BGM 4 :: zmagovalci Blaž, Urška in Tin

Smo že čez polovico letošnje serije BGM in veselo je bilo na že četrtem turnirju kjer smo dobili 3 zmagovalce.

Na tokratnem turnirju je odigralo 22 igralcev. Kat I se je pridružil Jaka Bajt, ki je novinec v tej seriji, a naš zvesti igralec. Zasedel je 5. mesto. V tej kategoriji je letos prvič slavil Blaž, ki je bil v finalu boljši od Mihe. Oba sta malo pomešala vrstni red proti vrhu. Roky sicer še vedno drži zadostno prednost, a ne sme si privoščiti, da bi na turnirju manjkal. V skupino članov se je s tem turnirjem preselil tudi Buča, ki se je dvignil kar na 6. mesto, med mladinci še vedno drži 2.m. Mladinec, ki je 1.v skupini je Tim in je bil tokrat v kat. I uvrščen na 8. mesto. Mesto pred njim se je uvrstila Nika, ki drži prednost pred svojo sestro Nanjo v skupini mladink. 

V kat. II so se tokrat pomerile 4 članice in tak kot je bil vrstni red na koncu, tako so se sedaj razvrstile v skupnem seštevku. Zmagovalka je Urška, Saša in Kaja sta se obe povzpeli za 1 mesto, Tina pa je zdrsnila na tretje.

V kategoriji, ki je odigrala turnir na Bledu, tudi ni bilo vse kot na papirju. Z 2-1 je bil Tin boljši od Leana, kljub temu, da je Lean v drugem nizu uspel pokazati svojo pravo igro. V skupnem seštevku se je Lean vseeno povzpel na mesto za medalje, Tin zaostaja le za 6 točk. Zoja je bila tik za fantoma in iz ozadja skupaj z Julijo že štejeta točke, da bi prehiteli Karlo in osvojili medaljo v skupnem seštevku. Tokrat je bila od Julije boljša tudi Ida, ki je pokazala prav nasmejano igro. Kategorijo je zaključila sončica Tina, ki se kot novinka trudi in vidno napreduje.

Veselimo se že naslednjega BGM turnirja, ki bo 5. po vrsti in bo na sporedu 14. aprila!

RC Vogu


Bled


In še malo statistike za konec. Na tokratnem turnirju se je odigralo največ nizov, ki so se zaključili s podaljšano igro, kar 29.