Pravljičnih 7 medalj za Bled :: Mladinsko DP

Imamo 7 medalj z letošnjega državnega mladinskega prvenstva v squashu. BRAVO vsem 17 blejskim borcem, ki so skupaj osvojili največ medalj, in ostalim squash nadobudnežem!

ZLATA Tina     SREBRNI Taša, Matija, Nejc, Tiam     BRONASTI Lana in Taša

Največ osvojenih medalj za SqKBled na mladinskem DP 2014
Največ osvojenih medalj za SqKBled na mladinskem DP 2014


Mladinsko DP - 18. 5. 2014 - RC VoguSp. Besnica, 18. maj 2014 – Mladinsko državno prvenstvo se začne ob 9. uri z igro najmlajših in nadaljuje z vedno starejšimi. 17 blejskih igralcev squasha se je pomerilo še proti 20 igrlcem iz drugih slovenskih klubov. Dosegli so zavidljivo število medalj za kar jim iskreno čestitamo! Medaljo najžlahtnejšega sijaja je osvojila Tina Tavčar.

Kar 4 srebrne medalje so si priigrali Taša Mihelčič, Matija Kozamernik do 11 let, Nejc Jan do 13 let in Tiam Škodlar v tokrat najstarejši konkurenci. Piko na i sta dodali še Lana Omovšek v najmlajši in Taša v najstarejši skupini deklic z bronasto medaljo.

Ne smemo pa pozabiti še petih odličnih 4. mest za Niko, Leona, Evo, Tino in Miho. Vse pohvale gredo tudi ostalim našim tekmovalcem, ki so še enkrat več pokazali, da smo klub z največ mladinci in najboljšo pripadnostjo in timskim duhom. Čestitke torej tudi odličnim Karlini, Marku, Leanu, Jaki, Janu in Jaki – vaš čas še prihaja!

Neuradni rezultati:

Odličnih 7 medalj za naše squahisteDEKLICE do 11 let :: SREBRO Taša, BRON Lana

Najmlajša skupina deklet se je v igrišče podala prva. Že ob 9. uri smo videli kar nekaj zanimivih in neodločenih dvobojev. Ravno tak je bil tudi tisti za 1. mesto. V petih odigranih nizih sta do konca neodločeno igrali naša Taša Mihelčič in Manca Demšar. Ko je Taša že vodila 2:1, ji je pošla kondicija in v četrtem nizu jo je Manca ujela, ter bila boljša tudi v petem. Taša je tako lanski bronasti medalji dodala še srebrno in napoveduje, da gre durgo leto na najvišjo stopničko. Odlično in borbeno pa so odigrale tudi naša 3 dekleta, ki so s squashem začele v letošnji sezoni. Dekleta so med seboj zelo izenačena in vedno zmaga tista, ki ima takrat boljši dan. Tokrat se bronasta medalja okoli vratu sveti Lani Omovšek, kateri največja vzornica je njena teta Tina Prevodnik, ki pa žal zaradi poškodbe letos na članskem DP ne bo nastopila. Tesen dvoboj sta pokazali tudi vedno nasmejani Karlina Piber in Nika Urh, ki ves čas igrata skupaj in s tedna v teden napredujeta, tokrat je 4. mesto osvojila Nika, 5. pa Karlina.

Naši najmlajši navdušili in v U11 osvojili kar 3 medaljeDEČKI do 11 let :: SREBRO Matija

Kar 7 najmlajših dečkov se je podilo za majhno črno žogico. Trije ravno prav stari in ostali, ki bodo na svoj račun prišlji naslednja leta. Član blejskega kluba Matija Kozamernik je letos osvojil svojo prvo medaljo in to kar SREBRNO. Lani se mu je bronasta ravno izmuznila, letos pa se ni dal. Od njega je bil boljši le Luka Kustec. Nehvaležno 4. mesto, a odličen rezultat za Leona Leha, ki je squah začel igrati pred mesecem dni, je neverjeten. Dolgolasi fant je pokazal, kaj naredi dobra volja in trma. S soimenjakom se je pomeril v zadnjem dvobolju in mu priznal premoč saj Hafner vendarle igra že dlje časa. Naša najmlajša člana, 8 letni Mark Černilec in 9 letni Lean Castaldi, imata za vzpon na vrh še kar nekaj časa, pa vendar sta z nekaterimi točkami in udarci prav prijetno presenetila. Na svojem debitantskem prvenstvu sta zasedla 6. in 7. mesto.

