PIA brez izgubljenega niza do ZLATA 3. OPB

Zmagovalka 3. odprtega prvenstva Bleda za ženske je PIA Erjavec. Druga na turnirju je Sara Rojnik in bronasto odličje je osvojila Nada Bambič.

alt

Odlične predstave in kar nekaj nepredvidenih rezultatov so pokazale nadobudne squashistke in nas zopet razveselile ob gledanju.

Bled, 24. marec 2012 – Dekleta so v soboto postregla z odlično igro in zelo izenačenimi dvoboji. Tokrat je bila najuspešnejša domačinka Pia, ki je premagala vso konkurenco in še enkrat več dokazala, da je njena forma vrhunska in da se ne da kar tako. Klubski kolegici Saši sta se pomerili v boju za 5. mesto, na koncu je bila, zopet po 3 odigranih nizih, boljša Praprotnik pred Rakovec. Odlično se je na turnirju izkazala Sara, ki si je priigrala srebrno medaljo, ko je v polfinalu premagala aktualno državno prvakinjo Nado. Žoge so kar “letele v nik” in odličnega udarca ni izpustila iz rok v obeh nizih in s tem bila močnejša od odlične nasprotnice. Nada je seveda segla po odličju in takoj v boju za bronasto medaljo pokazala iz kakšnega testa je. Veseli nas, da se je prvič turnirja udeležila tudi Tina in osvojila odlično 4. mesto, s svojo spretnostjo zelo hitrega premikanja po igrišču je povzročila ne malo težav nasprotnicam. Malo manj sreče je tokrat imela 7. uvrščena Andreja, saj je bila deležna zadetka z žogico in še koleno je bilo tik pred poškodbo, a vendar se je s svojo željo po uspehu borila do konca. Prava borka je tudi Sabina, ki je osvojila 8. mesto na tem turnirju in ulovila kar nekaj težkih žog nasprotnicam in pokazala, da sodi v vrh slovenskega ženskega squasha.

KONČNA UVRSTITEV:

  1. PIA ERJAVEC, SqKBLED
  2. Sara Rojnik, SqKMSobota
  3. Nada Bambič
  4. Tina Prevodnik, SqKŠkLoka
  5. Saša Praprotnik, SqKBled
  6. Saša Rakovec, SqKBled
  7. Andreja Kovač, SqKMSobota
  8. Sabina Zupan

Po 4 dekleta v vsaki skupini so se pomerila vsaka z vsako. V I. skupini je bila 1. nosilka turnirja Pia, ki je osvojila tudi končno 1. mesto v skupini, druga je bila Sara, ki je bila bolša od še dveh nasprotnic Saše R. in Sabine. II. skupina je bila sestavljena iz zasede Andreja [2], Nada, Saša P. in Tina, kjer sta v polfinale napredovali Nada in Tina. Napetost se je začela že takoj na začetku turnirja, ko sta Andreja in Tina odigrali 3 nize in od teh kar 2 na razliko in točka za zmago se je pripisala Tini. Že takoj naslednji boj med Sašo in Saro se je ravno tako odločal v tretjem nizu, ki ga je dobila slednja. Nato so se vrstile tekme, kjer so dekleta zmagala z rezultatom 2:0, a vendar ne vse tako suvereno kot se sliši. Zadnjo tekmo v skupini II sta začinili še Tina in Saša P., ko je bila s hitrimi nogami hitrejša in uspešnejša Tina z 2:1.

Polfinale je bil čas za presenečenje, a ne prvo, ko je Pia z 2:0 uspešno premagala Tino s svojo odlično zbranostjo že v prvem nizu, v drugem se ji je nasprotnica že bolje upirala, a ne zadosti, da bi ji vzela niz. Drugo, ja drugo pa je bilo, pravo presenečenje in velik koš sreče. Sara je s svojimi udarci v nik poskrbela, da so še gledalci utrpnili. Sarini udarci so se kar množili zmagovalno in ji prinesli zmago proti Nadi, ki jih iz tal ni mogla pobirati. Nada je po tekmi dejala, da je v športu zelo pomemben tudi delež sreče, ki je običajno na eni strani večji in tokrat ga je izkoristila nasprotnica, za kar ji čestitam. Sara ni mogla skriti svojega veselja in videli smo tudi solze sreče.

V boju za določitev končnih mest, sta najprej Sabina in Andeja pokazali še enega od zelo izenačenih dvobojev, ki ga je z rezultatom 15-13, 8-11, 9-11 dobila slednja in tako zasedla 7. mesto. 5. in 6. mesto sta si razdelili Saši, Praprotnikova in Rakovčeva sta še enkrat več pokazali dvoboj, ki se je odločal v zadnjem 3 nizu, kar je že njun običaj, saj vedno izkoristita vse možne nize igranja.

Sledila sta še mali in veliki finale, ki sta bila zelo prepričljiva in brez presenečenj in izenačenj. V boju za bronasto medaljo je Nada pokazala, da je iz zmagovalnega testa in z 11-3 v obeh nizih bila močnejša od Tine. Sledil je še veliki finale, kamor se je brez izgubljenega niza uvrstila Blejka Pia, in Sara z odličnim prebojem iz polfinala. Ko je šlo za zlato se je Pii kar nasmehnilo in močna želja po bleščečem je bila zadosti, da je suvereno v treh nizih, z rezultatom 3:0 (-5, -2, -7) premagala tekmico, ki je žal vse svoje zmagovalne udarče izkoristila v polfinalu. Članica blejskega kluba je pokazala, da se njena forma dviguje in da je pripravljena na še bolj napete dvoboje na Državnem Prvenstvu 2012, ki vsa dekleta kot tudi fante čaka čez slab mesec dni – 21. aprila v Lj.

Čestitke vsem dekletom, ki so poskrbela za nepredvidene in s tem še bolj zanimive tekme na že 3. odprtem prvenstvu Bleda. Veseli smo, da vas, najboljše igralke squasha v Sloveniji, v največjem številu lahko gostimo ravno pri nas.

Zahvala gre na prvem mestu seveda nadobudnim squashistkam, takoj za tem tudi gledalcem, ki pridno spodbujate svoje favoritke, in seveda tudi tokratnemu pokrovitelju prvenstva, Proteini.si, ki je z nagradami poskrbel, da bodo dekleta svojo formo do DP še bolje stopnjevala s proteinskimi napitki in odličnimi recepti za uravnoteženo prehrano.

Fotogalerija:


3. Odprto Prvenstvo Bleda za ŽENSKE