Trofej Beograda

Ta konec tedna se je v Beogradu odvijal že tradicionalni srbski turnir Trofej Beograda. Za odličja so se na njem borili tudi 4 naši varovanci.


Petek in sobota, 3. in 4. september 2010, sta bila rezervirana za prijetno vzdušje ob vznimerljivi igri squasha na vrhu hriba Košutnjak v očarljivem Beogradu.

Saša Rakovec in Darinka Jerala sta s tekmami pričeli v soboto ob 12.00 uri in bili vsaka po svoje uspešni. Saša je prvo tekmo z lahkoto dobila, nato v četrt finalu izgubila proti zmagovalki turnirja Milijani Mrvic. V razigavanju si je priigrala 7. mesto. Darinka je sicer svojo prvo tekmo izgubila, a je bila zelo vesela, saj se je odlično borila proti močnejši tekmeci Tedy Deveijevi, še bolj pa se je veselila osvojenega niza proti odlični Beograjčanki Anji Trifunović. Punci sta s svojim prvim članskim mednarodnim turnirjem zelo zadovoljni in bili navdušeni tudi nad večmilijonskim mestom, ki nikoli ne spi.

Pri moških bodo slovenske barve branili Goran Djukič, Rožle Langus in Goran Miličevič. Fantje so v petek že odigrali nekaj tekem in jih seveda dobili v svoj prid. Nadaljevanje se je odvijalo v soboto, kjer je dopoldne kazalo odlično, popoldne pa je z nekaj manj dobre energije prineslo Rožleta na 3. – 4. mesto kjer se je boril proti organizatorju turnirja Ivanu Đorđeviću. Tudi Goran se je odlično izkazal in na koncu z le eno izgubljeno tekmo proti finalistu, zasedel 9. mesto. 5. mesto je osvojil še 5 Slovenec Mičo.

Turnir je tokrat osvojil Bulgar Stoil Zhilev in se zaključil v pravem Beograjskem slogu, s prijetno zabavo na prepoznavnih splavih.