Najboljša je bila Tina Tavčar z zlatom v kategoriji deklic do 15 letDEKLICE do 15 let :: ZLATO Tina, BRON Taša

Zanimiv razplet, napeti dvoboji, kar nekaj izenačenj,… Punce so zakon! Štiri naša dekleta so se pomerila v skupini do 15 let in osvojile zlato in bron. Najboljša je bila naša Tina Tavčar, ki je lanskemu srebru in bronu dodala še najžlahtnejšo medaljo in zasluženo stopila na najvišjo stopničko. Njena največja ljubezen je sicer tenis, a je že lani pokazala, da jo tudi squash veseli in letos si je zastavila višji cilj in ga dosegla. V zelo napetem dvoboju, v več podaljšanih igrah, je bila na koncu, z rezultatom 3:2, uspešnejša od Tijane Miličevič, katere očeta Mičota dobro poznajo člani, saj tudi on odlično igra squash. Med našimi tremi dekleti, Tašo, Tino in Evo, se je malo zapletlo, nastal je krog treh, in po razliki v nizih je bila najboljša najmlajša Taša Mihelčič. V skupini starejših deklet je pokazala, da je iz pravega testa in da se zna dobro boriti. 4. mesto sta si razdelili Eva Trseglav in Tina Ferjan. Sošolki, soigralki, prijateljici, si pač delita vse, tudi odlično mesto na squash državnem prvenstvu. Ko sta v letošnji sezoni začeli skupaj trenirati, sta kar odskočili. Druga drugi dajeta zagon in igrata iz dneva v dan bolje.

Grajska Gostilnica RadovljicaASP Jesenice in LesceZAHVALA

Najlepše se zahvaljujemo našima pokroviteljema, Grajski Gostilnici Radovljica in ASP Jesenice in Lesce, ki skozi vse leto skrbita, da se našim članom dobro godi. Poskrbela sta tudi za odlične nagrade na številnih turnirjih. In zaradi njiju je klub tako prepoznaven in enoten tudi drugod, saj skrbita tudi za klubska oblačila.

Damč in Grajska Gostilnica Radovljica, hvala ker skrbite, da so naše brbončice vedno polne užitkov.

Da se naši squashisti vedno varno vozijo skrbi Miha in ekipa ASP Jesenice in Lesce, hvala tudi vam.


Poškodba je botrovala najboljšemu uspehu, a vendar odlično srebro za Nejca JanaDEČKI do 13 let :: SREBRO Nejc

Letos zelo številčna skupina fantov do 13 let je prinesla medaljo tudi na Bled. Na drugo najvišjo stopničko je stopil Nejc Jan in bil boljši od 9 nasprotnikov, po poskodbi v finalu pa zal moral predati igro Žigi Merčunu. Nejc je odigral ostale igre odlično, kljub temu, da je letos squashu namenil manj treningov. Z dve leti starejšimi fanti se je pomeril tudi Matija Kozamernik in je žal izgubil prvo tekmo proti Neju Raderju Rožmanu, ter si priigral 7. mesto.

DEČKI do 15 let

Naš najboljši v kategoriji do 15 let je bil Miha Jan, kateremu je zdravje tokrat obrnilo hrbet. Namreč dva dni pred prvenstvom je obležal v postelji z virozo in visoko vročino. To mu je pobralo preveč moči, da bi lahko pokazal vse svoje kvalitete, pa vendar je na koncu zasedel zavidljivo 4. mesto. Jaka Kozamernik se je po prvi zmagi v četrtfinalu pomeril z 2. nosilcem Miho in izgubil ter v razigravanju prišel do odličnega 6. mesta. Ravno tako se je po prvi zmagi s prvim nosilcem v četrtfinalu boril Jan Toman, ki pa je v razigravanju prvo tekmo izgubil, turnir pa zaključil z zmago za 7. mesto. Jaka Rakovec, ravno tako kot Jan, ni bil kos prvemu nosilcu skupine Žigu Lorgerju, s katerim se je srečal že prvi krog. V igri je pokazal svojo akrobatsko požrtvovalnost in bil zadovoljen s svojo igro in osvojenim 10. mestom.

altDEČKI do 17 let :: SREBRO Tiam

Kar dolgo je trajalo, a dobili smo zmagovalce tudi v najstarejši skupini do 17 let. Utečena dvojica Tiam Škodlar in Andraž Demšar sta se zopet pomerila v finalu. Postregla sta z dobrim squashem in bila zopet stopničko više od ostalih. Prepričljivo se je s starejšimi fanti meril tudi Jaka Kozamernik in zasedel še drugič 6. mesto. Dve mesti za njim je, z vedno nasmejanim obrazom in požrtvovalnostjo, zasedel Jaka Rakovec.

altURADNI REZULTATI

Fotogalerija


Mladinsko DP 2014

STATISTIKA:

Število osvojenih medalj:

Squash klub Bled: 7 medalj

Squash klub Škofja Loka: 6 medalj

Squash klub SquashLand: 3 medalje

Squash klub Konex: 1 medalja

Squash klub Velenje: 1 medalja

Število nastopajočih:

Squash klub Bled: 17

Squash klub Škofja Loka: 11

Squash klub SquashLand: 3

Squash klub Velenje: 3

Squash klub Maribor: 2

Squash klub Konex: 1