Senzacija zasenčila turnir

Na nočnem turnirju v Konexu je odlična in prepričljiva igra naše naše Pie, ki je premagala aktualno državno prvakinjo, zasenčila vse ostale zmage turnirja. Bravo Pia!!!

V petek, 11. marca 2011, se je v največjem ljubljanskem squash centru odvilo kar nekaj zanimivih bojev. Deklet je bilo tokrat 6 in so imela zato svoj turnir. Tudi fantov je bilo veliko, kar 16, vzrok pa verjetno približajoče se državno prvenstvo članov. In tisto, kar je bilo za vse najbolj nepričakovano oz. nadvse navdušujoče, Pia Erjavec je v svojem prvem dvoboju premagala aktualno državno prvakinjo Nado Bambič. Veteranka slovenskega squasha, ki že nekaj let ni bila premagana in je bila osamljena v vrhu, je tokrat dobila tekmico, ki ji je kos. Pia jo je po izgubljenem prvem nizu, nadigrala v naslednjih dveh in s tem požela zmago. Po tekmi je kar skakala od veselja, saj je imela na začetku veliko tremo in v prvem nizu igrala kot bi prvič držala lopar v roki. Ko pa se je sprostila, so žogice kar letele iz loparja v nik in naša članica se tako s še večjo mero zadovoljsva nadeja DP. Dokazala je, da je njena pot prava in so treningi usmerjeni zmagovalno. Še pred državnim jo čaka Odprto prvenstvo Bleda za ŽENSKE, kamor lahko pridete navijat za vsa naša dekleta, ki vidno napredujejo in se kosajo v vrhu slovenskega ženskega squasha.

Turnir je tokrat odigralo 6 naših članov, 3 dekleta in 3 fantje. Dekleta so igrala po sistemu vsaka z vsako. Saša Praprotnik se je s svojo izboljšano igro dvignila med najboljša dekleta in jim lahko sledila ter se z njimi pošteno borila. Še konec lanske sezone jim ni bila kos, tokrat pa je Andeji Kovač, ki je trenutno 1. na slo jakostni lestvici, vzela niz. Z osvojenim 6. mestom je dokazala, da se njena squashevska pot usmerja navzgor. Saša Rakovec je s tremi dobljenimi tekmami osvojila 4. mesto, za hec pa po končanem turnirju premagala še Rokya :). Pia je na koncu osvojila 3. mesto na turnirju, saj ji tekme v polnočnih urah prav nič ne dišijo. Nada je kljub porazu proti Pii osvojila turnir.

Pri fantih se je najvišje uvrstil Blaž Kunšič, ki je v prvem krogu premagal Primoža Gajška, v drugem pa izgubil proti Izidorju Sosiču. V razigravanju je po dveh izgubljenih nizih proti Tomažu Bojku igral za osvojitel 7. mesta proti še enemu Tomažu Čampi in ga premagal ter tako mesto tudi osvojil. Turnirja se je udeležil tudi naš mladinec Tiam Škodlar, ki je sicer z rahlo poškodovanim kolenom, osvojil niz proti Čampi v prvem krogu in še enega vzel Stanislavu Gobcu v razigravnaju ter tako osvojil 11.-12. mesto. Roka Repovža je v prvem krogu izločil ravno Bojko in nato v razigravanju še Arhar. Tokrat ni bil to ravno njegov večer, saj je osvojil 13. mesto.

Zmagovalec moškega turnirja tudi tokrat Jurij Jakše, a za nas največja zmagovalka turnirja tokrat PIA.

Čestitke vsem!!!