se uvrstile ekipe, ki so si skozi leto priigrale največ točk. Med njimi je tudi SqK Pegaso Cornedo, ki je med svoje varovance povabil tudi najboljša slovenska squashista, Martina Mošnika in Rožleta Langusa, ki bosta v ekipi postavljena kot 1. in 2. nosilec. Fanta z veseljem zastopata klub, kjer si bosta seveda nabrala novih izkušenj.

Fantje in dekleta se bodo pomerili najprej v štirih skupinah, od koder bodo zmagovalci napredovali v polfinale in naprej do naslova državnih prvakov. Vsako ekipo pa sestavlja eno dekle in trije fantje.

 

SqK PC je v skupini D, kjer so v petek premagali ekipo SqK Mania Brescia in v soboto dopoldan še nasprotnike iz Celeste Sq Villorba. Z dvema zmagama so se tako uvirstili v polfinale, kjer se bodo pomerili z domačini iz SqK Riccione. Ti so izkoristili prednost domačega terena in s 3. igralko iz evropskega prvenstva, Emmo Beddoes, ter 1. dilo, Angležem Eddiem Charltonom, ciljajo tudi na naslov prvaka.

V nedeljo sta se v finalu pomerila SqK Catania in Riccione, kjer je bil slednji slednji boljši z rezultatom 134/132. SqK iz Corneda, kjer igrata naša fanta, so se pomeril še v zadnji tekmi za 3. mesto proti Apulia Sq Bari in ga tudi osvojili. S tem tekmovanjem sta naša fanta zaključila z nastopi, sedaj pa ju že čaka novo pripravljalno obdobje za še boljše rezultate v naslednji sezoni.

 

Rezultati

 

Oglejte si posnetek tekme polfinala 1. nosilcev: Eddie Charlton (Riccione Sq) vs. Martin Mošnik (SqK Pegaso Cornedo).