Rožle in Martin zopet uspešna v Italiji


Pretekli vikend sta se Rožle in Martin zopet pomerila na ekipnem prvenstvu v italijanskem Riccioneu, kjer sta branila zmage za Squash Pegaso Cornedo.

Riccione, 9. – 11. 3. 2012 – 2. krog italijanskege ekipnega državnega prvenstva je potekal v zelo pisanem vzdušju. Na tekmovanju so se pomerili igralci z vsega sveta za različne italijanske klube. Med njimi sta bila tudi Slovenca Rožle Langus in Martin Mošnik, ki sta igrala prvi dve dili za Squash club Pegaso.

Na tekmovanju sta se odlično odrezala. V petek je imel Martin čast igrati proti 15. igralcu sveta Avstralcu Cameronu Pilleyu, nato je naslednji dan igral še dve tekmi in ju dobil s 45-21 oz. 22. V soboto se je ekipi pridružil tudi Rožle in v popoldanski tekmi dodal piko ona i za zmago proti Feligno Squash. V nedeljo se je odigrala odločilna tekma, saj so igralci New SqC Catania po treh tekmah že vodili z 113-87, zato je bilo vse na ramenih Rožleta. Zadnjo tekmo je moral zmagati, a ne le to, rezultat je moral biti najmanj 45-16. In to mu je tudi uspelo. Manichettija je premagal v vseh treh nizih z rezultatom 15-6, 15-4, 15-4 in s tem osvojil dovolj točk, da je klub slavil s končnim izidom 132-127.

Klub se trenutno drži na skupno 5. mestu z 12 točkami, 1. pa je Crazy Team Torino, ki s 24 točkami vodi kar za 5 naskoka pred drugo uvrščenim SqC Firenze.

Podrobni rezultati tekmovanja 

Novička na strani SqC Pegaso