4. OPB za ženske – ASP Lesce

Največji ženski squash turnir v Sloveniji navdušil igralke in navijače!

3. mesto je proti Sari Rojnik osvojila naša PIA Erjavec…čestitke!

Zmagovalka ženskega spektakla pa Pija Brglez, ki je bila s 3:2 boljša od Nade Bambič!

Igralke so tokrat svoje mnenje prelile na “papir” in ga delile z nami – preberite tudi to 🙂

alt

Bili smo priča največjemu slovenskem ženskem squash turnirju, ki se bo zapisal v zgodovino in ga verjetno še nekaj časa ne bo moč preseči. Seveda gre za to največja zahvala nadobudnim, vztrajnim in odličnim igralkam squasha, ki so se spektakla udeležila in seveda našim pokroviteljem, ki so poskrbeli za bogat nagradni sklad, ASP z boni v vrednosti 1750 €, Grajska Gostilnica z boni za 20 oz. 10 % popust in malicami v vrednosti 200 €, ter Hit Casino&Hotel Korona by Darči s praktičnimi nagradami, ravno tako za vse igralke.

Bled, 24. marec 2013 – Ne moremo preko dejstva, in da bi še enkrat poudarili, da se je na Bledu odigral res odličen in predvsem največji spektakel v ženskem squashu, kjer je nastopilo 17 deklet iz 5 različnih klubov, od katerih je bilo kar 10 članic SqKBled. Turnir se je pričel v sproščenem vzdušju in polno pričakovanj, ki sta ga z nastopom otvorili najmlajša predstavnica Taša Mihelčič in Metka Kozamernik

Pa pojdimo kar po vrsti: za 16. mesto sta se med seboj pomerili naši perspektivni mladinki Taša in Eva Trseglav. Taša je sprva povedla z 8:1, a je nato malo popustila in prvi niz izgubila ob rezultatu 9:11. V drugem nizu je Eva začela odlično servirati in osvojila tudi drugi niz ter si priigrala 16. mesto. Punci vztrajno trenirata in že komaj čakata, da se bosta lahko pomerili s svojimi vrstnicami na mladinskem DP, vseeno pa jima je bilo v čast, da sta se lahko pomerili z najboljšimi in se od njih marsikaj naučili.

13. mesto so si razdelile 3 igralke. Že prej omenjena Metka, ki je v prvem krogu izgubila proti 1. nosilki Pii, Urška Ferjan, ki je vztrajno igrala proti Evi in Nadi, ter Marinka Horvat, SqKBlažWink, ki je z največjim prvenstvom otvorila svojo squashevsko tekmovalno pot. Ida Sedušak in Tina Jurič sta zaključili na 12. oz. 11. mestu, ko sta vsaka v treh tekmah pokazali, da se vztrajno borita z malo črno žogico. Sara Hafner, še ena mladinka, a malo starejša, se je ravno tako dobro borila z nasprotnicami in razen prve tekme, ki jo je izgubila proti Saši Praprotnik, ostale vse zmagala. Njen zadnji dvobolj je zaključila s še eno Sašo, tokrat Tratnik, s katero sta si razdelili 9. in 10. mesto. Kljub izostanku iz tekmovalnega squasha sta dobro igro na turnirju pokazali tudi naši članici Saša Rakovec (7.) in Darinka Jerala (8.). Saša P. in Tina Prevodnik sta v drugem krogu izgubili proti nosilkama turnirja in nato premagali prej omenjeni igralki. Tokrat je bila v njunem obračunu boljša škofjaločanka. Nato se je v igrišču začela prava drama. Sledile so štiri izenačene tekme, ki so dvignile v zrak številčne gledalce in močno pognale kri po žilah vseh. 

