Sprostitev telesa in duha v vodi in zraku

Bazen
Telo lahko razgibamo tudi v vodi, kjer je ta oblika rekreacije še prijetnejša zaradi našega občtka lahkote telesa. Pri nas vam poleg bazena in vročega masažnega bazena, ponujamo edinstveno vadbo v vodi – fitnes v vodi. Inovacija največjega slovenskega izumitelja g. Petra Florjančiča je prvovrstna rešitev za odpravljanje mnogih poškodb.

POSEBNA PONUDBA: Bazen lahko rezervirate tudi za romantični večer v dvoje, ali sproščeno zabavo za vaše prijatelje. Preberi več…

V marcu 2015 smo za vas bazen tudi obnovili in je sedaj še lepši in še bolj prijazen za sproščanje. Voda v bazenu ima 29°C, voda v masažnem bazenu 26°C. Zato je bazen primeren tudi za dojenčke. Vabljeni na preizkušnjo in razvajanje vašega telesa. Najlepši razgled na blejsko jezero, grad in cerkvico pa vas bo zagotovo prepričal k ponovnemu obisku.

 

bazen s pogledom na Blejski grad in cerkev fitnes v vodi fitnes v vodi s svetlobno terapijo

Savne

Savna je ogret prostor za sprostitev in počitek. Pri nas imamo finsko, infra-rdečo in turško savno. Ljudje se premalo zavedamo vseh pozitivnih lastnosti, ki jih v naše življenje prinaša redna uporaba savne. Zato si vzemite nekaj časa zase, preberite nekaj odstavkov v zvezi s savnami,  ki smo vam jih pripravili v nadaljevanju, in mogoče boste tudi vi ugotovili, kako si na enostaven način izboljšati kvaliteto življenja.
 

V finski savni je zrak suh in temperatura običajno doseže 80 do 100°C. Že po imenu sodeč vemo, da savna izvira iz Finske, kjer običaji savniranja segajo že v 16 stoletje. Finska savna je običajno lesen prostor za reksacijo s prijatelji in družino, v njej pa dosežemo tudi psihično in mentalno sprostitev. Z obiskom le te tudi dvigujemo raven imunskega sistema.

Blagodejno za telo in dušo: v savni si privoščite osvežujoč solni pilng!

finska savna

V infra-rdeči savni Sunlight je temperatura okoli 40°C in žrki grelcev telo pregrevajo 3 – 6 cm pod kožo. Značilnost linije SignatureTM je skupek novosti, kot so grelci Solocarbon®, edini klinično testirani visoko stopenjski infrardeči grelci, globlje klopi za več udobja, kakovosten stereo sistem Blaupunkt®. Savne Sunlight pomagajo pri razstrupljevanju telesa, izgubi telesne teže in lajšanju bolečin ter klinično dokazano znižujejo krvni tlak. Še več o zdravilnih učinkih savne si preberite na uradni spletni strani proizvajalca.
  

NOVO! Turška savna

Mokro savno z obilico vroče pare največkrat imenujemo “turška savna” ali “hammam”. Za te  savne je značilna temperatura okoli 50ºC in visoka vlažnost (tudi do 100%). Zaradi tega je parna turška savna zelo učinkovita pri čiščenju kože. Dodaten učinek dosežemo s solnim peelingom (z različnimi vonji), ki odstrani odmrlo kožo, saj para odpre pore in na naraven način pospeši čiščenje kože. Prav tako blagodejno vpliva na dihalne poti, podobno kot pri inhaliranju, katerega mnogokrat priporočajo tudi zdravniki. Toplota v kombinaciji z visoko vlažnostjo pospeši pretok krvi in sprosti mišice.


Zakaj obisk savne tudi poleti?

Savniranje je globinsko čiščenje ali razstrupljanje telesa, ki je na severu Evrope povsem običajen in pogost ritual, ne glede na dan, mesec ali letni čas. Poveča se cirkulacija krvi, zaradi pospešenega bitja srca. Koža se dobro prekrvavi in zato tudi postane rožnata. Zaradi pospešenega delovanja ledvic se izločijo odpadne in strupene snovi. Segreti zrak sprosti napetost v mišicah in sklepih, pospeši delovanje notranjih organov, preprečuje tako fizični kot psihični stres, izboljša se krvni obtok in s tem je boljša prekrvavitev kože, povzroči obilno potenje, kar človeka očisti, če lahko tako rečemo, od »znotraj«.

Želite še dodatne razloge za savniranje poleti, kliknite TUKAJ.