DRŽAVNA PRVAKA Nejc in Miha


Imamo 2 DRŽAVNA PRVAKA: Nejc in Miha Jan!!!

Imamo tudi 2 BRONASTI MEDALJI: Jaka Rakovec in Tiam Škodlar!!!

Za dodatek še pet odličnih 5. mest za Tašo, Jana, Nejca, Miha in Tiama! ČESTITKE

Sp. Besnica, 11. marec 2012 – V RC Vogu so se mladninci borili za najvišje naslove državnega prvenstva sezone 2011/2012. Tudi Squash klub Bled je imel na prvenstvu 6 svojih varovancev, ki so se borili za odličja:
Taša Mihelčič – 5. m,
Nejc Jan – U11 1. m in U13 5. m,
Jaka Rakovec3. m v U13,
Jan Toman – 5. m v U13,
Miha Jan1. m v U13 in U15 5. m,
Tiam Škodlar – U15 3. m in U17 5. m.
Tekmovanje najvišjega ranga za mladince je ves dan spremljal tudi, pred kratkim na novo izvoljeni predsednik Squash zveze Slovenije, g. Tomaž Čampa in jih bodril med tekmami. Tokrat se je prvenstva udeležilo 5 deklet in 21 fantov, ki so se pomerili v 6 različnih kategorijah.

altURADNI REZULTATI Ml DP 2012


 


Nejc Jan DRŽAVNI PRVAK U11


Miha Jan DRŽAVNI PRVAK + Jaka Rakovec 3. mesto U13


Tiam Škodlar 3.mesto U15

DEKLETA U15 –  5. mesto TAŠA

V skupini deklet do 15 let se je pomerilo 5 mladih squashistk, med njimi je tudi naša 8 letna Taša, ki je dosti mlajša od svojih nasprotnic in se je po vseh svojih močeh borila proti ostalim dekletom. Pokazala je odlične predstave, saj je prava borka. Svoje squash znanje je začela pridobivati šele pred nekaj meseci in že se je odločila, da se pomeri na državnem prvenstvu, zato je zanjo vsaka osvojena točka velik uspeh. A ne le to, na prvenstvu je igrala na razliko proti nasprotnici 13 letni Katarini Vučkovič, ki pa je žal na koncu ni uspela premagati. Odlična igra in nekaj super servisov ji je prineslo 5. mesto na njenem prvem državnem prvenstvu. Taša čestitke! Zmagovalka kategorije pa Nina Kustec.

FANTJE U11 – DRŽAVNI PRVAK Nejc

V skupini U11, kjer tekmovalci igrajo vsak z vsakim, je naš Nejc nesporni favorit, ki danes sicer nastopa z vročino, a bo skušal dati vse od sebe. Brez izgubljenega niza je osvojil 1. mesto in tako z devetimi leti pridobil naslov državnega prvaka. 2. mesto je osvojil Žiga Merčun in bronasto medaljo Luka Kustec. Žal nam je, da je zbolel naš Matija Kozamernik, ki bi se boril v najmalši kategoriji, a ga je ravno tako izdala bolezen.

FANTJE U13 – DRŽAVNI PRVAK Miha, BRON Jaka, 5. mesto JAN in NEJC

V 2. najmlajši kategoriji, ki je bila najštevilčnejša, so se fantje najprej pomerili v dveh skupinah. Iz skupine A sta se v polfinale uvrstila Miha Jan in Žiga Merčun. V tej skupini je tekmoval tudi Nejc, ki žal ni zdržal fizičnega napora toliko tekem, saj je igral z vročino in mu telo ni več pustilo nadaljevati, zato je zadnjo tekmo proti Žigi tudi predal. Iz skupine B sta napredovala Žiga Lorger in Jaka Rakovec. Tretji v tej skupini je bil Jan Toman, ki je z odlično predstavo proti Boru, ki ga je premagal, in Jaki pokazal, da je odličen kljub le parim treningom pred prvenstvom. Tako sta oba Jan in Nejc osvojila 5. mesto – čestitke obema!

V polfinalu sta se najprej pomerila klubska kolega Miha in Jaka, kjer je bil močnejši Miha. V drugem boju je šlo bolj na tesno, v izenačeni in napeti tekmi sta odlično igro squasha prikazala dva Žiga, na koncu je s 3:2 Lorger premagal Merčuna. Slednjemu se je poznala utrujenost, zato je v boju za 3. mesto po prvem nizu 1:0 za Jako, tekmo predal. Jaka je tako postal 3. najboljši v skupini U13 in osvojil bronasto medaljo! V finalu sta se pomerila še Miha in Žiga, kjer je bil naš član premočan za nasprotnika in že drugo leto zapored osvojil naslov državnega prvaka v tej kategoriji. Dokazal je, da je odličen squashist, kljub temu, da je letošnjo sezono svoje športne trenutke namenil teku na smučeh. Fantje čestitke!

FANTJE U15 – BRON Tiam, 5. mesto Miha

Tudi v kategoriji fantov starih do 15 let imamo 2 skupini. V obeh sta favorita opravičila svoji vlogi, iz sk. A je v polfinale prišel Andraž Demšar, iz sk. B pa Tiam Škodlar. Kot druga iz skupine sta prišla do polfinala še Mark Hafner in Domen Livk. Miha v tej skupini starejšim fantom žal ni mogel slediti brez treningov, a vendar je osvojil 5. mesto. Polfinalna obračuna sta dobila Andraž in Mark. Naš Tiam se je boril proti slednjemu, proti kateremu je pokazal odlično igro, še bolje in predvsem zmagovalno pa je igral v boju za 3. mesto, ko je bil še enkrat boljši od Domna. Osvojil je odličje, ki se sveti bronasto. Zmagovalec kategorije je postal Andraž.

FANTJE U17 – 5. mesto Tiam

In med fanti do 17. leta starosti, je Tiam priigral še peto 5. mesto za squash klub Bled. Najuspešnejši je bil Miha Simonič pred Demšarjem.

Čestitke vsem za odlične squash predstave in za vsa osvojena odličja in odlična mesta!!! Naj bo squash še vedno del vašega vsakdana!

Še več fotografij najdete na strani RC Vogu – klik