Zaključek sezone v Konexu s 3 medaljami za Bled

Našim varovancem gre zaenkrat odlično, saj je Pia že osvojila ZLATO in Saša BRON. Pri fantih se je ponovil polfinale DP, in s tem še ena bronasta medalja za Rožleta. Bravo!

V soboto 21. maja 2011, se je v Konexu odvijala Orbea in Grand Prix zaključni turnir, ki je članom prinesel tudi denarne nagrade, dekletom in mladincem pa odlične točke za slovensko jakostno lestvico. Med vsemi nastopajočimi je bilo tudi 11 članov Squash kluba Bled.

DEKLETA

6 deklet se je na zaključnem turnirju pomerilo v eni skupini po sistemu vsaka z vsako. 4 naša dekleta so prikazala odlično igro in osvojila tudi 2 medalji. Pia Erjavec je suvereno, brez izgubljenega niza, zopet prišla do zmage in najžlahtnejše medalje. Andreja in Saši, so imele vse po 3 zmage, zato je za določitev mest odločala set razlika in na koncu so se razvrstile takole: 2. Andreja Kovač, 3. Saša Praprotnik, 4. Saša Rakovec. 5. mesto si je z zmago nad Darinko Jerala priigrala mladinka Sara Hafner.

Rezultati ČLANICE

 

MLADINCI

Mladincem so se pridružili tudi Hrvatje in tako poskrbeli za še bolj pestro dogajanje. Najmlajši fantje so pokazali odlično igro in zanimive boje. Naš Jaka Rakovec, se je boril kot lev, kljub porazu je pokazal, da je njegov squash v zadnjem mesecu izredno napredoval. Čestitke! Končna uvrstitev mladincev U13:

  1. Andraž Demšar, SqKŠkLoka
  2. Viktor Milosavljević, HR
  3. Fran Marcelić, HR
  4. Žiga Lorger
  5. Tilen Kadliček
  6. Jaka Rakovec, SqKBLED

 

ČLANI

Med 26 člani je kar 6 naših varovancev nastopilo na zaključnem turnirju. Fantje so imeli tokrat manj sreče, saj so že v prvem krogu izgubili, a nato v razigravanju kljub vsemu pokazali, da so iz pravega testa. Le Miha Primožič se je prebil v 2. krog po zmagi nad Aldom Baldanijem. Nato pa ni bil dovolj močan za polfinalista Gorana Miličeviča. Z igrami v razigravanju je zasedel 13. mesto. Rožletu Langusu kot nosilcu turnirja, ni bilo potrebno igrati prvega kroga. V razigravanju se je nato odlično izkazal tudi Goran Djukič, ki je zasedel 18. mesto. Na le 2 mesti za njim se je uvrstil Jaka Bajt. Blaž Kunšič tokrat ni mogel pokazati svojega pravega znanja, saj mu je zagodlo koleno pred nekaj dnevi in žal še ni v pravi formi, kljub temu je zasedel 25. mesto. Franc Langus je tekme predal zaradi trenerske vloge in je zadovoljen z uvrstitvami fantov in deklet.

Rožle se je do polfinala prebil brez problemov, najprej je premagal Hrvata in nato še veteranskega prvaka Gorana Vučkoviča. Nato pa se je ponovil polfinale letošnjega DP, prvega sta odligrala Mile in Martin Mošnik, kjer je slavil slednji, drugega pa zopet Rožle in Miha Kavaš, kjer je tudi tokrat, žal, z rezultatom 1:3 slavil slednji. Obeta se torej ponovni finale Martin vs. Miha, kjer je bil tudi tokrat izdid v prid Martina. Rožletu se je ponovno nasmehnila medalja, tokrat bronastega sijaja.

Delni rezultati ČLANI

V Grand Prix Series 2010 pa so si glavne nagrade priigrali 3 Slovenci. Skupni zmagovalec je Martin, 2. je Goran Miličevič, Rožle si je z udeležbo v Zagrebu in Ljubljani priigral nagrado za 3. mesto. Oglejte si skupno lestvico serije.