EEP 2013 – Angleži še vedno na prestolu

Slovenija tokrat na prvenstvu tako z moško kot žensko ekipo. V Amstrdamu debitirajo dekleta, fantje so pred leti, v drugačni zasedbi, že branili svoje barve. Moški so osvojili 29. mesto oz. 9. v III. diviziji. Dekleta igrajo v skupini vsaka z vsako in so se uvrstile na 6. mesto oz. skupno 21.

Čas za najboljše:

6. mesto III. ženske divizije za Slovenijo

9. mesto III. moške divizije osvojili Slovenci

Angležinje zopet na prestolu, prav tako najboljši tudi Angleži.

alt

Amsterdam 1. – 4. maj 2013 evropsko ekipno squash prvenstvo

Nizozemska v Amsterdamu gosti že 7 tovrstno prvenstvo in si želi novih obrazov na vrhu, vse možnosti imajo njihova dekleta, ki so pred dvema letoma v Franciji že osvojile prvenstvo in bile 12X v zgodovini finalistke. Slovenija na najboljša mesta žal ne mora računati, lahko pa si pridobi kar nekaj odličnih izkušenj in dobih tekem pred bližajočim se državnim prvenstvom.

Slovenske barve so zastopala najuspešnejša dekleta, naša Pia Erjavec, ki nastopa kot “2. dila”, Pija Brglez, Nada Bambič in Sara Rojnik. Martina Mošnika in Miho Kavaša spremljajo Andrej Robnik, Andraž Demšar in Matic Vogrič.

Prenose tekm, iz kar 5 igrišč, si lahko ogledate v živo prek spleta, vse ostale tekme, tudi vseh naših nastopajočih, lahko spremljate prek “live score” in se tudi sami prepričate kdo je najboljši.

Nesporni favoriti, v obeh konkurencah kot že vsa leta, še vedno Angleži. Angležinje so to dokazale s finalno zmago proti Irkam. Bo enako uspelo tudi fantom? So dovolj močni da se postavijo po robu Francozom? Trenutno zgubljajo 2-0, saj je bil veteran Thierry Lincou boljši s 3:2 od Jamesa Willstropa in odlična predstava Gregorya Gaultierja je bila premočna za Nicka Matthewa. A, 3. in 4. dila obranili že 20. zaporedni naslov ekipnih evropskih prvakov za Anglijo.

Angležinje in Angleži ne znajo s prestola in tudi prav je, da so na vrhu vedno tisti, ki vladajo tudi svetu. Čestitke vsem!

Slovenska dekleta so debi zaključile predvsem z odličnimi izkušnjami in spoznanjem najbolših. Z eno zmago nad južnimi sosedami, so osvojile 6. mesto III. divizije. Fantje so svoj amsterdamski spomin začinili z dvema končnima zmagama, ki sta jih pripeljali do 9. mesta. Bravo dekleta, bravo fantje!