Tiskarna Radovljica PSA CS 1000$ turnir na BLEDU


Tudi tokrat je slavil mlajši – Martin Mošnik. Z drugim mestom je naš član Rožle Langus dokazal, da kljub temu, da mesec dni ni držal loparja v roki, še vedno spada med najboljša igralca v Sloveniji.

Na Bledu se je 18. in 19. novembra 2011 odvijal že drugi profesionalni squash turnir letošnje sezone. Fantje in dekleta so nabirali točke svetovno in slovensko lestvico. Najboljša sta bila tudi tokrat Martin in Rožle, ki sta zopet dokazala, da sta najboljša. Tudi ostali so se odlično borili saj je bila konkurenca kar močna.

Videli smo kar nekaj zanimivih dvobojev, a večjih presenečenj v rednem delu ni bilo. Tudi dekleta so pokazala nekaj zanimivih iger, najbolj napeto je bilo med Sašo Preprotnik in Saro Rojnik, ki sta bili edini na turnirju z odigranimi 5 nizi. Obe sta bili že zelo utrujeni, a sta kljub temu v zadnji tekmi dali za vse od sebe. Zadnji atomi moči so bili močnejši pri Saši, ki je na koncu osvojila 19. mesto.

Glavna nosilca sta na poti proti finalu, 3. in 4. pa sta v četrtfinalu izgubila proti Kavašu oz. Aldešiču. Nekaj hude krvi je priteklo v razigravanju med Makovcem in Repovžem, ogledali smo si tudi zanimiv klubski obračun prepelic: Jaka Bajt vs. Blaž Kunšič, kjer je tokrat z dvignjenimi rokami slavil slednji. Repovž je uprizoril še en napet dvoboj proti Peternelju, ki je nato za 13. premagal tudi Bajta. Jurij je proti Pečjaku brez večjih napetosti osvojil 5. mesto. V boju za 9. mesto sta se pomerila racketlonista Štekl in Maki, kjer je bil po zares zanimivi igri z dolgimi izmenjavami in primesmi povaljk boljši Jani Makovec. Za tretje mesto sta se pomerila Kavaš in Adlešič, kjer je bil s 3:0 močnejši Miha.

Finale med Mošnikom in Langusom je dobil Martin 3:0.

Oglejte si še fotogalerijo s turnirja:


PSA CS Tiskarna Radovljica 2011