Miklavž prinesel zlato Saši in Mihu

Miklavž je obdaril vse, najbolj vesela sta ga bila Saša med mladinci in Miha med člani. Tudi ostale uvrstitve so pokazale napredek v igri.


Sobota, 5. december 2009, smo na Bledu in v Zapužah odigrali tradicionalni miklavžev klubski turnir. Presenečenj in dobrih iger ni manjkalo, tako kot tudi ne zabave in smeha.

Zgodaj zjutraj je namesto miklavža v FenikS vstopila Sanja Milijaš s harmoniko in z veselo glasbo zbudila še tako zaspane. Mladinci so v dopoldanskem času pokazali, da je njihov napredek očiten. Najprej so se pomerili v dveh skupinah, kjer sta svojo dobro igro in kar nekaj osvojenih točk pokazala Nejc Jan in Jaka Rakovec. Tudi Sabina Možina je s 5. mestom na tekmovanju dokazala, da se vedno bolj približuje kvalitetni igri, ki jo že izvaja na treningih. Za tretje mesto sta se borila Sanja in Miha Jan. Oba sta ves čas skušala nasprotniku vriniti svoj način igre, po napetem boju je bil boljši slednji. V finalu sta se borili najstarejša Špela Grilc in končna zmagovalka kategorije Saša Rakovec. Za obe si upamo trditi, da sta v squashu uspešnejši iz dneva v dan.

Naši mladinci s trenerjem Frenkom in novimi Dunlopovimi klubskimi nahrbtniki

Odličnim mladincem je miklavževe medalje podelila, najstarejša članica kluba, Majda Medven. Škoda le, da je bolezen zdelala Pio, ki nas je vseeno prišla obiskat.

Medalje je mladincem podelila naša najstarejša članica Majda Medven

Ob 12. uri so se začeli potiti tudi člani. V Zapužah v prvem kolu ni bilo presenečenj, v drugem pa je Jaka Bajt premagal Mitja Reinharta, ki se je uspešno boril kljub bolezni. Rok Repovž je po igri v Zapužah na Bledu premagal še Aleša Štendlerja in tako prišel do polfinala, kjer je kasneje izgubil proti 1. nosilcu Mihi, ter v boju za 3. mesto premagal svojega trenerja Frenka. Tudi na Bledu smo v prvem in drugem krogu gledali zanimive tekme. Prava paša za oči je bila tekma med Gregorjem Poljancem in Blažem Kunšičem, kjer je bil boljši slednji.

Navijači so bodrili tudi Frenka in Gašperja Špeca v četrtfinalu. V razigravanju je s super igro in osvojenim 13. mestom Saša Praprotnik pokazala, da se tudi dekleta lahko uspešno borijo proti fantom. Viden je tudi napredek naših dveh novih trenerjev, ki sta v četrtfinalu izgubila proti finalistoma in se nato med seboj pomerila za 7. mesto (7. Jaka, 8. Blaž). Seveda gredo vse čestitke tudi našemu mladincu Tiamu Škodlarju, ki je igral med člani in med njimi osvojil 17. mesto, v razigravanju je premagal tako Sašo kot tudi Miha R.

Mladinec Tiam je tokrat igral kar med člani in bil zelo uspešen

Med turnirjem nas je namesto miklavža s piškoti presenetila Karmen s polnimi rokami sladic. Res si zasluži vse pohvale za slastne dobrote, še posebej za njene slavne napolitanke.

Napet finale vse do zadnje minute med Mihom in Rožletom

Finalista Rožle Langus in Miha Kavaš do finala nista imela pretežkega dela, ob 20:30 uri so se vse oči usmerile le v njiju. Poskrbela sta za dramatičen boj, polno stiskajočih pesti, vzglikov, ploskov in napetih trenutkov. Ko je Miha že vodil 2-0, je vse kazalo njemu v prid, ampak nastal je velik preobrat, igro je vzel v svoje roke Rožle in suvereno zmagal naslednja dva seta. V petem je ob vodstvu 9-6 še vedno vodil Rožle, a je bil na koncu z 12-10 boljši Miha. Čestitke obema za fantastičen prikaz odličnega squasha.

Čestitke najboljšim trem! (Roky, Miha, Rožle)

Brez zahval seveda ne gre, zato hvala vsem nastopajočim, prijateljem squasha in seveda sponzorjem: Dunlop, Energoplan, …

Še nekaj fotografskih utrinkov s turnirja:

Tradicionalni miklavžev klubski turnir