2. start fun JO :: zlato Niki, Timu in Nanji, bron Karli

3 x zlato in 1x bron za Bled. Dobitniki najžlahtnejših medalj so: Nika Urh, Nanja Urh in Timotej Jenko. Bronasto medaljo je osvojila Karlina Piber. Odlične predstave tudi ostalih squashistov.

2. turnir v reškem športnem centru se je odvijal od 29. do 30. oktobra za mladince stare do 15 let. Na turnirju je nastopilo tudi 11 članov našega kluba. V treh kategorijah so osvojili 4 medalje in ostale odlične uvrstitve.

1. dan – sobota, 29. 10. 2016

V soboto je bilo odigranih kar 51 tekem. In videli smo tako veselje po zmagah kot solze po porazih. Igralci so pokazali veliko sočutje do soigralcev in se med seboj tolažili in veselili.

GU15 – Vse tekme so odigrala najstarejša dekleta in turinir zaključila že v soboto. 6 igralk se je pomerilo vsaka z vsako in zmagovalka je bila naša Nika. Z malo smole je srebro izpustila Karli, ko je proti Tii začela odlično 8in povedla z 1-0 in v drugem nizu že vodila 7-1, a enostavno se je zgodil preobrat, pošla je koncentracija, nasprotnica je zadela, izgubila je ta niz in tudi naslednjega. Vseeno vesela je sprejela bronasto medaljo. Ravno tako s tremi nizi je Lana odigrala tekmo proti Viktiorii in tako osvojila 5. mesto.

BU13 – Zanimivi obračuni so bili tudi pri fantih do 13 let, kjer se je pomerilo kar 10 igralcev. Prvi del so odigrali v dveh skupinah. V skupini A sta bila 1. Tim in 2. Lean, v skupini B je bil malo jezen Mark na 3. mestu, na 4. Tin in na 5. Tjaž. Nedelja je torej čas za končne uvrstitve.

GU11 – Tudi deklice do  let so irale po enakem sistemu in tudi tu je bilo kar nekaj zanimivih, predvsem pa izenačenih tekem. Nanja kot 1. iz sk. A se bo danes omerila v polfinalu. Mlajši dekleti bosta odigrali tekme za 5. do 7. mesto.

2. dan – nedelja, 30. 10. 2016

Napetost v Reki narašča, saj se igrajo zadnji odločilni dvoboji.

BU13 – Prvi polfinale je odigral Tim proti Vidu in ga dobil z rezultatom 12-10, 11-4, drugi se ni izšel v našo prid, a Lean je proti Roku igral dobro in mu kljub temu, da je Hrvat odličen igralec, nekajkrat vzel priložnost. Sledilo je finale Tim – Roko, ki se je začelo dokaj suvereno za Tima, a že v drugem nizu je igra postala bolj izenačena, Tim je vseeno uspel nize odigrati sebi v prid, z rezultatom 11-2, 12-10, 12-10 je postal zmagovalec kategorije. Lean je odigral super igro tudi v zadnji tekmi, a je bil njegov nasprotnik premočan, osvojil je 4. mesto. TIn je zadnjo tekmo zmagal in je 7. Z zmago v zadnji tekmi sta prav tako veselo zaklučila turnir Mark in Tjaž, osvojila sta 5. in 9. mesto.

GU11 – V polfinalu je Nanja suvereno premagala Doro z 11-1 in 11-0. Tudi v finalu je bila zelo prepričljiva in z rezultatom 11-2, 11-4 postala zmagovalka kategorije. Za končne uvrstitve od 5. – 7. mesta sta Julija in Zoja odigrali še tekmo proti Luce. Z Julijo sta odigrali kar tri nize, a žal domačinki v prid, tudi Zoja ni bila uspešna proti njej. Tako sta dekleti zaključili turnir na 6. oz. 7. mestu, a z veliko izkušnjami. Z Zojo je bil to tudi debitantski turnri izven kluba.

Končne uvrstitve

GU15

 1. Nika
 2. Tia
 3. Karlina
 4. Viktoria
 5. Lana
 6. Mila

GU11

 1. Nanja
 2. Glorija
 3. Laura
 4. Dora
 5. Luce
 6. Julija
 7. Zoja

BU13

 1. Timotej
 2. Roko
 3. Vid
 4. Lean
 5. Mark
 6. Moris
 7. Tin
 8. Petar
 9. Tjaž
 10. Noa