Turnirji za ogrevanje

Nova squash sezona je že v polnem teku in s tem se že vrstijo prvi turnirji. Tudi naši člani so se nekaterih udeležili. To so bili predvsem tisti, ki so si poleti, kljub mamljivim sončnim žarkom, vzeli čas in ga z veseljem porabili za squash. Ogrevalni in 1. turnir v Voglu ter petkov nočni turnir v Konexu so bili gostitelji pretekle dni. Rožle pa se je udeležil tudi 1. ligaške tekme v Innsbrucku in požel zmago.

squash klub vogusquash klub konex

V Voglu se je v petek, 24. 9. 2010, začelo sproščeno in s polno navdušenja po novem znanju. Na tem turnirju sta nastopila 2 naša člana, Goran Djukič in Blaž Kunšič, oba sta se odlično odrezala in se dodobra ogrela za 1. Vogu turnir, ki se je odvijal 2. 10. 2010, kjer sta se jima pridružila še Aleš Štendler in Frenk Langus. Blaž se na tem turnirju z malček smole ni mogel uvrstiti iz skupine v nadaljno tekmovanje, saj je iz vsake skupine imel samo 1 igralec možnost napredovanja. Aleš, Goran in Frenk so si to mesto pridobili in v četrtfinalu odigrali: Aleš je izgubil proti Juriju Jakšetu, ki je bil končni zmagovalec turnirja, Frenk je z borbeno igro in rezultatom 2:3 zaključil s turnirjem proti Tomažu Jenku, Goranu pa se je uspelo prebiti do polfinala in je na koncu zasedel 3. mesto.

Fantje čestitke.

Na to isto, zadnjo soboto v septembru, se je naš najmočnejši član Rožle, odlično odrezal v Innsbrucku, ker je odigral tekmo 1. kroga avstrijske Bundeslige proti Simonu Wieserju. Z rezultatom 3:1 je bil, kljub nadležnemu prehladu, boljši od člana Sq Teama Tirol. Po prvi izkušnji na ligaški tekmi je Rožle zadovoljen in komaj čaka naslednji mesec, ko se bo zopet boril za zmago in nove še boljše izkušnje.

Pretekli petek, 8. 10. 2010, so tudi v Konexu otvorili svojo serijo turnirjev z zanimivim nočnim obračunom. Poleg že zgoraj omenjenih fantov, razen Aleša, so se tega udeležili še Jaka Bajt, Rok Repovž in dekleti Saša Rakovec in Pia Erjavec. Med skupaj 25 tekmovalci so se s fanti borila 3 dekleta, ki jim sicer niso bila kos, a so si nabrala odlične izkušnje in jim pokazala, da so na pravi poti, ko bo kdo od njih tudi poražen. Najvišje se je tudi tokrat uvrstil Goran, 5. – 8. mesto. Odlično so se od 12. – 16. mesta uvrstili tudi Blaž, Jaka in Rok. 1. mesto je v poznih nočnih urah, najprej po razburljuvem polfinalu in nato še finalu, zopet osvojil Kranjčan Jurij in tako zabeležil še eno zmago. Čestitke vsem.