Tradicionalni miklavžev turnir 2013

alt alt

so osvojili Jaka Bajt, Nika Urh, Lana Omovšek, Tiam Škodlar in Sara Rojnik. S parklji in praktičnimi nagradami so začeli veseli december. Mi jim čestitamo in želimo odlične rezultate tudi v letu 2014!

V soboto 30.11. in nedeljo 1. 12. smo zopet organizirali tradicionalni miklavžev squash turnir tako za člane kot za mladince. V skupni udeležbi 30 tekmovalcev smo v obeh dneh tokrat dobili kar 5 zmagovalcev. Najbolj izenačena je bila najmlajša skupina mladincev, kjer so nastopili 4 naši člani, ki so se s squashem pričeli ukvarjati šele v letošnji sezoni in jih je le-ta že “zasvojil”. Po neodločenem razultatu v točkah, nizih in medsebojnih igrah smo dobili kar 2 zmagovalki, to sta Nika Urh in Lana Omovšek. Prvi dan turnirja je vse malček presenetil zmagovalec, a bil je prepričljiv, zato vse čestitke Jaki Bajtu, ki je ponovil miklavževo zmago iz leta 2010, ko je bil boljši od Đuke in Štekla. Med dekleti je bila tokratna zmagovalka Sara Rojnik, ki je na Bledu prvič stala na najvišji stopnički. V starejši skupini mladincev je bil brez dvoma najboljši Tiam Škodlar, ki je ostale fante in dekle popeljal v lepo squash igro.

Da so squashisti ves čas ostali pri dobri energiji in so se lahko sladkali, je tokrat poskrbela odlična Grajska Gostilnica in Picerija Radovljica z glavnim kuharjem Damčem. Hvala za slastne dobrote, ki so poskrbele, da nam ni krulilo:)

Zahvala gre tudi SKB banki, PE Kranj, ki je nagradila vse mladince s praktičnimi in uporabnimi nagradami.

Za nagrade najstarejših gre zahvala Casinoju Tivoli Lesce.


Hvala še enkrat vsem, ker podpirate razvoj squasha v Sloveniji in nam omogočate najboljše turnirje.

SOBOTA

Prvi dan turnirja je bil popolnoma moško in popolnoma klubsko obarvan. Prvič so na turnirju nastopili tudi nekateri mladni fantje in tisti, ki so se v svet squasha ravno podali. Videli smo kar nekaj zanimivih in tudi razburljivih tekem. Veliko žgečkljivih besed in navijanja za boljše in slabše, pa obilica smeha in na drugi strani popolna koncentracija. Prav zabavno sobotno popoldne so nam na narisali “mojstri squasha”. Pa naj naštejem nekaj zanimivih dvobojev. Graga Pihler in Luka Završnik, oba profesionalna športnika, a ne squashista, sta se prav zanimivo lotila igre. Eden bolj s hokejskim, drugi bolj s košarkaškim pridihom, a na koncu je bila moč vihtenja hokejske palice odločnejša pred dolgimi rokami lovljenja žog. Še en novinec, Bojan Branilovič, je kat dvakrat naletel na Košota in bil v drugi tekmi že bolj pripričljiv, saj mu je vzel niz. V polfinalu so se pomerili Roky in Štekl (1-2) ter Jaka in Miha (2-0). Za tretje mesto je bil od Mihe Primožiča z 2-1 odločnejši Rok Repovž, v finalu pa kot že rečeno je bil najboljši Jaka pred Alešem Štendlerjem.

altNEDELJA

Dopoldne so zaznamovali mladnici in mladinke. Novi igralci squasha prihajajo, ali pa rajši zapišimo IGRALKE. Med najmlajšimi kar 4, tri 10-letna dekleta že veselo vihtijo lopar in kažejo pravo borbenost. Med njimi pa še en fantič, 8 letni Mark Černilec, ki je pred turnirjem imel za seboj šele 2 treninga, a se vseeno pogumno udeležil turnirja. Lepa prihodnost čaka najmlajše in postajajo številčni. Še eno novinko, Tino Ferjan, je v svojo prvo igro, po le enem spoznavnem treningu, uvedla naša Eva Trseglav in jo prepričala. Dobitniki medalj z državnih mladinskih prvenstev so se pomerili med seboj. Tiam kot najboljši, je z veseljem zaigral z ostalimi fanti in prepričljivo Tašo Mihelčič. Malček smole, je tokrat imel Nejc Jan, a upravičeno, saj je dopoldan že zmagal v teku na smučeh na Pokljuki in se kljub utrujenosti boril do odličnega 3. mesta. Pri bratih Kozamernik je tokrat boljše odigral starejši, Jaka je osvojil svojo 1. medaljo v squashu.

Popoldan pa so na svoj račun prišla dekleta. V tej skupini je šlo bolj na tesno in tudi bolj “zares”. Turnirja so se udeležile skoraj vse najboljše igralke in na SJL jim bo prinesel kar nekaj točk. Finalni dvoboj sta odigrali Sara in Mojca Blažič, ki je prvič nastopila na našem terenu. V boju za tretje mesto pa stari znanki in odlični igralki, Tina Prevodnik in Nada Bambič, kjer je slavila slednja. Tudi domačinke so pokazale rast forme. Pia Erjavec je osvojila 5. mesto, kar je ta trenutek zadovoljivo, saj ji je trenutna prioriteta šola in squashu ne namenja več toliko pozornosti. Kljub temu, je pokazala nekaj odličnih vrlin in precej tehnično dovršenih potez, ki prej niso bile samoumevne. Lepo in sproščeno so odigrale tudi vse tri naše Saše. Vsaka s svojim stilom, a vsaka zase zelo zadovoljivo. Ne smemo pozabiti tudi na slavljenko dneva, Marinko Horvat, ki si je z debijem na Bledu za rojstni dan priigrala 9. mesto.

Odličen zaključek letošnjega leta, ki že zapira svoja vrata, a hkrati odpira nova v odlično sezono 2014, kjer si obetamo veliko. Predvsem od mladih, saj “na mladih svet stoji”, ter seveda tudi od naših najboljših fantov in deklet, ki so zopet dokazali, da je marsikaj možno. Vsem seveda želimo, da bi se squashevska pot nadajevala čim lepše in seveda navzgor.

Zato vsem squashistiom bravo in strmo naprej in navzgor!