Po zlato v Zagreb

Kljub dežju in vodnih vrvežih po Sloveniji smo se squashisti v soboto veselili. V Zagrebu je na 1. Squashtower Junior Open turnirju Tiam osvojil 1., Saša pa odlično 5. mesto.

V soboto, 18. septembra 2010, se je v zagrebškem squash centru odvijal 1. mladinski odprti turnir, katerega sta se udeležila tudi Tiam Škodlar in Saša Rakovec, ki sta z veseljem zastopala naš klub in Slovenijo. Še bolj sta bila vesela, ko sta dosegla odlično uvrstitev.

Turnir so Hrvaški organizatorji tokrat pripravili malček drugače. Vse mladince, tako fante kot punce, so skupaj razporedili v 2 skupini glede na uvrstitev na lestvici. “1. jakostna skupina” je imela 8 najboljših tekmovalcev, kjer je na koncu slavil domačin Ivan Dolovčak.

V drugi skupini so bili vsi, ki so uvrščeni od 9. mesta naprej in tukaj sta tekmovala tudi Saša in Tiam. Oba sta 1. krog turnirja izpustila, saj sta bila postavljena kot 3. in 4. nosilka, nato sta se pomerila, Saša z Viktorjem Milaosavljevičem, proti kateremu je izgubila, nato je v razigravanju za 5. mesto dobila še 2 tekmi. Tiam je pometel s konkurenco vse do finala, ko mu je nasproti stal Ognjen Stipetić, s katerim je imel malo več dela, saj je bil rezultat ves čas izenačen in kri je postajala vedno bolj vroča, a je bil na koncu vendarle uspešnejši naš rojak z rezultatom 3:2.

 

Rezultati 1. jakostne skupine

Rezultati 2. jakostne skupine