Pia in Rožle uspešno do srebra :: GPS Vogu

Pia je s srebrno medaljo okoli vratu zaključila četrti turnir serije za veliko nagrado. Proti večeru je še eno srebrno medaljo za SqKBled dodal še Rožle. Čestitke!

 

Sobota, 7. 4. 2012 – Na že 4. turnirju od 6. se bodo pomerili tako fantje kot dekleta, tokrat v Sp. Besnici. Člani Squash kluba Bled, ki nastopajo na turnirju: Rok Repovž, Rožle Langus, Blaž Kunšič, Jaka Bajt, Miha Primožič, Goran Djukič, Saša Praprotnik in Pia Erjavec.

ČLANI – 2. najboljši je Rožle

Prva dva kroga turnirja sta bila odigrana v dopoldanskih urah in vsi favoriti so opravičili svoj naslov. Kar pa žal pomeni, da so se iz prvega kroga v razigravanje uvrstili vsi naši člani, razen seveda Rožleta Langusa. Slednji je do polfinala prišel brez izgubljenega niza proti Jagodicu, Filipoviću in Adlešiču. Tudi prvi nosilec turnirja Fistonič ni imel težav na poti do polfinala. V 2. krogu smo videli zanimiv obračun med Jakšetom in Arharjem, kjer je slavil slednji, a bol v naslednjem dvoboju preutrujen, da bi premagal še Srednoselca.

V razigravanju smo videli zanimivo tekmo med Miho Pethom in Rokom Repovžem, kjer je bil tokrat močnejši starejši, naš Rok se je tako uvrstil na 26. mesto. Mesto višje je zasedel Miha Primožič in še enega višje Goran Đukič. Blaž Kunšič, je prvo tekmo sicer izgubil proti Adlerju, nato premagal Trnovca in žal moral izpustiti tekmo malega polfinala zaradi službenih obveznosti, kar ga uvršča na vseeno odlično 19. mesto. Peteh in Jaka Bajt sta se v borila v boju za napredovanje do malega finala in zmagovalec te tekme je Jaka.

Mali finale: Jaka Bajt 2:1 Roko Vončina – mladinec Roko je na tem turnirju pokazal vse svoje adute in odigral zares napadalno, a izkušeni Jaka tekme ni prepuščal nakučju in ga v boju za 17. mesto premagal.

POLFINALE: Manuel Fistonić 3:0 Davor Srednoselec, Rožle Langus 3:0 Filip Mađarić – oba zmagovalca sta tekmi polfinala odigrala samozavestno in suvereno, zato sta oba premagala nasprotnika brez izgubljenega niza, čaka ju le še medsebojni dvoboj.

FINALE: Manuel 3:1 Rožle – odlična predstava najboljših dveh fantov na turnirju je bila kljub pozni uri vredna ogleda. Oba squashista sta pokazala visok nivo squasha, ki je bil za nekatere gledalce že skoraj prehiter, a vendar zelo navdušujoč. Kljub temu, da Rožle loparja že nekaj mesecev ne drži v rokah, je na turnirju pokazal, da je njegov squash vrhunski in da se ne da zlahka. Čestitke obema za odlično predstavo!

Dobitniki medalj:

  1. Manuel Fistonič
  2. Rožle Langus
  3. Davor Srednoselec

ČLANICE – srebrna medalja Pii

Dekleta so se pomerila v skupini vsaka z vsako na dva dobljena niza. Pia Erjavec je ponovila svoj uspeh iz zadnjega turnirja in osvojila še eno srebro na GP seriji. Odlična igra jo je pripeljala do medalje. V zadnjem dvoboju se je pomerila proti zmagovalki Paulini Radoš, s katero sta igrali zelo izenačeno. Paulina je bila tokrat za las boljša, saj sta dekleti oba niza podaljšali na rezultat 12-10 in 13-11. Najboljšo turnirsko igro v tej sezoni je pokazala tudi Saša Praprotnik, saj je bila edina, ki je zmagovalki uspela vzeti niz. Hkrati je za las zgrešila zmagovalni oder, saj so bila dekleta zelo izenačena, na koncu je osvojila 5. mesto. Turnir je odlična iztočnica za prihajajoče državno prvenstvo, do koder bodo dekleta stopnjevala svojo formo. Čestitke vsem!

Dobitnice medalj:

  1. Paulina Radoš
  2. Pia Erjavec
  3. Ana Kamenski


Fotke tokrat s strani Izy-ja:


GPS2012Vogu

Naslednji turnir se 5. 5. zopet seli v beograjski Squashland.

alt Lestvica GPS