Bron Alešu na veteranskem DP 2012

Tudi letos se je, že tradicionalno v RC Vogu, odvijalo veteransko državno squash prvenstvo 2012. Člana SqKBled sta se odrezala odlično, Aleš Štendler Štekl je osvojil bronasto medaljo in Goran Djukič Đuka si je priigral 5. mesto, vsak v svoji kategoriji.

V soboto, 24. marca 2012, so se fantje starejši od 35 let pomerili v treh starostnih kategorijah. Skupaj kar 23 borcev, ki so s svojo igro daleč od “veteranov” in tekmujejo tudi med člani, pokazali vse svoje adute. Med njimi sta se borila tudi naša Aleš Štendler in Goran Djukič. Oba sta se na tekmovanju odrezala odlično. Štekl je osvojil bronasto odličje v najmlajši kategoriji, Đuka pa si je priigral 5. mesto v kategoriji 40 – 45 let.

Fantje so se v vseh starostnih skupinah pomerili najprej vsak z vsakim v dveh skupinah, nato sta 1. in 2. iz vsake napredovala v polfinale. Aleš je bil v svoji skupini 2. zato je v polfinalu naletel na 1. nosilca in tudi zmagovalca kategorije Jurija Jakšeta in žal izgubil s 3:1. Tako je osvojil odlično 3. mesto in si zasluži vse čestitke! V finalu je bil od Grege Ivanuša prepričljivo boljši domačin Jurij, ki je letos zmagal že veliko turnirjev.

  1. Jurij Jakše
  2. Grega Ivanuš
  3. Aleš Štendler

Srednja kategorija je imela ravno tako 8 fantov. V njej je nastopil Goran, ki je v skupini B izgubil proti Slemenšku, za las izgubil proti Adlešiču in bil dosti boljši od Severja. Kot tretji v skupini se je uvrstil na končno 5. mesto. Đuka čestitke! Finale sta odigrala Pečjak in Adlešič v prid slednjega z rezultatom 1:3.

  1. Damjan Adlešič
  2. Tomaž Pečjak
  3. Boštjan Slemenšek
  4. Matej Mrak
  5. Goran Djukič

Med najstarejšimi squashisti je postal državni prvak Zoran Repija pred Alešem Arharjem.

alt REZULTATI veteranskega DP 2012