V rokah zlato in tudi srebro

Tudi letošnji Zaključni turnir Karakal je bil v znamenju zmag Squash kluba Bled. Zmago za konec sezone sta si priigla Miha in Rožle. Prvi nastop na osrednjem igrišču pa je Pia obarvala s srebrom.


V soboto, 22. maja 2010, se je v rc Konex odvijal zaključni turnir, kjer so se med seboj pomerili člani, članice in mladinci. Vsi naši klubovci so bili uspešni, zato čestitke Mihu, Jaku R.,  Saši P., Saši R., Darinki, Pii, Goranu, Jaku B., Rožletu in Frenku.

 

Med člani, ki so s turnirjem začeli prvi in končali zadnji, se je za mesta potegovalo 27 fantov. V prvem krogu je Jaka Bajt naletel na Argentinca in ga premagal, Frenk Langus pa ni bil kos prvemu nasprotniku. Jaka je nato naletel na klubskega kolega Gorana Djukiča, ki je bil premočan zalogaj zanj, zato igro nadaljuje v razigravanju. Goran se je s to zmago prebil do nosilca turnirja Špoljarja, kjer ni mogel razviti svoje igre, saj je Hrvat toliko boljši.

Ob 10. uri so s turnirjem pričeli tudi mladinci, kjer je svojo formo in odličnost iz državnega prvenstva potrdil Miha Jan, ki je bil nesporen zmagovalec skupine U11. V njej je nastopil še en naš klubski član Jaka Rakovec. Osvojil je 5. mesto in na tekmovanju pokazal svojo najboljšo igro do sedaj. Videl se je napredek zadnjega meseca, ko je pridno in vestno udarjal po navihani črni žogici. Bravo fanta, še tako naprej.

 

V času kosila so na igrišče stopile tudi predstavnice nežnejšega spola, kjer smo imeli 4 svoje varovanke in žreb je poskrbel, da sta se Saši pomerili med seboj že v 1. krogu. Mlajša Saša Rakovec je to tekmo osvojila, a je bila že takoj v naslednjem krogu finalistka Maja Obrulj zanjo premočna. Tako je turnir zaključila na 7. – 8. mestu. S še eno nosilko se je že na začetku turnirja srečala Darinka Jerala in tako igro nadaljevala v razigravanju skupaj s Sašo Praprotnik in Ano iz Hrvaške za osvojitev 9. – 11. mesta. Slednji dve sta bili še vedno premočni za sveže pečeno igralko Darinko, ki pa se je borila do zadnjega atoma moči. Saša in Ana sta med seboj pokazali pravi boj, saj sta bili neprestano izenačeni in nobena ni in ni hotela popustiti. Rezultat 3:2 se je končal v prid Hrvatice. Med tem se je v rednem delu Pia Erjavec uspešno prebila skozi boje in prvič nastopila na osrednjem igrišču. To ji je dalo še večji zalet, da je suvereno premagala Beti Zupan in se v finalu uspešno borila proti zmagovalki Maji. Pia je osvojila svojo prvo medaljo v članski konkurenci, ki se je svetila srebrno in s tem potrdila, da je njena smer prava. Vsem puncam čestitke za lep prikaz ženske squash igre!!!

Za konec je ostala še poslastica turnirja pri najmočnejših. Finale sta odigrala Rožle Langus in Domagoj Špoljar. Rožletu je uspela prva tovrstna zmaga. Proti najboljšemu hrvaškemu igralcu je po tesnem rezultatu s 3:2 ,a vendar prepričljivo igro, dvignil roke visoko v zrak in bil ovenčan z zlatom. To je še en dokaz, da dela dobro in predvsem uspešna spodbuda za prihajajoče Evropsko prvenstvo 2010.

Čestitke vsem nastopajočim, še najbolj pa seveda našim klubovcem!

Se vidimo kmalu na Klubskem zaključnem turnirju. 😉