POLFINALE: Najprej sta v igrišče stopili, domačinka Pia Erjavec, ki že 2 leti drži prvo mesto na slovenski jakostni lestvici in Mariborčanka Pija Brglez, aktualna državna prvakinja. 1. niz je brez večjih težav dobila Pia, tudi 2. je pripadel njej, vse je že kazalo na njeno zmago, a sledil je preobrat in Pija je izenačila na 2:2. Odločilni peti niz je bil do rezultata 5:7 dokaj izenačen, nato je bila Pija v zadnjih trenutkih psihično zelo močna in dobila niz s 6:11. Po skupaj odligranih 93 točkah v 41 minutah, je bil to tudi najdaljši dvoboj prvenstva. Napetosti še ni bilo konca, podoben sistem igre sta ubrali tudi Sara Rojnik in Nada Bambič. Ko je Sara že vodila 2:0, se je Nada dobro ogrela in nato pokazala svojo izkušeno igro ter dvoboj dobila ravno tako šele po 5 nizih. Izenačenost teh štirih igralk, ki bodo letos zastopale barve Slovenije na Evropskem ekipnem prvenstvu v Amstrdamu, kaže na to, da se ženski nivo squasha v zadnjih letih močno dviguje. Še največji napredek sta v tej sezoni pokazali Sara in Pia, ki na lanskem DP nista sedanjima nasprotnicama uspeli odvzeti niza.

ZA 3. MESTO: Pia in Sara se pomerita v še enem izenačenem dvoboju. Zopet 5 odigranih nizov, a tokrat malo drugače. Pia dobi prvega z 11:9, nato drugega na razliko dobi Sara z 10:12, tretji je zopet pripadel domačinki 11:4, a Sara je vztrajala dalje in izenačila z 11:13 na 2:2. Z zadnjim osvojenim nizom je bronasto medaljo osvojila Erjavčeva. V tej tekmi je slednja osvojila tudi največ točk na tekmo, kar 54.

FINALE: Zmagovalki odličnih polfinalnih dvobojev, Nada in Pija, sta se pomerili še v zadnji tekmi na prvenstu. Odigrali sta še eno poslastico za gledalce in jih navdušile. Tokrat je Nada že vodila z 2:1, ko je Pija izenačila na 2:2. Z odločnim tempom je Nada pričela tudi zadnji niz in vodila že z rezultatom 10:4, nakar se je začelo trepetanje, kar 6 zaključnih žog za prvenstvo je izpustila in Pija je uspela priti v vodsvo na 11:10. Še dve izenačeni igri in z rezultatom 14:12 je Brglezova zaključila ženski spektakel na Bledu. S skupaj 104 točkami je bila to tekma z največ osvojenimi točkami skupaj.

Za res enkratno vzdušje so, poleg igralk, poskrbeli tudi gledalci, ki so se tekom dneva nabirali in nestrpno in vztrajno čakali na odlične tekme. Hvala vam za prisotnost in vzpodbudno navijanje za vse igralke. Bili ste enkratni in pripomogli k še večji posebnosti turnirja. Odlično podporo in sojenje igralkam je pokazal tudi Blaž Kunšič, ki je odsodil kar nekaj tekem in bil ves čas pri stvari ter spodbujal dekleta. Hvala Blaž, za pomoč in korektne sodniške odločitve.

alt

Seveda ne smemo pozabiti na naše pokrovitelje, ki so poskrbeli, da so vse prisotne prejele odlične nagrade v skupni vrednosti kar 2000 €. ASP Jesenice in Lesce jim je namenil ASP bone za 500, 350, 200 in 50 €. Grajska Gostilnica Radovljica je vsem namenila bon za malico in 10 ter 20 % mesečni vsakokratni popust na vso njihovo gostinsko ponudbo. Hit Korona Kranjska Gora pa dekleta razvaja s praktičnimi ženskimi nagradami.

Hvala Miha, Damč in Darči. Brez vas ne bi bili popolni!

Oglejte si še šopek fotografij iz prvenstva:


4. OPB za ženske – ASP Lesce